Slik løser du D3dx9_42.dll ikke funnet eller mangler feil

D3dx9_42.dll-problemer er forårsaket på en eller annen måte av et problem med Microsoft DirectX.

DLL-filen d3dx9_42 er en av mange filer i DirectX-programvaresamlingen. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises vanligvis d3dx9_42.dll-feil bare når du bruker disse programmene.

 Web

Det er flere måter som d3dx9_42.dll feil kan vises på datamaskinen din. Her er flere av de vanligste spesifikke:

D3dx9_42.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe
D3dx9_42.DLL ikke funnet
Filen d3dx9_42.dll ikke funnet
Programmet kan ikke starte fordi d3dx9_42.dll mangler på datamaskinen din. Prøv å installere programmet på nytt for å løse dette problemet.
Filen d3dx9_42.dll mangler

D3dx9_42.dll feil vises når et spill eller et annet program startes, så det kan gjelde ethvert program som bruker Microsoft DirectX, som Autodesk's Maya eller et hvilket som helst annet program. Imidlertid er d3dx9_42 DLL-feil oftest sett når du prøver å spille videospill.

Noen eksempler på videospill som har vært kjent for å vise en d3dx9_42.dll-feil når det er et problem med DirectX inkluderer Sid Meiers Civilization V, ArcheAge, State of Decay, Batman, The Lord of the Rings Online, Need for Speed ​​Hot Pursuit 2011, The Legend of Pirates Online, F1 2010, Street Fighter og Assassin's Creed: Brotherhood.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dx9_42.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du D3dx9_42.dll feil

Ikke last ned d3dx9_42.dll individuelt fra noe "DLL nedlastingsside". Det er flere gode grunner til at det aldri er en god idé å laste ned DLL-filer fra disse nettstedene. Hvis du allerede har lastet ned DLL-filen d3dx9_42 fra en av disse DLL-nedlastingssidene, kan du fjerne den fra hvor du legger den og fortsette med disse trinnene.

 1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå.

  D3dx9_42.dll-feilen kan være en tøffhet, og som mange datamaskinproblemer, kan en enkel omstart fjerne det helt.

 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3dx9_42.dll ikke ble funnet.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.

  Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista, XP og mer. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Forutsatt at den siste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3dx9_42.dll-feilen du mottar, kan du se etter et DirectX-installasjonsprogram på spill- eller applikasjons-DVD eller CD (det kan kalles dxsetup eller noe lignende). Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten.

  Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

 4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med d3dx9_42.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

  Noen ganger fjerner ikke standardveiviseren for noen programmer og spill hvert eneste spor av programmets filer fra stasjonen og registeret, noe som kan forårsake flere problemer eller forhindre at DLL blir brukt riktig senere. Prøv å bruke et gratis avinstalleringsprogram i stedet for å være sikker på at alt blir slettet.

 5. Gjenopprett d3dx9_42.dll-filen fra den nyeste DirectX-programvarepakken. Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har fungert for å løse d3dx9_42.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut d3dx9_42.dll individuelt fra den nedlastbare pakken for DirectX.

 6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette på dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar