Slik tømmer du iPhone-hurtigbuffer (og iPad også)

IPhone oppretter skjulte filer under daglig bruk som lagres i et midlertidig område av iPhone-minnet, kalt cache. Fordi disse skjulte filene blir opprettet automatisk, er det normalt å ha dem. Å vite hvordan du tømmer iPhone-cache, kan frigjøre lagringsplass og i noen tilfeller øke hastigheten på iPhone.

Disse instruksjonene gjelder for iPhones og iPads som kjører iOS 12 og nyere. Enheter som kjører iOS 11 har nesten identiske trinn.

Christian Petersen-Clausen / Moment Unreleased / Getty Images


Hva er iPhone-hurtig bufferen og hva brukes den til?

IPhone lager en cache når du bruker telefonen. Filene er opprettet av apper og inneholder data appene bruker når de kjører.

Du har kanskje hørt om en cache relatert til nettleseren din. En nettleser inneholder midlertidige filer som fremskynder lasting av nettsteder. Det er en vanlig type cache, men alle slags apper og iPhones operativsystem har også cacher.

Hvorfor vil du tømme iPhone-hurtig buffer?

IPhone-hurtig bufferen er en viktig og nyttig del av enheten. Den inneholder filer du trenger, og i noen tilfeller øke hastigheten på telefonen. Når det er sagt, er det to hovedgrunner til å tømme iPhone-cachen.

For det første tar hurtig bufrede filer lagringsplass på iPhone, og over tid legger de opp. Hvis du vil frigjøre lagringsplass på iPhone, er det en måte å gjøre det på å rydde hurtig bufferen. Noe av dette gjøres automatisk av iOS, men du kan også gjøre det manuelt.

Den andre grunnen til å tømme iPhone-cache er at bufrede filer noen ganger bremser telefonen eller får ting til å oppføre seg på måter du ikke vil ha.

Det finnes flere forskjellige typer cacher på iPhone. Som et resultat er det ikke et eneste trinn du kan ta for å tømme alle typer hurtig buffer. Les videre for instruksjoner om forskjellige måter å tømme iPhone-cache på.


Slik tømmer du Safari-hurtig bufferen på en iPhone

Den vanligste ryddede hurtig bufferen på en hvilken som helst enhet er nettleserens hurtig buffer. Dette er fullt av lagrede bilder og websider, informasjonskapsler og andre filer.

Nettleserens cache er designet for å øke hastigheten på nettleseren din ved å lagre filer den kan trenge senere, slik at du ikke trenger å laste dem ned igjen. Tømning av Safaris hurtigbuffer kan redusere nettleseren din fordi den må laste ned tidligere bufrede data. Det er imidlertid en vanlig løsning når nettleseren ikke fungerer som den skal.

Slik tømmer du hurtig bufferen i Safari:

  1. Trykk på innstillinger app på iPhone-startskjermen.

  2. Velg Safari.

  3. Velg Fjern historikk og nettsted data.

  4. Trykk på i bekreftelses boksen Fjern historikk og data (eller trykk på Kansellere hvis du ombestemmer deg).


Slik tømmer du hurtig buffer og midlertidige filer på iPhone

Å starte iPhone på nytt er en utmerket måte å tømme hurtig bufferen på. Dette vil ikke tømme alle slags hurtig buffere: Safari-nettleser bufferen og noen tredjeparts apper blir ikke fjernet, for eksempel. Likevel er det en fin måte å slette midlertidige filer for å frigjøre lagring eller løse problemer.

Slik tømmer du hurtig buffer fra tredjeparts apper på iPhone

Tredjeparts apper som du installerer fra App Store, tillater deg eller ikke å rydde cachene deres. Det avhenger av om det er en funksjon som utvikleren har lagt til i appen.

Innstillingene for å tømme hurtig buffer for noen tredjeparts apper ligger i iPhone sin Innstillinger-app. For eksempel for å tømme hurtig bufferen til Accuweather-appen:

  1. Trykk på iPhone-ene innstillinger app.

  2. Bla ned og trykk på AccuWeather app.

  3. Skru på Tilbakestill hurtig bufret innhold glide bryteren.

Noen ganger ligger innstillingene for rengjøring av hurtig buffer i appens innstillinger, vanligvis i en Innstillinger-meny i appen. Chrome-nettleser-appen er en av appene som inkluderer cache innstillingene i appen. I dette tilfellet:

  1. Åpne Chrome-nettleseren og trykk på trepunktsmenyikonet nederst på skjermen.
  2. Pek innstillinger.

  3. Plukke ut Privatliv.

  4. Velg Fjern gjennomsyns data.

Hvis det ikke er noe alternativ for å tømme hurtig bufferen i verken appen eller telefonens innstillinger, kan du slette og installere appen på nytt. Dette vil tømme den gamle hurtig bufferen og starte appen fersk. Vær sikker på at du vet hva du taper her. Det kan være at du ikke vil slette data du trenger å holde fast i.


Installer apper for å rense iPhone-hurtig buffer

Hvis en app ikke lar deg tømme hurtig bufferen manuelt, kan du fortsatt tømme appens midlertidige filer. Løsningen er å slette appen fra iPhone og umiddelbart installere den på nytt.

  1. Gå til innstillinger > general > iPhone Lagring for å bestemme hvilke apper på iPhone som tar mest plass på enheten din.

    IPhone-lagrings skjermen viser alle appene som er installert på iPhone og hvor mye plass de bruker, og begynner med de som bruker mest plass.

  2. iPhone Lagring trykk på en app.

  3. Se på Dokumenter og data linje for appen. Dette viser hvor mye plass dokumentene og dataene for appen tar opp på enheten din.

  4. Trykk på når du finner en app du vil slette Slett app.

    Knappen Slett app sletter alle filene som er opprettet av appen permanent. Appen kan lastes ned på nytt, men filene er borte.

Hvis du vil holde på filer du har opprettet med appen, for eksempel tekstfiler, spill resultater, ringetoner og andre viktige data valg Avlastnings app. Når du gjør dette, lagrer iPhone dokumentene og dataene fra appen, men fjerner selve appen fra iPhone. Dette frigjør litt lagringsplass mens du beholder viktige data. Hvis du senere bestemmer deg for å laste ned appen på nytt, er de lagrede filene dine fortsatt tilgjengelige for bruk.


Legg igjen en kommentar