Slik løser du kode 43-feil i Windows

Code 43-feilen er en av flere Device Manager-feilkoder. Den genereres når Enhetsbehandling stopper en maskinvareenhet fordi maskinvaren rapporterte til Windows at den har et slags uspesifisert problem.

Denne generelle meldingen kan bety at det er et sant maskinvareproblem, eller det kan bare bety at det er en driverfeil som Windows ikke kan identifisere som sådan, men at maskinvaren blir påvirket av den.

Det vil nesten alltid vises på følgende måte:

Windows har stoppet denne enheten fordi den har rapportert problemer. (Kode 43)

Detaljer om Enhetsbehandling-feilkoder som kode 43 er tilgjengelige når du viser enhetens status i egenskapene.

Code 43-feilen kan gjelde hvilken som helst maskinvareenhet i Enhetsbehandling, selv om de fleste Code 43-feilene vises på skjermkort og USB-enheter som skrivere, webkameraer, iPhones og relaterte eksterne enheter.

Enhetsbehandling feilkoder er eksklusive for Enhetsbehandling. Hvis du ser kode 43-feilen andre steder i Windows, er sjansen stor for at det er en systemfeilkode, som du ikke bør feilsøke som Enhetsbehandling-problem.

Ethvert av Microsofts operativsystemer kan oppleve en Code 43 Device Manager-feil, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og mer.


Hvordan fikse en kode 43-feil

Følg disse trinnene for å løse en kode 43-feil. Fordi denne meldingen er generisk, kommer standard feilsøkingstrinn først.

  1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke allerede har gjort det.

    Det er alltid sjansen for at feilkoden 43 du ser på en enhet var forårsaket av et midlertidig problem med maskinvaren. I så fall kan det hende at en omstart av datamaskinen løser kode 43-feilen.

    Noen mennesker har også rapportert at å slå av datamaskinen helt (ikke bare en omstart) og deretter slå den på igjen har korrigert kode 43-advarselen hvis den kommer fra en USB-enhet. I tilfelle av en bærbar datamaskin, slå den av og ta ut batteriet, vent noen minutter, og sett deretter batteriet i igjen og start datamaskinen.

  2. Koble enheten til en annen datamaskin og skyv den deretter riktig ut derfra. Koble den tilbake til datamaskinen din for å se om den løser kode 43-feilen.

    Hvis du har en annen datamaskin å teste dette på, må du prøve dette før du går videre til de mer kompliserte trinnene nedenfor.

  3. Installerte du en enhet eller endret i Enhetsbehandling rett før kode 43-feilen dukket opp? I så fall er det mulig at endringen du gjorde forårsaket kode 43-feilen. Angre endringen hvis du kan, start PCen på nytt, og sjekk igjen for kode 43-feilen.

    Avhengig av endringene du har gjort, kan noen løsninger omfatte:

    • Fjerne eller konfigurere den nylige installerte enheten
    • Å rulle driveren tilbake til en versjon før oppdateringen
    • Bruker Systemgjenoppretting til å angre nylige Enhetsbehandling-relaterte endringer
  4. Deaktiver enheten og aktiver den deretter på nytt. Dette trinnet gir Windows en sjanse til å ta en ny titt på å konfigurere enheten.

    Dette kan høres ut som en veldig enkel løsning, og det er fordi det er det. Imidlertid kan denne prosedyren være alt datamaskinen trenger for å rette opp kode 43-feilen.

  5. Installer driverne for enheten på nytt. Avinstallering og installering av driverne for enheten på nytt er en mulig løsning på en kode 43-feil.

    Hvis en USB-enhet genererer kode 43-feilen, må du avinstallere alle enheter under maskinvarekategorien Universal Serial Bus-kontrollere i Enhetsbehandling som en del av driverinstallasjonen på nytt. Dette inkluderer alle USB-masselagringsenheter, USB-vertskontroller og USB-rotnav.

    Å installere en driver riktig på nytt, som i instruksjonene som er lenket ovenfor, er ikke det samme som å bare oppdatere en driver. En fullstendig installering av driveren innebærer å fjerne den installerte driveren helt og deretter la Windows installere den på nytt fra bunnen av.

  6. Oppdater driverne for enheten. Det er også mulig at installering av de nyeste driverne for enheten kan rette Code 43-feilen.

    Hvis oppdatering av driverne fjerner Code 43-feilen, betyr det at de lagrede Windows-driverne du installerte på nytt i trinn 4, sannsynligvis var skadet eller var feil drivere.

  7. Installer den nyeste Windows-oppdateringspakken. En av Microsofts servicepakker eller andre oppdateringer for Windows kan inneholde en løsning på hva som kan forårsake Code 43-feilen, så hvis du ikke er fullstendig oppdatert, gjør du det nå.
  8. Oppdater BIOS. I noen situasjoner kan en utdatert BIOS forårsake et bestemt problem med en enhet som gjør at den rapporterer et problem til Windows - dermed Code 43-feilen.
  9. Bytt ut datakabelen som kobler enheten til datamaskinen, forutsatt at den har en. Denne potensielle løsningen for en kode 43-feil er ofte nyttig hvis du ser feilen på en ekstern enhet som en USB- eller FireWire-enhet.
  10. Kjøp en drevet USB-hub hvis kode 43-feilen vises for en USB-enhet. Noen USB-enheter trenger mer strøm enn USB-portene som er innebygd i datamaskinen din kan gi. Å koble disse enhetene til et drevet USB-hub løser utfordringen.

    De 6 beste USB-hubene i 2020

  11. Bytt ut maskinvaren. Et problem med selve enheten kan forårsake Code 43-feilen. I så fall er det å bytte ut maskinvaren ditt neste logiske trinn. I de fleste tilfeller er dette løsningen på en kode 43-feil, men prøv de enklere og gratis programvarebaserte feilsøkingsideene først.

    Hvis du er sikker på at et maskinvareproblem ikke forårsaker Code 43-feilen, kan du prøve en reparasjonsinstallasjon av Windows. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve en ren installasjon av Windows. Vi anbefaler ikke å gjøre det før du bytter ut maskinvaren, men du må kanskje prøve dem hvis du ikke har andre alternativer.

  12. En annen mulighet, men ikke veldig sannsynlig, er at enheten er inkompatibel med din versjon av Windows. Du kan alltid sjekke Windows HCL for å være sikker.

Legg igjen en kommentar