Slik frigjør du lagring på iPhone

Lagringsplass på iPhone er som bensin i bilen din. Når du ikke har noen igjen, kan du finne deg selv på et dårlig sted. Det verste tilfellet oppstår når du vil ta det perfekte fotografiet eller ta en videoopptak, og din iPhone har ingen lagringsplass igjen. Unngå dette problemet ved å lære hvor mye lagringsplass du har tilgjengelig for videoer og bilder, og hvordan du administrerer lagring og frigjør plass på iPhone.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder iPhones som kjører iOS 12: iPhone X-serien, iPhone 8-serien, iPhone 7-serien, iPhone 6-serien og iPhone 5s.


Slik frigjør du lagring på en iPhone

Den enkleste måten å fjerne lagring på iPhone er å fjerne apper du ikke lenger bruker, musikk du ikke lenger hører på og meldinger du ikke lenger trenger. Du kan gjøre alt dette på samme sted. Slett enten en app direkte på iPhone eller last ned en app, som fjerner appen, men vedlikeholder alle dokumenter (lagrede spill eller arbeidsfiler) intakte.

 1. Trykk på iPhone-ene innstillinger app på startskjermbildet.

 2. innstillinger meny, velg general.

 3. Pek iPhone Lagring.

 4. iPhone Lagring velger du ett eller flere av alternativene for å frigjøre lagring på iPhone.

  IPhone-lagringsskjermen indikerer hvor mye lagringsplass som er i bruk på iPhone med en fargekodet bar som bryter ned mengden lagringsplass som brukes av apper, media, meldinger og andre data. Det er flere alternativer for å frigjøre lagring:

  • Last ned ubrukte apper: Når denne funksjonen er aktivert, laster den automatisk ned apper du ikke har åpnet på en stund, noe som sparer lagringsplass. Når du laster ned en app, bevares alle dokumenter eller lagrede data tilknyttet den appen. Hvis du trenger den appen senere, har du fortsatt alle dataene dine.
  • Slett eller last ned individuelle apper: Hvis du vil vite hvilke apper som fjernes, presenteres en liste over apper som tar plass på iPhone, sortert etter de som tar mest lagringsplass først. Dette gjør det enkelt å gå gjennom appene og rydde opp i plass. Når du trykker på en app, viser en appinformasjonsskjerm hvor mye plass appen tar opp og hvor mye lagring som brukes av appens dokumenter og data. Du kan da velge enten Avlast App or Slett app.
  • Fjern noe av eller all musikken din: Selv om du ikke kan slette bilder på iPhone-lagringsskjermen, kan du tømme musikk. Med så mange muligheter for å streame musikk gjennom tjenester som Apple Music, Spotify og Pandora, er det enkelt å spare plass på iPhone ved å laste ned bare sangene fra favorittspillelistene og la resten være å streame. Velg for å slette musikk musikk i applisten og skyv fra høyre til venstre på en artist for å avsløre en skjult Delete knapp.
  • Oppdater apper som bruker data: En apps størrelse er ikke det eneste som tar lagringsplass. Mange apper laster ned så mye data at dokumentene blir enorme. Gode ​​eksempler på dette er sosiale medier-apper som Facebook og streaming-apper som Amazon Prime eller Netflix. Du oppdaterer en app ved å slette den og deretter installere den igjen, som renser dokumentmappen.

  Slett iPhone-bilder og -videoer for å frigjøre lagringsplass

  Det er ikke en rask måte å masse slette bilder på iPhone. Det er en metode for å velge flere bilder samtidig, men det er begrenset:

 1. Åpne Photos-appen og trykk på Bilder for å gå til tidslinjeseksjonen.

 2. Som standard skiller appen bilder etter år. Trykk på en seksjon for å organisere den etter datoperioder, og trykk deretter på igjen for å organisere den i individuelle dager.

 3. Pek Plukke ut for å vise nytt Plukke ut knappene ved siden av hver dato.

 4. Trykk på Plukke ut på hver enkelt dato for å merke alle bildene for den dagen. Hvis du bare vil slette noen av bildene for den datoen, trykker du på de enkelte bildene.

 5. Når du er ferdig, trykker du på Søppelbøtte ikonet for å slette bildene du valgte.

  Når du sletter et bilde, flyttes det til albumet Nylig slettet der det holder seg i 30 dager. For å frigjøre plass, slett den også fra dette albumet.

 6. Trykk på album knappen nederst på Photos-appskjermen.

 7. Bla til Nylig slettet albumet og trykk på det for å åpne det.

 8. Nylig slettet album, velg Plukke ut, og trykk deretter på Slett alle. Du blir bedt om å bekrefte valget ditt.

Du får mer plass ved å slette videoer i stedet for bilder. En video tar mer lagringsplass enn et bilde, så rens videoer først.


Øk lagring på en iPhone ved å bruke Cloud Storage

Alternativer for lagring i nettskyen er et praktisk sted å lagre bilder og videoer fordi de gir deg tilgang til dokumenter, musikk, bilder og videoer uten å ta mye plass på enheten. Dette gjør skylagring til den enkleste måten å øke lagring på iPhone og frigjøre lagring på iPhone samtidig.

Files-appen på din iPhone gir ett sted for å administrere både lagring på iPhone og den ekstra plassen som er gitt av tredjeparts skytjenester.

 • iCloud Storage: IPhone kommer med 5 GB iCloud-lagring, som kan oppgraderes til 50 GB eller mer. Dette er et godt alternativ hvis du først og fremst bruker iPhone og iPad. Mens iCloud-lagring også fungerer på Mac-er og Windows-baserte PC-er, er den ikke like effektiv som noen av de andre skylagringstjenestene.
 • Google Disk: Googles skylagringstjeneste har Google-navnet bak seg, noe som kan være betryggende. Google Drive er også en av de mest funksjonelle skytjenestene.
 • dropbox: Et alternativ til Google Drive, Dropbox kan være den beste skytjenesten når det gjelder synkronisering av filer på mange enheter. Den har også funksjoner som automatisk sikkerhetskopiering av bilder fra iPhone og en innebygd skanner.

Trenger du lagringsplass raskt? Prøv dette hemmelige trikset

Hvis du er helt nede på din siste gigabyte og trenger lagring raskt, er det et hemmelig tips som bare kan gjøre susen: Last ned en app eller film som er større enn ledig plass.

Dette gjøres enklest ved hjelp av en gratis app som er over 1 GB i størrelse. En flott app å bruke til dette formålet er Hearthstone med filstørrelsen på 2 GB.

Last ned appen som vanlig. Appnedlastingen kan mislykkes, noe som er bra. Hvis den lastes ned, slett appen.

Sjekk plassen din. Du burde ha mer enn da du startet, og noen ganger kan dette trikset rydde opp 1 GB til 2 GB ekstra lagringsplass.

Når du prøver å laste ned en fil som er mer enn iPhone kan takle, utløser handlingen iOS for å rydde opp i midlertidige filer. Disse midlertidige filene kan ta ganske mye plass, og det er derfor du kan gjenopprette mer lagringsplass enn du forventer ved å bruke dette trikset.


Legg igjen en kommentar