Synkroniser iPhone og iPad i noen få enkle trinn

Hvis du har både en iPhone og en iPad, er det viktig å synkronisere informasjon på begge enhetene. I de tidlige dagene av iPad- og iPhone-enheter måtte du koble hver enkelt fysisk til en datamaskin som kjørte iTunes og synkronisere dem på den måten, men det var før iCloud. Med iCloud kobler du ikke fysisk til de to enhetene, iCloud holder dem synkronisert til enhver tid uten anstrengelse etter den første konfigurasjonen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for iPhones og iPads som kjører iOS 12 eller iOS 11.


Kan du ikke synkronisere iPhone direkte til iPad?

Det er ikke mulig å synkronisere iPhone og iPad på samme måte som du synkroniserer dem med datamaskinen din (ved å koble de to enhetene med en kabel eller koble til via W-Fi og flytte data frem og tilbake mellom enhetene). Det er et par grunner til dette:

  • Apple designet ikke enhetene eller iOS for å fungere på den måten. Et av de grunnleggende konseptene for måten iOS-mobile enheter administrerer data på, er at de får tilgang til data i skyen, på internett eller med stasjonære datamaskiner. Det er der en nettbasert server, skylagring eller hjemme-datamaskinen din kommer inn i bildet.
  • Ingen produsenter lager en kabel du kan bruke til å koble til de to enhetene.

Løsningen: iCloud

Hvis du vil holde dataene på iPhone og iPad synkronisert, kan du bruke Apple iCloud til å holde alle enhetene dine synkronisert til enhver tid. Så lenge begge enhetene dine kobles til internett og har de samme iCloud-innstillingene - og du får tilgang til dem med samme Apple-ID - forblir de synkroniserte.

Slik konfigurerer du iCloud:

  1. Åpne innstillinger app på en enhet, trykk på navnet ditt for å åpne Apple ID-skjermen, og velg deretter iCloud.

  2. Slå på bryterne ved siden av hver kategori av apper og innhold du vil synkronisere mellom iPhone og iPad. Gjenta denne prosessen med den andre enheten.

    Innstillingene må stilles inn på begge enhetene for at synkroniseringen skal fungere.

  3. Gå til innstillinger > Passord og kontoer og sørg for at e-postkontoer er konfigurert likt på begge enhetene.

  4. Gå til innstillinger > iTunes & App Store og slå på automatiske nedlastinger for musikk, Apps, Bøker og lydbøker og oppdateringer på begge enhetene ved å flytte vippebryterne ved siden av dem til On/ grønn posisjon.

Etter at du har konfigurert iCloud på begge enhetene, forblir de synkroniserte. Denne tilnærmingen holder flertallet av informasjonen din identisk på begge enhetene. ICloud er tilgjengelig på iOS-, macOS- og Windows-enheter, og det holder dataene dine sikre når de er lagret og når de er under transport.


Skaff deg ekstra iCloud-lagringsplass

ICloud-tjenesten er gratis fra Apple, og den kommer med 5 GB lagringsplass. Mengden iCloud-lagring som brukes vises øverst på iCloud-innstillings skjermen. Hvis dette ikke er nok plass for deg, eller hvis du nærmer deg grensen, kan du kjøpe 50 GB, 200 GB eller 2 TB planer fra Apple fra $ 0.99 per måned. Gå til iCloud-innstillings skjermbildet og trykk på Administrere Storage > Endre lagringsplan.

Legg igjen en kommentar