Hvordan fikse feilen «Problemet med denne Windows Installer-pakken»

Å få en feilmelding om Windows Installer-pakke er ikke en uvanlig forekomst i Microsoft Windows. Selv om problemet kan være vanskelig å finne, er dette Windows Installer-pakkeproblemet, noen ganger referert til som en feil 1722, ikke en grunn til å få panikk og er et lite, men irriterende, dataproblem.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Hvordan Windows Installer Package Feil vises

Windows Installer-pakkefeil vises ofte som en av følgende eller som en kombinasjon av flere i en systemadvarsel.

  • Windows Installer-tjenesten kunne ikke nås.
  • FEIL 1722 Det er et problem med denne Windows Installer-pakken. Et program som ble kjørt som en del av oppsettet, ble ikke ferdig som forventet.
  • Windows Installer Service kunne ikke startes.
  • Kunne ikke starte Windows Installer-tjenesten på lokal datamaskin. Feil 5: Tilgang nektet.

Alengo / E + / GettyImages


Årsak til Windows Installer Package Feil

Når du får en varsel- eller advarselmelding som forteller deg at det er et problem med Windows Installer-pakken, betyr det vanligvis at et program ikke kjører som det skal. Dette kan være forårsaket av programmer eller apper som er i konflikt med hverandre, en virus- eller malware-infeksjon, mangel på tilstrekkelig systemminne til å drive appene som kjører, eller en grafikkdriverfeil.

Windows Installer-pakkefeil kan også være forårsaket av tilsynelatende tilfeldige systemfeil uten noe stort problem bak dem i det hele tatt.


Hvordan fikse et problem med Windows Installer-pakke

Her er noen av de beste tingene du kan gjøre når en Windows-datamaskin forteller deg at det er et problem med Windows Installer-pakken.

  1. Start datamaskinen på nytt. Å starte Windows på nytt kan løse en rekke problemer, inkludert feil med Windows Installer-pakken.

  2. Oppdater Windows. Å utføre en Windows-oppdatering skanner enheten under oppdateringsprosessen og løser flere konflikter som kan være til stede. Oppdateringsprosessen oppdaterer også operativsystemet og driverne, noe som kan reparere årsaken til Windows Installer-pakkefeilen.

  3. Oppdater Windows-apper. Hvis du ikke har oppdatert appene på datamaskinen din, er det på tide. I tillegg til å legge til nye funksjoner, kan appoppdateringer også forbedre sikkerheten og fjerne systemkonfliktfeil.

  4. Kjør en Windows feilsøking. Gå til innstillinger > Oppdatering og sikkerhet og kjør feilsøkingsprogrammet for programkompatibilitet og Windows Store-appene. Både skann og gi løsninger for eventuelle appproblemer som får denne feilmeldingen til å oppstå.

  5. Reparer appen. På Windows 10 og Windows 8 høyreklikker du appens ikon eller flis, og velger Flere > App-innstillinger > reparasjon. Dette skanner bare appen og løser eventuelle feil i kodingen.

    På Windows 7 velger du kontroll Panel > Avinstaller et program, høyreklikk på et appnavn og velg deretter Endring > reparasjon.

    Reparasjonsalternativet vises kanskje ikke for alle apper.

  6. Tilbakestill appen. Tilbakestilling av en app er en måte å oppdatere den uten å slette den helt og installere den på nytt. Prosessen kan løse eventuelle problemer du opplever.

    For å gjøre dette, høyreklikk appens ikon og velg Flere > App-innstillinger > Tilbakestill. Alternativet er rett under reparasjonsalternativet.

    Tilbakestilling av en app sletter alle lokale data.

  7. Installer appen på nytt. Hvis du vet hvilken app som forårsaket konflikten, avinstallerer du den og installerer den på nytt, siden installasjonen kan ha blitt ødelagt eller en viktig fil kan ha blitt slettet.

  8. Deaktiver noen oppstartsapper. Mange Windows-apper kjøres automatisk ved oppstart. For noen ting er dette praktisk. For de fleste bremser det en datamaskin. Deaktiver de du ikke vil ha.

  9. Kjør Diskopprydding. En enkel diskopprydding er godt PC-vedlikehold, og det frigjør også plass og hjelper Windows til å kjøre jevnere. Det kan også hjelpe programmer, som installatører, å kjøre mer effektivt.

  10. Sjekk om installatørtjenesten kjører. Åpne Start-menyen, velg Kjør, Tast inn services.msc, og trykk Enter. Dobbeltklikk på Windows Installer ikonet, og sett oppstartstypen til Windows Installer til Håndbok. Velg Start, velg deretter OK.

  11. Registrer Windows Installer på nytt. I Windows 10 og Windows 8 åpner du Start-menyen og skriver inn Kjør. I Windows 7 åpner du Start-menyen og velger alle programmer > Tilbehør > Kjør. på Kjør dialogboksen, skriv inn msiexec / unregister og velg OK. Gjør det samme igjen, men denne gangen msiexec / regserver og velg OK.


Legg igjen en kommentar