Er dette nettstedet trygt? Slik løser du feilen «Din forbindelse er ikke sikker»

Hvis du noen gang har besøkt et nettsted og sett en alarmerende melding om at "Dette nettstedet er ikke sikkert" eller "Tilkoblingen din er ikke sikker", er det noen enkle metoder for å diagnostisere problemet, måle risikonivået og redusere potensielle sikkerhets farer.

Brukere støtter på feilmeldinger som advarer om tilkoblinger som ikke er sikre i alle nettlesere, inkludert Chrome, Firefox, Safari og mer.


Hva betyr 'tilkobling ikke sikker'?

Nettlesere vil returnere en "forbindelse ikke sikker" -feil når de ikke kan bekrefte nettstedets SSL-sertifikat. SSL er en sikker datakrypterings metode som holder overførte data private og trygge. Hvis en nettleser oppdager et problem med nettstedets SSL-sertifikat, vil den ikke laste inn nettstedet fordi det kan være utrygt.

Selv om alt dette kan høres veldig alarmerende ut, er det sannsynlig at ingenting er galt.

Hva forårsaker denne feilen?

Mange ting kan føre til at disse feilene advarer om en forbindelse som ikke er sikker, hvorav noen er problemer på slutten av nettstedet.

Nettstedet kan ha et utløpt SSL-sertifikat, ikke noe SSL-sertifikat eller et som ikke var riktig konfigurert. Det er vanskelig å sette opp SSL-sertifikater, spesielt hvis administratorene på et nettsted kjøpte et høyere sertifikat, og ikke alle får det alltid riktig. Det er også mulig at en pålitelig organisasjon ikke utstedte sertifikatet.

Velg om du vil se om nettstedets SSL-sertifikat er utløpt Ikke sikker øverst i feil vinduet, og velg deretter Sertifikat. Sjekk Går ut på dato den dato for å se om sertifikatet er utløpt. I så fall kan du ikke fikse problemet, men du kan sende e-post til eieren av nettstedet for å gi dem beskjed.


Feil søk usikre tilkoblings feil

Det er ingenting du kan gjøre hvis problemet er på slutten av nettstedet. Men hvis problemet kommer fra datamaskinen eller enheten din, er det noen enkle løsninger å prøve.

Last siden på nytt

Dette er et raskt og enkelt feilsøkings alternativ å prøve. Lukk og åpne nettleseren din på nytt, og prøv å laste inn siden igjen. Noe kan ha vært av i nettleseren din, eller eieren av nettstedet kan ha gitt ut SSL-sertifikatet på nytt.

Oppdater nettleseren din

Utdaterte nettlesere kan ha sikkerhetshull som oppdateringer løser. Sjekk om du bruker den nyeste versjonen av nettleseren din ved å gå til nettleserens hoved webside. Last ned tilgjengelige oppdateringer.

Fjern nettleser bufferen og informasjonskapsler

Å tømme nettleserens cache og informasjonskapsler er en annen rask, enkel feilsøkings metode som kan løse problemet.

Bruk en SSL-sertifikat kontroll

Tredjeparts SSL-sertifikat kontrollere, for eksempel SSL Server Test, vil fortelle deg alt om det flaggede nettstedet, fra IP-adressen til sertifikat utstederen til utløpet av sertifikatet. Det du finner vil fortelle deg om nettstedets problem er enkelt eller mer komplisert.

Bruk HTTPS overalt

Hvis sjekken ovenfor bare viser en mindre feil for et nettsted du er kjent med som vanligvis har et gyldig sertifikat, ta noen raske forholdsregler før du fortsetter som vanlig. For stasjonære datamaskiner som kjører Firefox, Chrome eller Opera, installer HTTPS Everywhere-utvidelsen for å sikre at alle tilkoblingene dine er kryptert. På denne måten, selv om sertifikatet ikke samsvarer nøyaktig, bør du fortsatt ha en kryptert tilkobling.

Sjekk antivirusprogramvaren

Etter hvert som antivirusprogramvaren blir mer avansert, legger den til nye funksjoner for å beskytte mot de siste truslene. En slik funksjon er en brannmur som blokkerer nettsteder som ikke er sikret med SSL. Selv om dette vanligvis er bra, kan det noen ganger komme i konflikt med nettverksinnstillingene og feilaktig blokkere noen SSL-sertifikater og tilkoblinger.

For å se om dette er problemet, kan du prøve å deaktivere antivirusprogramvarens SSL-skannefunksjon midlertidig.

Sjekk datamaskinens dato og klokkeslett

En feil innstilt dato og tid på enheten din kan forhindre at nettleseren din verifiserer SSL-sertifikatet til nettstedet du besøker. Dette er fordi når nettleseren sjekker utløpsdatoen til et SSL-sertifikat, sammenligner det det med klokken på datamaskinens klokke. Ta en titt på datamaskinens dato og klokkeslett for å sikre at den er nøyaktig.

Forsikre deg om at du har skrevet nettadressen riktig. Enhver liten skrivefeil kan føre til at feil nettsted prøver å laste inn, noe som kan føre til en "forbindelse ikke sikker" -feil.


Bør du ignorere feilen?

Hvis du føler deg trygg på at feilen er fra nettsiden, og nettstedet er kjent og klarert, og hvis nettstedet ikke inneholder noen funksjonalitet der sensitive personlige data går frem og tilbake, kan du velge å ignorere feilen og fortsett som normalt.

Men hvis du har gått gjennom alle disse feilsøkings trinnene og det fortsatt er en feil, må du forstå at nettstedet kan ha et alvorlig sikkerhetsproblem, og du bør utvise ekstrem forsiktighet. Hvis nettstedet ikke er et du må besøke, ikke gå dit på en stund. Administratorene kan trenge tid til å ordne opp i alvorlige problemer.

Legg igjen en kommentar