Slik løser du feilen Internet Explorer har sluttet å fungere

Når Internet Explorer viser en feilmelding som sier "Internet Explorer har sluttet å fungere," er det noen måter å få den til å kjøre igjen.

Dette problemet kan oppstå på datamaskiner med Windows 10, Windows 8 og Windows 7, og de mulige løsningene her gjelder bare Internet Explorer (ikke Microsoft Edge). Microsoft oppdaterer ikke lenger eller støtter Internet Explorer. Før du forsøker å rette opp feilen, vurdere oppdatering til Microsoft Edge eller annen nåværende nettleser i stedet.


Årsaker til meldingen "Internet Explorer har sluttet å fungere"

Som med mange Windows-problemer, skyldes problemet vanligvis at programmer ikke har tilgang til spesifikke bibliotekfiler kjent som DLL-filer (dynamiske lenkebiblioteker). Disse lar programmer kommunisere, dele data og fungere skikkelig, men når disse filene blir skadet eller forlagt, slutter applikasjoner å fungere.

Feilen kan også stamme fra skadede hurtigbufferfiler og inkompatible programtillegg.

Lucas Racasse / Getty Images


Hvordan fikse "Internet Explorer har sluttet å fungere" feil

Feilsøking Den mest sannsynlige gjerningsmennene kunne fikse problemet, slik at du kan komme tilbake til din favoritt online-innhold.

  1. Oppdater Windows og Internet Explorer. Problemene du står overfor kan ha blitt løst og løst i en tidligere oppdatering. Som et resultat er det viktig å sikre at du har den nyeste versjonen av Windows installert på PCen.

  2. Tilbakestill Internet Explorer-innstillingene. Tilbakestilling av Internet Explorer til standardinnstillingene kan fjerne endringer som får nettleseren til å bremse eller slutte å fungere helt.

    En tilbakestilling deaktiverer eventuelle verktøylinjer, tilbakestiller hjemmesiden, sletter all nettlogg, tømmer alle lagrede passord og krever at du logger deg på alle nettstedene dine.

  3. Deaktiver tillegg. Åpne Internet Explorer og deaktiver alle tillegg manuelt. Hvis denne løsningen løser problemet, vet du at et av tredjeparts tilleggene påvirker nettleseropplevelsen din. Aktiver tilleggsprogrammer en etter en, og sjekk om feilen kommer tilbake. Hvis det gjør det, deaktiver det aktuelle tillegget permanent.

  4. Tilbakestill sikkerhetssoner. Microsoft Internet Explorer følger et strengt sett med sikkerhetsregler når du får tilgang til Internett. Disse reglene brytes av og til sammen og forårsaker dermed problemer.

  5. Deaktiver programvareakselerasjon. Internet Explorer kan dra nytte av gjengivelse av programvare for å forbedre nettleseropplevelsen. Men hvis systemet ditt ikke er riktig konfigurert eller har grafiske problemer, kan denne innstillingen forverre problemet.

  6. Kjør en Windows feilsøking. Ved å bruke et feilsøkingsverktøy innebygd i Windows kan du finne og fikse problemet som fikk Internet Explorer til å slutte å fungere.


Løper du fortsatt problemer?

Hvis du ikke finner roten til problemet, kan du bruke en annen nettleser som Microsoft Edge-nettleseren eller alternativer som Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Hvis du ikke kan (eller ikke vil) diagnostisere og løse problemet, bør du vurdere å få hjelp fra en hederlig reparasjonsservice. Microsoft ikke lenger støtter Internet Explorer og kontakte deres kundeservice avdeling er usannsynlig å få hjelp.

Legg igjen en kommentar