Slik løser du kode 32-feil i Windows

Code 32-feilen er en av flere Enhetsbehandling-feilkoder. De er vanligvis forårsaket når starttypen for maskinvareenhetens driver er deaktivert i registeret.

Kode 32-feilen vil nesten alltid vises på følgende måte:

En driver (tjeneste) for denne enheten er deaktivert. En alternativ driver kan tilby denne funksjonaliteten. (Kode 32)

Detaljer om Enhetsbehandling-feilkoder som kode 32 er tilgjengelige i Enhetsstatus-området i enhetens egenskaper.

Enhetsbehandling feilkoder er eksklusive for Enhetsbehandling. Hvis du ser kode 32-feilen andre steder i Windows, er sjansen stor for at det er en systemfeilkode som du ikke bør feilsøke som et problem med Enhetsbehandling.

Code 32-feilen kan gjelde for hvilken som helst maskinvareenhet i Enhetsbehandling, men de fleste Code 32-feil vises på optiske stasjoner som Blu-ray, DVD og CD-stasjoner.

Ethvert av Microsofts operativsystemer kan oppleve en Code 32 Device Manager-feil, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og tidligere versjoner.

 Web


Hvordan fikse en kode 32-feil

  1. Start datamaskinen på nytt: Hvis du ikke allerede har startet den på nytt minst en gang etter å ha sett Code 32-feilen, må du starte den på nytt for å fjerne cacher og midlertidige filer. Det er alltid sjansen for at feilkoden 32 du ser på en enhet, var forårsaket av et midlertidig problem med maskinvaren. I så fall kan en omstart av datamaskinen være alt du trenger for å fikse kode 32-feilen.

  2. Tilbakestill nylige endringer: Har du installert en enhet eller gjort en endring i Enhetsbehandling rett før Code 32-feilen dukket opp? I så fall er det sannsynlig at endringen du gjorde forårsaket kode 32-feilen. Angre endringen hvis du kan, start datamaskinen på nytt, og sjekk igjen for kode 32-feilen. Avhengig av endringene du har gjort, kan noen løsninger omfatte fjerning eller konfigurering av den nylig installerte enheten.

  3. Rull sjåføren tilbake til en versjon før oppdateringen.

  4. Bruk Systemgjenoppretting for å angre nylige endringer knyttet til Enhetsbehandling.

  5. Oppdater driverne for enheten: Å installere de nyeste driverne fra produsenten for en enhet med kode 32-feilen er en annen mulig løsning på dette problemet.

  6. Installer driverne for enheten på nytt: Avinstallering og installering av driverne for enheten på nytt er en annen sannsynlig løsning på en kode 32-feil. Denne prosedyren skal tilbakestille starttypen i registret riktig. Hvis en USB-enhet genererer kode 32-feilen, avinstallerer du alle enheter under maskinvarekategorien Universal Serial Bus-kontrollere i Enhetsbehandling som en del av driverinstallasjonen på nytt, inkludert alle USB-masselagringsenheter, USB Host Controller og USB Root Hub-enheter. Korrekt installering av en driver på nytt, som i instruksjonene som er lenket ovenfor, er ikke det samme som å bare oppdatere en driver. En fullstendig installering av driveren innebærer fullstendig fjerning av den installerte driveren, og deretter la Windows installere den på nytt fra bunnen av.

  7. Slett registerverdiene for UpperFilters og LowerFilters: En vanlig årsak til kode 32-feil er korrupsjon av to registerverdier i registernøkkelen på DVD / CD-ROM-stasjonsklassen. Slette lignende verdier i Windows-registeret kan også være løsningen på en kode 32-feil som vises på en annen enhet enn en Blu-ray-, DVD- eller CD-stasjon. UpperFilters / LowerFilters-opplæringen som er lenket ovenfor, viser deg nøyaktig hva du må gjøre.

  8. Endre driverens starttype manuelt i registeret: Denne tilnærmingen er den mest direkte løsningen på Code 32-feilen, og bør løse problemet hvis de forrige feilsøkingstrinnene ikke fungerte. Denne løsningen vil sannsynligvis være løsningen hvis du finner driverens starttype i registret som 0x00000004, noe som betyr at den er deaktivert. Riktig starttype avhenger av sjåføren. For eksempel skal cdrom ha en starttype på 0x00000001.

  9. Bytt ut maskinvaren: Som en siste utvei, må du kanskje bytte ut maskinvaren som kaster Code 32-feilen. Selv om det ikke er veldig sannsynlig, er det også mulig at enheten ikke er kompatibel med din versjon av Windows. Inkompatibilitet kan være et problem hvis maskinvaren med kode 32-feilen ble produsert for mange år siden, eller hvis operativsystemet ditt er flere versjoner gammelt. Henvis til Windows HCL for å sjekke.

Hvis du er sikker på at selve maskinvaren ikke er årsaken til denne bestemte kode 32-feilen, kan du prøve en reparasjonsinstallasjon av Windows. Hvis det ikke lykkes, kan du prøve en ren installasjon av Windows. Vi anbefaler ikke å gjøre noen av dem før du prøver å bytte ut maskinvaren, men du må kanskje gi dem et skudd hvis du ikke har andre alternativer.

Gi oss beskjed hvis du har løst en kode 32-feil ved hjelp av en metode som vi ikke har ovenfor. Vi vil gjerne holde denne siden så oppdatert som mulig.


Legg igjen en kommentar