Slik løser du feilen «Denne kopien av Windows er ikke ekte»

Windows viser "ikke ekte" meldinger hvis din kopi av Windows ikke er riktig aktivert. Produkt aktivering er nødvendig slik at Microsoft vet at du har skaffet Windows lovlig og for å begrense antall datamaskiner med den samme produktnøkkelen.

En rekke andre ting utover feilmeldinger kan skje hvis du ikke løser problemet "Windows er ikke ekte". Hvis din kopi av Windows ikke er aktivert, kan datamaskinen logge deg ut hver time, eller starte på nytt av og til eller gi deg et permanent svart skrivebord, eller til og med forhindre at du installerer noen Windows-oppdateringer.


Hvordan feilen ser ut

Feilen er forskjellig avhengig av Windows-versjonen. For eksempel, når Windows 7 Build 7601 er ikke ekte, vil du se denne feilen:

Windows 7
Build 7601
Denne kopien av Windows er ikke ekte

Du får sannsynligvis også sporadiske popup vinduer eller ser meldinger i andre deler av Windows. Her er noen eksempler:

  • "Windows er ikke ekte." "Klikk på denne meldingen for å lære hvordan du får den ekte."
  • "Aktiver Windows" "Gå til Innstillinger for å aktivere Windows."
  • "Kopien av Windows du bruker, består ikke ekte validering."
  • "Aktiver Windows nå" "Aktiveringsperioden er utløpt. Klikk på denne meldingen for å starte aktivering."
  • "Denne kopien av Windows er ikke ekte." "Du kan være et offer for programvareforfalskning."
  • "Denne kopien av Microsoft Windows er ikke ekte." "Kopien din av Microsoft Windows må valideres som ekte."
  • "Denne datamaskinen kjører ikke ekte Windows" "For å bruke Windows uten avbrudd, må denne datamaskinen kjøre ekte Windows."
  • "Du må aktivere i dag." "Aktiver Windows nå"

Hvorfor du ser denne feilen

Den mest sannsynlige årsaken til en feil som "Denne kopien av Windows er ikke ekte" er fordi den legitimt ikke er ekte! Dette vil skje hvis du har installert Windows uten en gyldig produktnøkkel, men lurt operativsystemet til å tro at det er aktivert ved bruk av et keygen verktøy eller annet hack.

Dessverre fungerer slike hacks vanligvis og ofte på ubestemt tid. Imidlertid, hvis Windows identifiserer hacket - som vanligvis er tilfellet hvis du bruker Windows Update - blir du fortalt det gjennom ulike meldinger.

En mindre vanlig årsak til disse aktiverings feilene er hvis skadelig programvare har angrepet datamaskinen din på en slik måte at de gyldige aktiverings filene du hadde før infeksjonen nå er ødelagt eller mangler og Windows ikke kan bekrefte ektheten til din kopi av Windows.


Slik løser du 'Windows er ikke ekte'

Det er flere ting du kan prøve å fikse meldingen "Windows er ikke ekte", men ikke alle metoder er "offisielle". Noen, som er forklart nederst på denne siden, gir en løsning for å fjerne meldingen og gjenopprette vanlig tilgang til Windows, men de er ikke godkjent eller støttet av Microsoft.

Angi en gyldig produktnøkkel

Hvis dette er første gang du bruker datamaskinen siden du installerte Windows, men du ennå ikke har skrevet inn produktnøkkelen, er den beste måten å fjerne feilen "Windows er ikke ekte" ved å skrive inn produktnøkkelen for å aktivere Windows.

Du kan endre Windows-produktnøkkelen din via Kontrollpanel i Windows 10, 8, 7 og Vista. Endring av Windows XP-produktnøkkelen gjøres gjennom registeret.

En annen måte å skrive inn en annen produktnøkkel i Windows er gjennom dialogboksen Kjør. Åpne den med WIN + R og skriv deretter inn følgende:

slui.exe 3

Du får en melding der du kan skrive produktnøkkelen.

Tilbakestill lisensinformasjonen

Denne løsningen for "Windows er ikke ekte" feil tilbakestiller informasjonen som brukes til å aktivere Windows. Hvis informasjonen er gyldig, men på en eller annen måte ødelagt, bør dette fjerne feilen.

  1. Åpne en terminal.
  2. Skriv inn følgende, etterfulgt av Enter:

    SLMGR-OPPVARMING

    Hvis du ser en feilmelding, kan du prøve denne i stedet:

    SLMGR -REARM

  3. Vent til kommandoen kjører.
  4. Trykk på OK “Command fullført.” popup-meldingen.

  5. Start datamaskinen på nytt.
  6. Følg eventuelle aktiverings instruksjoner hvis du ser dem etter at Windows starter sikkerhetskopien.

Deaktiver Plug and Play-policyen

Denne metoden gjelder bare for noen versjoner av Windows.

Du kan kanskje fikse feilen "ikke ekte" ved å deaktivere Plug and Play-gruppepolicyobjektet. Dette kan være tilfelle hvis nettverkstjeneste kontoen ikke har de riktige tillatelsene til å få tilgang til registernøkkelen HKU S-1-5-20.

  1. Åpne dialogboksen Kjør med WIN + R hurtigtast.

  2. Skriv inn følgende, etterfulgt av Enter:

    rsop.msc

  3. Gå til datamaskin konfigurasjon > Windows-innstillinger > Sikkerhetsinnstillinger > System Services.

  4. Lokalisere Plug and Play fra listen.

    Hvis Plug and Play er satt til noe annet enn Ikke definert (se i "Oppstart" kolonnen), og fortsett deretter med neste trinn.

