Hvordan finne en app på din iPhone / iPad raskt

Å åpne en app på iPhone eller iPad virker enkelt. Du klikker bare på det, ikke sant? Ett stort problem: Du må vite hvor det er først. Dette er imidlertid et problem du ikke trenger å løse. Du kan starte apper raskt uten å søke gjennom side etter side med appikoner ved hjelp av noen få snarveier.


Åpne appen raskt med søk etter søkelys

Spotlight Search-funksjonen er kraftig, men mange bruker den aldri. Du kan åpne den på to måter: ved å sveipe ned på startskjermen (vær forsiktig så du ikke sveiper helt fra toppen av skjermen, som åpner varslingssenteret) eller ved å sveipe fra venstre til høyre på startskjermen til du "ruller" forbi den første siden med ikoner og inn i det utvidede søkelyset, og trekk deretter ned.

â € <

Spotlight Search viser automatisk appforslag basert på de mest brukte og sist brukte appene dine, slik at du kanskje finner det du leter etter med en gang. Hvis ikke, begynn å skrive de første bokstavene i appens navn i søkeboksen, så vises den.

Spotlight Search utfører et søk på hele enheten din, slik at du også kan se etter kontakter, musikk, filmer og bøker. Det utfører til og med et websøk. Spotlight Search kan se i apper for informasjon, så lenge disse appene støtter funksjonen. Så, et søk etter en film kan gi en snarvei til den i Netflix-appen din.


Start appen så raskt som lyd ved hjelp av Siri

Siri er full av flotte snarveier som mange ikke bruker fordi de enten ikke vet om dem, eller de føler seg litt tullete med å snakke med iPhone eller iPad. I stedet for å bruke tid på å jakte på en app, kan du be Siri om å starte en app ved å si noe sånt som "Start Netflix" eller "Åpne Safari."

På enheter med en Hjem-knapp kan du aktivere Siri ved å holde nede Hjem-knappen. Hvis dette ikke fungerer, må du først slå på Siri i Innstillingene dine. Hvis du har slått på "Hei Siri" i innstillingene, kan du bare si "Hei Siri, åpne Netflix."

Det er også mange andre flotte funksjoner som følger med Siri, for eksempel å legge igjen påminnelser, planlegge møter eller sjekke været utenfor.


Start apper fra dokken

Visste du at du kan bytte appene på docken til iPhone eller iPad? Dokken er området nederst på startskjermen som viser de samme appene, uansett hvilken skjerm du er på den gangen. Denne dokken har fire apper på iPhone og over et dusin på noen iPads. Du kan flytte apper på og utenfor kaien på samme måte som du flytter dem rundt på skjermen. Dette gir deg et flott område å plassere de mest brukte appene dine.

Enda bedre, du kan opprette en mappe og flytte den til kaien, noe som gir deg rask tilgang til et større antall apper.

På iPad vises de sist åpnede appene dine helt til høyre på kaien. Dette gir deg en rask måte å bytte frem og tilbake mellom dem. Du kan til og med trekke opp dokken mens du er inne i en app, noe som gjør det enkelt å multitaske på iPad.


Legg igjen en kommentar