Kan du få Microsoft IE for iPhone eller iPad?

Enten du elsker Safari, Chrome, Firefox eller noe annet, vil du bruke favorittnettleseren din på alle enhetene dine. Men hva skjer hvis din favorittnettleser er Microsoft Internet Explorer (også kjent under forkortelsen IE)? IE fungerer bra på stasjonære datamaskiner (med mindre du bruker Mac; IE har ikke eksistert på Mac i årevis). Hvis du også bruker en iOS-enhet, trenger du en løsning for å få IE for iPhone eller iPad.

Bildekreditt for iPhone: Apple; IE-logo: Microsoft


Internet Explorer på iPhone eller iPad? Nei

Det korte svaret er nei; det er ingen IE for iPhone eller iPad. Hvis du elsker Internet Explorer eller er pålagt å bruke den til jobb, vil det aldri være IE for iOS. Det er to kritiske årsaker til dette:

  • Microsoft sluttet å lage Internet Explorer for Mac i 2006. Hvis selskapet ikke utvikler IE for Mac, virker det lite sannsynlig at Microsoft plutselig vil bringe IE til iPhone.
  • Microsoft lager ikke IE for noe operativsystem lenger. Selskapet pensjonerte Internet Explorer helt i 2015 og erstattet det med en ny nettleser som heter Edge.

Hva med Microsoft Edge-nettleseren? Ja

Selv om IE ikke er tilgjengelig for iOS, kan du bytte til Microsoft Edge. Microsoft ga ut en versjon av Edge-nettleseren for iPhone og iPad. Du kan laste ned Microsoft Edge fra App Store.

Edge eksisterte på andre plattformer en stund før Microsoft brakte den til iOS. Som et resultat virket det en gang at Edge sannsynligvis aldri ville komme til iPhone, men da ga Microsoft ut iOS-versjonen tidlig på 2018. Dette er gode nyheter for Edge-fans.

I tillegg til å kjøre Edge, er det noen andre måter å bruke Microsoft-nettlesere på en iPhone eller iPad.


Bytt brukeragent

Du kan kanskje lure noen nettsteder som krever IE til å tro at den kjører på iPhone ved å endre brukeragent. Brukeragenten er litt kode som nettleseren bruker for å identifisere seg for hvert nettsted du besøker. Når du setter brukeragenten til Safari på iOS (standard for iPhones og iPads), forteller nettleseren nettsteder at det er hva det er når du besøker nettstedet.

Hvis iOS-enheten din er fengslet, kan du hente en bytte av en brukeragent fra Cydia (men husk at jailbreaking har sine ulemper). Med en av disse appene kan du få Safari til å fortelle nettsteder at det er mange forskjellige nettlesere, inkludert IE. I noen tilfeller kan dette være nok til å komme deg inn på det eneste IE-nettstedet du trenger.

Hvis nettstedet du prøver å besøke krever IE fordi det bruker teknologier som bare Internet Explorer støtter, vil ikke disse appene være nok. De endrer bare hva Safari ser ut til å være, ikke de grunnleggende teknologiene som er innebygd i den.


Bruk et eksternt skrivebord

En annen måte å bruke IE på iOS er med et eksternt skrivebordsprogram. Fjernskrivebordsprogrammer lar deg logge på en datamaskin hjemme eller på kontoret over internett ved hjelp av iPhone eller iPad. Når du gjør det, har du tilgang til alle filene og programmene på den datamaskinen, inkludert Internet Explorer, hvis du installerte den der.

Å bruke et eksternt skrivebord er ikke for alle. For det første, siden du må streame data fra den eksterne datamaskinen til iOS-enheten din, er det tregere enn å bruke en innfødt app installert på iPhone. For en annen er det ikke noe som gjennomsnittlig bruker generelt vil kunne bruke. Det krever noen tekniske ferdigheter eller en bedrifts IT-avdeling for å hjelpe deg med å konfigurere.

Likevel, hvis du vil gi det et sjanse, kan du søke etter Citrix- eller VNC-apper i App Store.

Alternative nettlesere for iPhone og iPad

Hvis du er hardt imot å bruke Safari på iPhone eller iPad, kan du alltid prøve Chrome, tilgjengelig som gratis nedlasting fra App Store.

Liker du ikke Chrome heller? Det er mange alternative nettlesere tilgjengelig for iPhone og iPad, hvorav mange tilbyr funksjoner som ikke er tilgjengelige på Safari eller Chrome. Kanskje en av dem vil være mer til din smak.


Legg igjen en kommentar