Slik synkroniserer du bøker til iPad

IPad er et flott verktøy for å lese e-bøker. IPad kan bære hundrevis av blader, bøker og tegneserier i en pakke som passer i en ryggsekk. Kombiner det med Retina-skjermen på nettbrettet for å bli en utmerket leseenhet.

Enten du laster ned gratis e-bøker til iPad eller kjøper e-bøker fra en nettbutikk, må du kopiere bøkene til iPad før du kan glede deg over dem. Det er noen måter å synkronisere bøker på iPad, og metoden du bruker, avhenger av hvordan du synkroniserer iPad og hvordan du liker å lese bøker.

Bare visse e-bokformater støttes av iPad. Hvis en bok er i et format som ikke støttes av enheten, kan du konvertere den til et annet filformat.


Bruk iTunes til å laste ned bøker til iPad

Den enkleste måten å legge til bøker på iPad er med iTunes, spesielt hvis du bruker datamaskinen din til å synkronisere innhold med iPad.

For å gjøre dette, legg til bøker i iTunes. For Windows, åpne iTunes og dra e-bøkene til På min enhet seksjon. For Mac åpner du Bøker-programmet og drar e-bøkene til bøker.

Synkroniser deretter iPad med iTunes for å kopiere bøkene til iPad. Bøkene lastes ned til Books-appen i Bibliotek seksjon.

Ovenstående trinn for Windows er bare relevante for den nyeste versjonen av iTunes.

For iTunes 11 på Windows er trinnene litt forskjellige. Velge bøker fra venstre side av programmet, og velg deretter Synkroniser bøker avkrysningsruten. Før du synkroniserer iPad med iTunes, velger du å synkronisere enten Alle bøker or Utvalgte bøker.


Legg til bøker til iPad med iCloud

Hvis du får e-bøker fra Book Store, er det et annet alternativ å legge bøker på iPad. Siden hvert kjøp er lagret på iCloud-kontoen din, kan bøker lastes ned til hvilken som helst enhet med samme Apple-ID som kjøpet.

 1. Åpne bøker app. Hvis du ikke har det, installerer du bøker fra App Store.

 2. Plukke ut Bibliotek.

 3. Plukke ut VÅRE BRILLER, velg deretter riktig menyelement som Lastet ned, bøkereller PDF-filer for å se bøkene du kjøpte.

  Hvis du ikke ser dette menyelementet, trykker du på pilen øverst til venstre og velger VÅRE BRILLER.

 4. Trykk på en e-bok for å laste den ned til iPad. Bøker som ikke er lastet ned er angitt med et iCloud-pilikon.


Andre apper som kan laste ned bøker på iPad

Apple Books er en måte å lese e-bøker og PDF-filer på en iPad. Det er andre e-bokleserapper som du kan bruke til å lese de fleste bøker.

Slik bruker du Kindle-appen til å sette bøker fra datamaskinen din på iPad:

 1. Installer appen på din iPad hvis den ikke allerede er.

 2. Koble iPad til en datamaskin og åpne iTunes.

  Bruk Kindle-appen til å laste ned bøker kjøpt fra Kindle Store, du trenger ikke iTunes for å gjøre det siden det skjer i skyen. Imidlertid, varer som er kjøpt fra slike butikker, krever at appene leser e-bøker.

 3. innstillinger velg Fildeling.

 4. Velg appen du vil laste ned bøker til.

 5. Plukke ut Legg til fil å sende boken til iPad via appen.

  Det høyre panelet viser dokumenter som er synkronisert til iPad gjennom den appen. Hvis den er tom, betyr det at ingen dokumenter er lagret i den appen.

 6. på Legg vindu, finn og velg boken fra harddisken du vil synkronisere til iPad, og velg deretter Åpen.

 7. Bekreft at boken dukker opp i høyre panel i iTunes, ved siden av appikonet, og velg deretter Synkroniser for å overføre boka til iPad.

 8. Når synkroniseringen er fullført, åpner du appen på iPad for å finne de synkroniserte bøkene.

Flere apper gjør lignende ting, og de krever ikke iTunes. Lagre for eksempel e-bøker i en skylagringstjeneste som Google Drive, åpne bøkene i Google Drive-appen for iPad, og overfør deretter bøkene til Apple Books fra nettbrettet.

Mange skyoppbevaringsapper for filer støtter også e-bokformater, slik at du kan bruke appen som en e-leser uten å overføre til Apple Books.


Legg igjen en kommentar