Bør du kjøpe en iPad Mini 4?

IPad kommer i fire modeller og fem størrelser, så det er ikke rart hvorfor det blir mer utfordrende å bestemme hvilken iPad-modell som er best å kjøpe. I nettbrett betyr ikke størrelse alltid noe, og noen ganger er mindre bedre, spesielt når det ledsages av en mindre prislapp.

Så i stedet for å kjøpe den nye 12.9-tommers eller 11-tommers iPad Pro, 10.5-tommers iPad Air, 10.2-tommers iPad på begynnelsesnivå eller til og med iPad Mini 5, bør du kanskje sjekke ut en rimelig oppusset 7.9-tommers iPad Mini 4. Apple avviklet Mini 4 i mars 2019 og erstattet den med iPad Mini 5.

IPad Mini 4 ble utgitt i 2015 samtidig med iPad Air 2. Den representerte en betydelig oppgradering over iPad Mini 3. iPad Mini 4 er produsert i to modeller: bare Wi-Fi eller Wi-Fi med 4G LTE datatilkobling.


Hva liker du med iPad Mini 4

Overraskende nok var ikke iPad Mini 4 den billigste iPad i sin generasjon tilgjengelig fra Apple. IPad Mini-linjen har sine fordeler, og mange foretrekker den fremfor den større iPad eller de mye dyrere iPad Pro-modellene.

IPad Mini 4 støtter den nyeste versjonen av iOS-operativsystemet, så funksjonene blir stadig bedre. Apple inc.

  • Den mindre formfaktoren er lettere å transportere, noe som gjør den perfekt for montering i en full koffert og / eller en stor veske.
  • IPad Mini 4 støtter Touch ID for sikkerhet og noen av de brukervennlige funksjonene som Touch ID gir.
  • IPad Mini 4 er i utgangspunktet en iPad Air 2 med en mindre formfaktor. IPad Air 2 var en av de mest solgte iPad-modellene i sin tid.
  • IPad Minis 7.9-tommers skjerm er større enn standard 7-tommers skjerm på Android-nettbrett i denne størrelsen, noe som til slutt gir omtrent 35% mer brukbar plass på skjermen.
  • Den støtter multitasking-funksjonene til iPad.

Hva å ikke like om iPad Mini 4

Dessverre er det mer å mislike med Mini 4 enn det er å like, noe som gjør denne iPad-modellen vanskelig å selge.

En flott funksjon i 2018 iPad Pro-modellene er muligheten til å koble til en ekstern skjerm ved hjelp av USB-C. eple 

  • IPad Mini 4 ble ikke oppdatert etter 2015. Den går relativt tregere enn mange eldre iPad-modeller.
  • Den tregere prosessoren kan være et ikke-problem hvis du mottok noen besparelser, men Apple konfigurerte det med en 128 GB lagringsløsning. Dette er greit hvis du trenger ekstra lagringsplass, men hvis du ikke gjør det, betaler du for noe du ikke trenger.
  • Den støtter ikke Apple Pencil. Dette vil ikke være en stor avtale for folk som ikke planlegger å bruke en penn, men hvis du elsker å tegne, er Apple Pencil en av de beste pennene som er tilgjengelige.
  • Den støtter ikke USB-C. En av de kuleste funksjonene til de nyeste iPad Pro-modellene er støtte for USB-C i stedet for Apples proprietære Lightning-kontakt. For å være rettferdig støtter ikke andre eldre iPad-modeller USB-C heller.
  • Selfies fra iPad Mini 4 fremovervendte 1.2 megapiksel kamera kan ikke holde et lys til de fleste andre iPads. Til sammenligning har iPad Mini 5 et kamera på 7 megapiksler foran.

Bør du kjøpe en iPad Mini 4?

Hvis du tenker på å oppgradere iPad eller kjøpe din første nettbrett, er en iPad (ny eller forrige generasjon) et bedre kjøp enn iPad Mini 4. På et tidspunkt snart, hvis Apple følger presedens, vil selskapet utpeke Mini 4 som være foreldet og vil ikke lenger støtte det.

Men hvis du trenger ekstra lagring fra 32 GB til 128 GB, blir iPad Mini 4 et mer attraktivt alternativ. Mange foretrekker den mindre formfaktoren til Mini 4 sammenlignet med de større nettbrettene som tar over markedet. Hvis du ikke er imot å kjøpe brukt eller pusset opp, kan du sannsynligvis kjøpe en billig iPad Mini 4 i stedet for å betale full pris for en ny iPad.

Legg igjen en kommentar