Slik løser du kode 28-feil i Windows

Hva å vite

  • Kode 28-feil skyldes vanligvis manglende drivere for maskinvaren som feilen vises i Enhetsbehandling.
  • Oppdatering av driverne for enheten vil nesten alltid løse problemet.
  • Hvis det ikke fungerer, er sjansen stor for at maskinvaren har et fysisk problem og må byttes ut.

Code 28-feilen er en av flere mulige Device Manager-feilkoder du kan se for en maskinvare. Som nevnt ovenfor, er det nesten alltid forårsaket av en manglende driver for det aktuelle maskinvarestykket.

Det er en rekke mulige årsaker til at en driver kanskje ikke er installert for en enhet, men feilsøking av problemet, beskrevet i detalj nedenfor, vil være den samme uansett årsak.

Kode 28-feil vil nesten alltid være formulert akkurat slik:

Driverne for denne enheten er ikke installert. (Kode 28)

Detaljer om Enhetsbehandling-feilkoder som kode 28 er tilgjengelige i Enhetsstatus-området i enhetens egenskaper og vil nesten alltid se slik ut:

Kode 28-feilen kan gjelde hvilken som helst maskinvareenhet i Enhetsbehandling, men de fleste ser ut til å påvirke USB-enheter og lydkort.

Enhetsbehandling feilkoder er eksklusive for Enhetsbehandling. Hvis du ser kode 28-feilen andre steder i Windows, er sjansen stor for at det er en systemfeilkode som du ikke bør feilsøke som Enhetsbehandling.


Hvordan fikse en kode 28-feil

Ethvert av Microsofts operativsystemer kan oppleve en Code 28 Device Manager-feil, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og mer. Disse instruksjonene gjelder for alle disse Windows-versjonene.

  1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke allerede har gjort det.

    Det er alltid den tynne sjansen for at kode 28-feilen du ser i Enhetsbehandling, var forårsaket av en strøm med Enhetsbehandling eller i BIOS. Hvis det er tilfelle, kan en omstart løse problemet.

  2. Installerte du en enhet eller endret i Enhetsbehandling rett før du la merke til feilen? I så fall er det veldig mulig at endringen du gjorde forårsaket problemet.

    Angre endringen, start PCen på nytt, og sjekk igjen for kode 28-feilen.

    Avhengig av endringene du har gjort, kan noen løsninger omfatte fjerning eller konfigurering av den nylig installerte enheten, rulling av driveren til versjonen før oppdateringen, eller bruk Systemgjenoppretting for å angre nylige endringer i Enhetsbehandling.

  3. Oppdater driverne for enheten. Installering av de siste driverne som produsenten har levert for en enhet med kode 28-feilen, er den mest sannsynlige løsningen på problemet.

    Forsikre deg om at du installerer driverne for riktig operativsystem. For eksempel, hvis du bruker Windows 10 64-bit, installerer du driverne designet for den spesifikke versjonen av Windows. Mange av disse feilene skyldes forsøk på å installere feil drivere for en enhet. En måte å være sikker på at du får riktig driver er å bruke et gratis driveroppdateringsverktøy.

    Hvis driverne ikke oppdateres, kan du prøve å deaktivere antivirusprogramvaren under oppdateringsprosessen. Noen ganger tolker disse programmene feil driveroppdatering som skadelig og blokkerer den.

  4. Installer den nyeste Windows-oppdateringspakken. Microsoft slipper regelmessig servicepakker og andre oppdateringer for operativsystemene, hvorav den ene kan inneholde en løsning på årsaken til kode 28-feilen.

    Vi vet helt sikkert at visse servicepakker for Windows Vista og Windows 2000 har inneholdt spesifikke rettelser for noen tilfeller av denne spesifikke feilen i Enhetsbehandling.

  5. Bytt ut maskinvaren. Som en siste utvei, må du kanskje bytte ut maskinvaren som har feilen.

    Det er også mulig at enheten ikke er kompatibel med denne versjonen av Windows. Du kan sjekke Windows HCL for å være sikker.

    Hvis du fortsatt tror det er en programvare / operativsystemkomponent til denne kode 28-feilen, kan du prøve en reparasjonsinstallasjon av Windows. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve en ren installasjon av Windows. Vi anbefaler ikke å gjøre noen av de mer drastiske alternativene før du prøver å bytte ut maskinvaren, men du må kanskje gjøre det hvis du ikke har andre alternativer.


Legg igjen en kommentar