Slik lagrer du en PDF på iPhone eller iPad

Når du vil lagre en PDF på iPhone eller iPad, laster du ned PDF-en fra nettet eller en e-post, og bestemmer deretter hvor du vil lagre den. Eller overføre en PDF fra en Mac eller Windows-PC til iOS-enheten din.

Disse instruksjonene kan også fungere i tredjepartsapper.


Hvordan lagre en PDF fra en e-post eller et nettsted

Safari-nettleseren og Mail-appen bruker et lignende grensesnitt for å laste ned PDF-filer og for å forhåndsvise PDF-filer.

 1. Velg PDF-filen for å åpne en forhåndsvisning.
 2. Velg Dele for å åpne delingsarket som inneholder alternativer for å dele og lagre filer som PDF-filer.

  Hvis du ikke ser Dele - knappen i Safari, blar du til toppen av PDF-filen for å vise menyen.

 3. Velg hvor du vil lagre PDF-filen.

  Hvis du for eksempel vil se PDF-filen i Apple Books, velger du Kopier til bøker. Eller hvis du vil lagre PDF-en i en skylagringstjeneste som Google Drive, velger du Kopier til Drive. Andre skylagringstjenester kan omfatte iCloud Drive og Dropbox.

  Velg Flere hvis du ikke ser muligheten til å lagre i en app som er installert på enheten (for eksempel Dropbox eller Google Drive). Plukke ut Lagre til filer for å lagre PDF-filen i iCloud Drive.

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre PDF-nedlastingen. Trykk for eksempel på Legg i Files for å lagre PDF-filen i en av disse mappene.

Hvis nettsiden du vil lagre på iPhone eller iPad ikke er en PDF, kan du konvertere den til PDF. Trykk på Dele knappen og velg Lag PDF. Velg deretter Dele knappen igjen for å velge et sted å lagre PDF-filen.


Hvordan overføre en PDF fra macOS til iOS

Bruk AirDrop til å flytte en PDF som er lagret på en Mac trådløst til iPhone eller iPad. Det eneste kravet er at Mac og iPhone eller iPad er på samme Wi-Fi-nettverk.

 1. Åpne PDF-en på Mac og velg Dele.

  Mac har en lignende delingsknapp som en iOS-mobilenhet, med en rute med en pil som peker ut av toppen.

 2. Plukke ut Airdrop, og velg deretter iOS-enheten din.

  For at iPhone eller iPad skal dukke opp via AirDrop på Mac-en din, må den ha AirDrop aktivert i innstillingene og må ikke være i hvilemodus / suspendert modus.

 3. Når du deler PDF-en ved hjelp av AirDrop, vil iPhone eller iPad spørre hvordan du vil at den skal åpnes. Du kan velge bøker, filer eller et kompatibelt visnings- eller skylagringsalternativ. For eksempel, hvis Amazon Kindle er installert på enheten, åpner du PDF-filen i Kindle-leseren.

Hvordan overføre en PDF fra Windows til iOS

En måte å overføre en PDF (eller hvilken som helst fil) fra en Windows-datamaskin til en iPhone eller iPad er via iCloud Drive.

iCloud er ikke installert på Windows som standard. Last ned og installer iCloud på Windows-PCen din, og aktiver deretter iCloud Drive på telefonen eller nettbrettet og datamaskinen for å overføre PDF-filer mellom PC-en og iOS-enheten.

 1. Gå til din iPhone eller iPad innstillinger, trykk på navnet ditt, trykk på iCloud, og slå deretter på iCloud Drive vekslebryter.

  Bruk påloggingsinformasjonen for Apple ID for å logge på iCloud-kontoen din på Windows og iOS. Hvis du ikke har denne informasjonen, tilbakestill Apple ID-passordet ditt.

 2. Åpne på Windows-PC-en Filutforsker og kopier PDF-filen du vil overføre til iPhone eller iPad.

 3. Gå til iCloud Drive og lim inn filen i en eksisterende mappe eller opprett en ny mappe.

 4. PDF-filen er tilgjengelig på iPhone eller iPad ved hjelp av Files-appen.

Når du lagrer en fil på iCloud Drive fra PC-en, lastes ikke filen ned til enheten din før du velger den fra iPhone- eller iPad Files-appen. For å få tilgang til filen offline, gå online, åpne filet app, og naviger til filen for å laste den ned for bruk offline.

En annen måte å overføre en PDF fra datamaskinen til telefonen din er å sende den til deg selv. Når du åpner PDF-filen på mobil enheten, følger du instruksjonene for å lagre den.


Legg igjen en kommentar