Hva du skal gjøre når iPad ikke vil spille av videoer

Det kan være frustrerende når du setter deg ned med iPad-en din for å se favoritt serien din eller en YouTube video og oppdage at videoer ikke vil spilles av på iPad. Her er flere løsninger som får iPad-en til å spille av videoer igjen på kort tid.

Disse instruksjonene gjelder iPads som kjører iOS 12 eller nyere.


Se etter serviceforstyrrelser

Hvis du prøver å se en video via iTunes, kan du sjekke Apples systemstatusside for å sikre at alle tjenestene er tilgjengelige og kjører på toppnivå. Hvis du prøver å se video gjennom en app som ikke er fra Apple, må du sjekke apputviklerens nettsted for å sikre at programmet fungerer som det skal.

Disse nettstedene varierer fra app til app, men mer populære apper som YouTube eller Netflix gjør det generelt enkelt å finne ut om de har problemer med tjenesten. De vil ofte informere om dette på deres selskapssiden eller Twitter, og det er også flere nettsteder, for eksempel Is The Service Down, som rapporterer om strømbrudd for en rekke tjenester.


Lukk apper og start iPad på nytt

Hvis iPad-en din er koblet til internett, kan det hende at den trenger en rask omstart. Lukk alle apper for å få tilgang til multitask-skjermen og sveipe opp på hver app for å lukke dem. Du kan åpne multitask-skjermen ved å enten dobbeltklikke på Hjem-knappen eller ved å sveipe opp fra bunnen av skjermen og holde fingeren midt på skjermen til multitasking vises.

Start deretter iPad på nytt ved å holde nede Hjem og Sleep / Wake i noen sekunder til logoen til Apple vises. Når iPad-en har startet på nytt, kan du prøve å laste inn videoen på nytt. Hvis det fremdeles ikke vil spilles, kan du prøve neste trinn.


Forsikre deg om at appene og iOS er oppdatert til de nyeste versjonene

Det er mulig at noen av appene dine ikke fungerer fordi iPad eller appene er utdaterte. Slik laster du ned den nyeste versjonen av iPad-operativsystemet:

  1. Åpne iPad-en sin innstillinger.

  2. Trykk på general.

  3. Plukke ut System oppdatering. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, ser du et rødt tall som indikerer dette.

  4. Følg instruksjonene på skjermen for å oppdatere iPad.

Du kan også se om det er tilgjengelige oppdateringer for forskjellige apper som kan forårsake problemet med videoavspillingen.

  1. Åpne App Store.

  2. Trykk på oppdateringer nederst til høyre på skjermen.

  3. Sjekk om appene du prøver å bruke for å se en video trenger oppdatering, enten det er YouTube, Hulu, HBO osv. Hvis de gjør det, trykk på Oppdater for å laste ned den nye versjonen.


Last ned videoen enn å streame den

Mange iTunes-videoer er tilgjengelige for nedlasting og spill direkte fra iPad istedet for å streame videoen fra appen. Å lagre en film eller serie naturlig kan være nyttig hvis du vil se når du ikke har tilgang til Wi-Fi eller har tilkoblingsproblemer på bestemte tidspunkter.

Når videoen er åpen, se etter et ikon som ser ut som en sky med pil ned. Hvis det er nok plass på iPasd-en din, trykk på dette ikonet for å laste ned videoen og se den offline.

Prøv en tilbakestilling av fabrikken

Hvis alt annet mislykkes, må du kanskje tilbakestille iPad-en til sin fabrikkinnstillingene. Husk at dette vil slette alt på iPad-en din. Du må også laste ned alle apper om igjen. Betalte apper vil fremdeles være tilgjengelige for deg, på grunn av at de er koblet til Apple-ID-en din, og ikke bare på din spesifikke enhet. Hvis dette er alternativet du vil ta, må du sikkerhetskopiere alt du vil beholde, og deretter lære deg å tilbakestille iPad og fjerne alt innhold for å tilbakestille iPad.


Legg igjen en kommentar