Hvordan holde Mac-tastaturet og musen rene

Dagen du pakket ut og begynte å jobbe med din nye Mac markerte dagen Mac-tastaturet og musen eller styreflaten fungerte på sitt beste. Fra den dagen og fremover har det kommet små biter av smuss, støv og skitt på disse ofte brukte periferiutstyrene. Oppbyggingen av gunk får musen din til å føle seg mindre responsiv og kan til og med føre til at tastaturet ditt savner et tastetrykk eller to nå og da.

Det er relativt enkelt å gjenopprette tastatur og mus til en ny tilstand. Alt som trengs er litt rengjøring og oppmerksomhet.

franckreporter / Getty Images 

Disse instruksjonene gjelder mus, styreflater og tastaturer som brukes med Apple-datamaskiner.


Vaskemidler

Start med å slå av Mac-en og koble musen, styreflaten og tastaturet hvis de er kablet periferiutstyr. Hvis tastaturet, musen eller styreflaten er batteridrevet, tar du ut batteriene.

Ha følgende ting tilgjengelig:

  • Mikrofiberklut
  • Dunk med trykkluft med dysestrå
  • Rent vann. Det trenger ikke å bli renset eller destillert.
  • Bomullspinner eller lignende rengjøringsprodukter
  • Tannstikkere eller lignende

Rengjøring av Mac-musen

Uansett hvilken type mus du bruker, blir kroppen renset på en lignende måte for å fjerne oljer, for eksempel fingeravtrykk.

  1. Tørk av musekroppen med mikrofiberkluten.

  2. For stædige flekker, dypp duken i rent vann og gni forsiktig på musen.

  3. Bruk trykk for å skrubbe skitne flekker på musen. Bare ikke trykk på noe rullehjul, deksel eller sporingssystem.

Ikke påfør vann direkte på musen fordi det kan dryppe ned i musens indre arbeid der sensitiv elektronikk befinner seg.

Noen musetyper krever ekstra oppmerksomhet.

Mighty Mouse

Hvis du bruker en Apple Mighty Mouse, må også rullekulen rengjøres. Fukt mikrofiberduken litt og rull rulleskulen mot kluten. Du kan også bruke en bomullspinne til å rengjøre rullekulen.

Når rullekulen er ren, kan du bruke boksen med trykkluft til å blåse ut støv og smuss fra innsiden av brønnen der rullekulen sitter. Luften tørker også rullekulen etter at du har rengjort den.

magic Mouse

Hvis du har en Apple Magic Mouse, er rengjøring veldig forenklet. Etter at du har rengjort berøringsflaten med en våt eller tørr mikrofiberklut, kjører du mikrofiberkluten langs de to føringsskinnene på bunnen av Magic Mouse.

Hvis Magic Mouse ser ut til å ha sporingsfeil, det vil si musepekeren stanser eller hopper rundt, bruk boksen med trykkluft til å rengjøre rundt sporingssensoren på bunnen av Magic Mouse.

Andre mus

Hvis du bruker en tredjepartsmus, følg produsentens anbefalte rengjøringsinstruksjoner og rengjør musen. Generelt bruk en mikrofiberklut til å rengjøre utsiden av musen. Hvis musen har et rullehjul, kan du oppdage at den rutinemessig blir tett av søppel. Bruk bomullspinner til å rengjøre rullehjulet og boksen med trykkluft for å rengjøre rundt rullehjulet.

I verste tilfeller må du kanskje åpne musen for å få tilgang til den optiske sensoren i rullehjulssystemet. Ikke alle mus åpnes lett, og noen er vanskelige å sette sammen igjen når de er åpnet. Ikke utfør musekirurgi med mindre du allerede har en erstatningsmus tilgjengelig og ikke har noe imot å se etter den lille våren som seilte over rommet.


Apple styreflate

Hvis du bruker en styreflate i stedet for en mus, vil du finne at de er enda enklere å rengjøre:

  1. Ta ut batteriene fra en trådløs styreflate. Hvis du bruker en kablet styreflate, kobler du den fra. Hvis styreflaten er innebygd på den bærbare datamaskinen, må du slå av den bærbare datamaskinen og koble den fra hvis den er koblet til.

  2. Fukt en ren mikrofiberklut med vann og bruk den til å rengjøre den flate overflaten på styreflaten.

  3. Tørk styreflaten med en tørr mikrofiberklut.

Ikke spray væske på styreflaten.


Rengjøring av et Apple Wireless eller USB-tastatur

Slik rengjør du et Mac-tastatur:

  1. Koble tastaturet fra datamaskinen eller ta ut batteriene fra et trådløst tastatur.

  2. Rengjør tastaturoverflaten med en mikrofiberklut. Pakk en tannpirker med et enkelt lag av mikrofiberkluten for å rengjøre mellom tastene.

  3. På vanskelige overflater, fukt kluten med rent vann, men pass på å ikke få fuktighet i noen åpninger. Sprøyt aldri væske på tastaturet.

  4. Bruk boksen med trykkluft for å blåse ut eventuelt annet rusk rundt tastene.


Om tastaturutslipp

Tastaturer og væsker kommer ikke overens. Hvis du søler vann eller væske på et tastatur, må du slå det av eller trekke det ut umiddelbart. Tørk av synlig væske og snu den opp ned for å renne av på en myk klut i minst 24 timer før du prøver å bruke den. Du trenger eller ikke trenger et nytt tastatur.

Hvis sølet er på et bærbart tastatur, må du slå av den umiddelbart og ta datamaskinen til en Apple Store eller Apple-autorisert tjenesteleverandør for reparasjon. Hele datamaskinen er i fare.

Rengjøre en fast nøkkel på en bærbar datamaskin

Når MacBook- eller MacBook Pro-tastaturet har en nøkkel som ikke reagerer, eller en som sitter fast når du trykker på den, kan du få frem trykkluften med sugerøret festet til dysen for presisjonskontroll.

  1. Hold den bærbare datamaskinen i en vinkel slik at tastaturet er nær vertikal.

  2. Spray tastaturet (eller en enkelt fast nøkkel) med trykkluften i et sikksakkmønster fra venstre til høyre og bak.

  3. Drei Mac-laptopen 90 grader til høyre side og spray tastaturet eller tasten med trykkluft mens du beveger luften i et sikksakkmønster.

  4. Roter den bærbare datamaskinen 180 grader til venstre og gjenta sprøyteprosessen.

Denne prosessen fungerer også på hvilket som helst eksternt tastatur.

Apple anbefaler at du tar tastaturet til en Apple Store eller Apple-autorisert tjenesteleverandør for service hvis trykkluft ikke løser problemet med fastnøkkel.


Legg igjen en kommentar