    Hvis du ser Ikke definert i den kolonnen (som bildet nedenfor), vil ikke disse trinnene fungere for å fikse feilen "Windows er ikke ekte".

  5. Finn Group Policy oppført ved siden av Plug and Play.

  6. Endre innstillingen for gruppepolicy til Ikke definert.

  7. Åpne terminalen Kjør igjen via WIN + R hurtigtast, og skriv deretter inn følgende, etterfulgt av Enter:

    gpupdate -force

  8. Start datamaskinen på nytt.
  9. Du må kanskje fullføre noen aktiveringsinstruksjoner etter at Windows er lastet inn.

Bruk de riktige registertillatelsene

Hvis trinnene ovenfor ikke fungerte for å fikse feilen om at Windows ikke var ekte, eller du ikke kunne fullføre dem på grunn av det du fant under trinn 4, kan du prøve å justere tillatelsene Network Service har for å få tilgang til en bestemt registernøkkel.

  1. Åpne Registerredigering.
  2. Lokalisere HKEY_USERS S-1-5-20.

    Du vil være lurt å sikkerhetskopiere registret på dette tidspunktet før du gjør noen endringer. Du kan sikkerhetskopiere bare HKEY_USER-bikupen, siden det er det eneste området du skal jobbe med.

  3. Høyreklikk S-1-5-20 og velg Tillatelser.

  4. Velg Legg under “Gruppe eller brukernavn” hvis NETTVERKSTJENESTE er ikke allerede oppført.

    Hvis du ser det, hopp ned til trinn 7.

  5. typen nettverkstjeneste i tekstboksen og velg Sjekk navnene.

  6. Trykk på OK.

  7. Trykk på NETTVERKSTJENESTE.

  8. Sett av i boksen ved siden av begge Full kontroll og Lese, under kolonnen "Tillat".

  9. Trykk på OK.

  10. Start datamaskinen på nytt.
  11. Fullfør eventuelle aktiveringsmeldinger som dukker opp etter at Windows lastes inn.

Slett KB971033-oppdateringen

Denne metoden gjelder bare Windows 7.

Hvis Windows 7 ikke aktiveres riktig, kan det være et problem med en oppdatering som ble installert via Windows Update, spesielt en for Windows Activation Technologies (KB971033).

Det brukes av Microsoft for å oppdage om Windows er ekte, og det er slik det vet å begrense datamaskinen din og vise deg "Windows er ikke ekte" feil.

Men hvis du vet at produktnøkkelen din er ekte og at du ikke bruker en piratkopi av Windows, kan du fjerne oppdateringen for å forhåpentligvis slette feilen om at Windows ikke er ekte.

  1. Gå til Start > kontroll Panel.

  2. Åpne Programmer og funksjoner.

    Hvis du ikke ser det alternativet, går du til programmer først og deretter Programmer og funksjoner.

  3. Trykk på Vis installerte oppdateringer til venstre.

  4. Søk etter KB971033 fra listen over installerte oppdateringer.

  5. Høyreklikk oppdateringen og velg Avinstaller.

  6. Trykk på Ja på bekreftelsesmeldingen, og vent deretter på at Windows avinstallerer oppdateringen.

  7. Start datamaskinen på nytt.

Det vil være lurt å nå se etter oppdateringer med Windows Update og deretter installere tilgjengelige (som KB971033). Det er kanskje ikke fornuftig å installere den samme oppdateringen på nytt som forårsaket feilen, men det er mulig at oppdateringen ble installert feil første gang. prøver på nytt vil tillate oppdateringen en ny sjanse til å installere riktig.

Hvis du vet at datamaskinen din ikke kan forbli funksjonell mens oppdateringen er installert, må du fjerne den og ikke installere den igjen.

Installer KMSpico

KMSpico er et Windows-hack som lurer operativsystemet til å tro at det aktiveres med en ekte lisensserver når programmet i realiteten installerer serveren på din egen datamaskin og deretter aktiverer produktnøkkelen mot din egen maskin.

Denne metoden for å gjøre Windows ekte igjen er ikke lovlig, så vi kobler ikke til programmet. Imidlertid, hvis du kjøpte produktnøkkelen helt lovlig, men har problemer med å fjerne feilen "Windows er ikke ekte", er dette en siste utvei du kanskje vil vurdere å prøve.

Sjekk datamaskinen din for skadelig programvare

Et virus er en usannsynlig grunn til en "Windows er ikke ekte" melding, men du kan ikke utelukke det uten å sjekke.

Det er mange programmer du kan bruke til å se etter forskjellige typer skadelig programvare, inkludert on-demand skannere, spyware rengjøringsmidler og komplette antivirusprogrammer.

Et annet alternativ er et oppstartbart antivirusverktøy. Disse er nyttige hvis du ikke en gang kan starte opp i Windows for å kjøre en skanning fordi de fungerer før Windows starter. Du trenger en flash-stasjon eller plate for å bruke en oppstartbar malware-renser.

Installer Windows på nytt

Å slette Windows fra datamaskinen din og installere den på nytt, er selvfølgelig den mest drastiske løsningen på en "Windows er ikke ekte" -feil. Imidlertid, hvis du har prøvd alt det ovennevnte og Windows fortsatt ikke vil aktiveres ordentlig, er du igjen med å starte fra bunnen av.

Før du installerer Windows over din nåværende versjon, må du sørge for å ha en kopi av Windows-produktnøkkelen slik at du kan unngå å måtte kjøpe en helt ny kopi. Du kan bruke et nøkkelfinnerverktøy til å finne Windows-produktnøkkelen.

Se Hvordan du sletter og installerer Windows på riktig måte for å få hjelp.


Legg igjen en kommentar