Hvordan endrer jeg passordet til en annen bruker i Windows?

Det er mange måter å komme seg rundt et tapt Windows-passord, men en av de enkleste, forutsatt selvfølgelig at det er mer enn en bruker på datamaskinen, er å bare endre passordet fra en annen konto.

Det er enkelt å endre passordet på en annen brukers konto, uansett hvilken versjon av Windows du har, forutsatt at du har en konto med administratorrettigheter. Se hvilken versjon av Windows har jeg? hvis du ikke er sikker på hvilken av disse versjonene av Windows som er installert på datamaskinen din.

Når du endrer et Windows-passord utenfor kontoen, som du gjør når du endrer passordet til en annen bruker, mister brukeren du endrer passordet for all tilgang til EFS-krypterte filer, personlige sertifikater og alle lagrede passord som de for nettverksressurser og nettstedspassord. De fleste brukere har ikke EFS-krypterte filer, og tap av lagrede passord er sannsynligvis ikke så farlig, men vi ønsket at du skulle få vite konsekvensen av å tilbakestille et passord på denne måten.

Windows-kontoen din må være konfigurert som administrator hvis du vil endre passordet til en annen bruker. Hvis ikke, må du kanskje prøve dette triks for tilbakestilling av passord for Windows eller bruke et gratis Windows-passordgjenopprettingsprogram for å endre passordet i stedet.


Slik endrer du passordet til en annen bruker i Windows 10 eller 8

  1. Åpne Windows 8 eller 10 Kontrollpanel.

    På berøringsgrensesnitt er den enkleste måten å åpne Kontrollpanel i Windows 10 eller Windows 8 via koblingen på Start-menyen (eller Apps-skjermen i Windows 8), men strømbrukermenyen er sannsynligvis raskere hvis du har et tastatur eller en mus.

  2. På Windows 10 velger du Brukerkontoer. Det heter Brukerkontoer og Family Safety Windows 8.

    Hvis innstillingen Vis ved er på Store ikoner eller Små ikoner, vil du ikke se denne lenken. Velge Brukerkontoer i stedet og hopp til trinn 4.

  3. Plukke ut Brukerkontoer.

  4. Flere koblinger nede på Gjør endringer i brukerkontokområdet i vinduet Brukerkontoer, velg Administrer en annen konto.

  5. Velg brukeren du vil endre passordet for.

    Hvis du ikke ser passordbeskyttet oppført et eller annet sted under brukernavnet, har brukeren ikke et passord satt opp og burde være i stand til å logge på uten å angi noe i passordfeltet.

  6. Nå som du er i Gjør endringer i [brukernavn] kontoskjerm, velg Endre passordet.

    Ser du ikke koblingen Endre passord? Dette betyr sannsynligvis at brukeren du vil endre passordet for logger til Windows 10 eller Windows 8 med en Microsoft-konto, ikke en typisk lokal konto. Det er enda lettere å tilbakestille et Microsoft-passord. Se Hvordan tilbakestille passordet for Microsoft-kontoen for å få hjelp.

  7. På Endre [brukernavn] passordskjerm, skriv inn et nytt passord i både første og andre tekstfelt.

  8. I den siste tekstboksen blir du bedt om å skrive inn et passordhint. Dette trinnet er ikke nødvendig.

    Siden du sannsynligvis endrer passordet til denne personen fordi de har glemt det, er det greit hvis du vil hoppe over hintet. Etter at personen har fått tilgang til Windows 8/10 igjen, må han eller hun endre passordet til noe mer privat og sette opp et hint da.

  9. Plukke ut Bytt passord for å lagre passordendringen.

  10. Lukk vinduet Endre en konto og andre åpne vinduer.

  11. Logg av eller start datamaskinen på nytt, og be personen du tilbakestiller passordet for å prøve å logge på Windows 8 eller 10 igjen.

Når du er logget på, må du være proaktiv og enten få brukeren til å opprette en Windows 8- eller Windows 10-tilbakestillingsdisk eller bytte til en Microsoft-konto, som begge vil gi en enklere måte å få et nytt passord i fremtiden.


Hvordan endre passordet til en annen bruker i Windows 7 eller Vista

  1. Klikk Start og deretter kontroll Panel.

  2. Klikk på Brukerkontoer og Family Safety link (Windows 7) eller Brukerkontoer lenke (Windows Vista).

    Hvis du ser på Store ikoner eller Små ikoner på Kontrollpanel i Windows 7, ser du ikke denne lenken. I stedet klikker du på Brukerkontoer ikonet og hopp til trinn 4.

  3. Klikk på Brukerkontoer kobling.

  4. Mot bunnen av Gjør endringer i brukerkontoområdet i vinduet Brukerkontoer, velg Administrer en annen konto.

  5. Velg kontoen du vil endre passordet for.

    Hvis ordene Passordbeskyttet ikke er oppført under brukertypen, har brukeren ikke noe passord konfigurert, noe som betyr at han eller hun kan logge på kontoen uten passord. I dette tilfellet er det åpenbart ingenting å endre, så bare la brukeren vite at de ikke trenger passord og kan sette opp et selv neste gang de logger på.

  6. Klikk på for å gjøre endringer i [brukernavn] Endre passordet kobling.

  7. Skriv inn et nytt passord for brukeren i første og andre tekstboks.

    Hvis du skriver inn det nye passordet to ganger, kan du forsikre deg om at du har skrevet passordet riktig.

  8. I den tredje og siste tekstboksen blir du bedt om å skrive inn et passordhint.

    Siden du sannsynligvis endrer passordet til denne brukeren fordi han eller hun har glemt det, kan du sannsynligvis hoppe over hintet.

  9. Klikk på Bytt passord for å bekrefte passordendringen.

  10. Lukk vinduet Brukerkontoer.

  11. Logg av eller start datamaskinen på nytt, og la brukeren logge på kontoen sin med passordet du valgte for dem i trinn 7.

Når brukeren er logget inn, må du opprette en Windows-tilbakestillingsdisk for Windows for å unngå et problem som dette i fremtiden.


Legg igjen en kommentar