Slik blokkerer du et nummer på iPhone eller iPad

IOS-plattformen har flere måter å blokkere en kontakt ved hjelp av et telefonnummer eller e-postadresse. Når en kontakt er blokkert, kan kontakten ikke ringe, skrive eller FaceTime deg. Å fikse denne prosessen er enkelt.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder iOS 12 og iOS 11. Funksjonaliteten er lik for alle versjoner av iOS som støttes for øyeblikket.


Slik blokkerer du et nummer på iPhone eller iPad

Hvis du tidligere har blokkert en kontakt, kan du fjerne denne blokken slik at kontakten kan ringe og sende deg en melding:

  1. Trykk på innstillinger > telefon. Trykk på på en iPad som ikke bruker Telefon-appen innstillinger > FaceTime.

  2. Trykk på Anropsblokkering og identifikasjon.

  3. Blokkerte kontakter , sveip fra høyre til venstre over nummeret, og trykk deretter på Ublokker.


Fjern blokkering av personer som sender deg tekstmeldinger

Hvis du har blokkert noen i Meldinger for å hindre personen i å sende deg en tekstmelding, må du oppheve blokkeringen av nummeret i Meldinger-appen på iPhone-en eller iPad-en.

  1. Åpen innstillinger og trykk meldinger.

  2. Rull ned og trykk blokkert.

  3. Sveip fra høyre til venstre på nummeret du vil fjerne blokkeringen, og trykk på Ublokker.

Fjern blokkering av innringere i kontaktlisten

Hvis det blokkerte nummeret tilhører noen i kontaktlisten din, må du oppheve blokkeringen av nummeret fra oppføringen i Kontakter. Bla til bunnen av personens kontaktinformasjon og trykk på Fjern blokkering av denne innringeren.


Slik blokkerer du et nummer med telefonselskapet

Å bruke funksjonen innebygd i iOS for å blokkere en kontakt er raskt og greit, men det er ikke den eneste måten å blokkere nummer på. De fleste telefonselskapene tilbyr en tjeneste - noen ganger mot en gebyr, noen ganger gratis - som du kan bruke til å blokkere telefonnummer. Hvis du har blokkert telefonnumre på denne måten, fungerer ikke trinnene i delen ovenfor for. Disse gjelder bare nummer som er blokkert på Apple-enheten din ved hjelp av iOS-funksjoner.

Hvis du brukte telefonselskapets anropsblokkeringstjeneste og vil oppheve blokkeringen av et nummer, kan du ringe telefonselskapet eller prøve den elektroniske hjelpen eller iPhone-appen (hvis det er et). Telefonselskapet kan oppheve blokkeringen av et nummer for deg.

Legg igjen en kommentar