Slik løser du Ghost Typing og False Touch på iPad

Det kanskje mest bisarre problemet du kan støte på på en iPad, er at enheten skriver eller starter apper tilfeldig, uten innspill fra deg. Denne oppførselen blir ofte referert til som spøkelsetyping eller falsk berøring. Men ikke bekymre deg: iPad-en din er sannsynligvis ikke besatt av en poltergeist, og i de fleste tilfeller løses problemet enkelt med noen få raske feilsøkingstrinn.

Disse løsningene kan brukes på en iPad med iPadOS 13 eller iOS 12.


Årsaker til Ghost Typing og False Touch

Det er noen grunner til at iPad-en din kan synes å utvikle et eget sinn. I sjeldne tilfeller kan enheten ha blitt kompromittert av skadelig programvare. Imidlertid er de vanligste årsakene til denne oppførselen at enhetens skjerm er riper eller skitten, eller at enheten er full av nettleserlogg, nedlastinger og lignende og trenger en ny start. Vi viser deg hvordan du får iPad tilbake i riktig stand.

Ivcandy / Getty Images


Hvordan fikse Ghost Typing og False Touch

Følgende løsninger er vist for å løse spøkelsesberøringer på en iPad:

  1. Start iPad på nytt. Det første trinnet i feilsøking av de fleste problemer er å starte enheten på nytt. Å starte enheten på nytt kan løse mange tekniske problemer, inkludert ghost touch.

  2. Rengjør iPad-skjermen. Skjermen er designet for å ignorere berøringer som iPad bestemmer er ikke menneskelige, og det er derfor neglene dine ikke registreres. Imidlertid kan noe på skjermen utløse nettbrettets berøringssensorer. Så mens enheten er av, rengjør skjermen.

    Bruk en fuktig mikrofiber eller lofri klut til å rengjøre skjermen. Ikke spray noe på iPad-skjermen.

  3. Se etter skadelig programvare. Når en iPad begynner å skrive på egenhånd eller samhandle med en app av seg selv, kan din første tanke være at noen har tatt kontroll over den. En slik overtakelse er ekstremt sjelden, spesielt hvis din iPad ikke er jailbroken. Apple sjekker alle apper som sendes til App Store for skadelig programvare, og selv om et virus kan gli forbi Apples årvåkenhet, er det sjelden.

  4. Tilbakestill iPad. Hvis du startet om og ryddet på iPad og fortsatt opplever spøkelsesberøringer, må du gjenopprette iPad til fabrikkinnstillingene. Det kan ta flere minutter å fullføre tilbakestillingsprosessen. Når den er ferdig, gjenoppretter du iPad fra sikkerhetskopien du opprettet.

    Hvis du tilbakestiller iPad til fabrikkinnstillinger, slettes alle data og apper på enheten. Før du tilbakestiller iPad, må du sikkerhetskopiere enheten slik at du kan gjenopprette data og apper.


Har du fortsatt problemer?

Hvis du prøvde tipsene i denne artikkelen, men iPad-en din fortsatt har problemer, kan den ha en feil berøringsskjerm eller dårlige sensorer. Kontakt Apple Support, eller ta iPad til nærmeste Apple Store eller Apple-autoriserte tjenesteleverandør for ytterligere hjelp.

Legg igjen en kommentar