Slik løser du en iPhone som ikke vil slå av

Hvis iPhone ikke slås av, kan du være bekymret for at iPhone er ødelagt og at telefonens batteri til slutt vil gå tom. Det er begge gyldige bekymringer. En iPhone som sitter fast er en sjelden situasjon, men hvis det skjer med deg, her er hva som skjer og hvordan du kan fikse det.


Årsaker til at iPhone ikke vil slå seg av

De mest sannsynlige årsakene til at iPhone ikke slås av er:

  • Den er frossen på grunn av programvareproblemer.
  • Sleep / Wake-knappen er ødelagt.
  • Skjermen er ødelagt og reagerer ikke på kraner.

Web 

Disse instruksjonene gjelder for alle iPhone-modeller.


Hvordan fikse en iPhone som ikke slås av

Før du prøver noen av disse trinnene, bør du først prøve den vanlige måten å slå av iPhone på. For eldre iPhone-modeller, hold nede Sleep / Wake-knappen og sveip deretter på Strøm AV glidebryteren. Hvis du har en nyere iPhone, trykker du på og holder nede Sideknappen og Volum ned-knappen til glidebryteren vises. Dra glidebryteren for å slå av telefonen.

Hvis standardprosessen for iPhone-omstart ikke fungerer, eller ikke løser problemet, kan du prøve disse fire trinnene i denne rekkefølgen:

  1. Tilbakestill iPhone-en din. Den første og enkleste måten å slå av en iPhone som ikke vil slå av, bruker en teknikk som kalles hard reset. Dette ligner på den vanlige måten å slå iPhone av og på, men er en mer fullstendig tilbakestilling av enheten og minnet. Ikke bekymre deg: du mister ingen data. Bruk bare en hard tilbakestilling hvis iPhone ikke vil starte på annen måte.

  2. Aktiver AssistiveTouch. Dette er et pent triks som er mest nyttig hvis telefonens fysiske Hjem-knapp er ødelagt og ikke kan brukes til å tilbakestille telefonen (den fungerer også på modeller uten Hjem-knapp). I den situasjonen må du bruke et programvarealternativ. AssistiveTouch setter en programvareversjon av Hjem-knappen på skjermen og lar deg gjøre alt en fysisk knapp kan gjøre.

  3. Gjenopprett iPhone fra sikkerhetskopi. Hvis en hard reset og AssistiveTouch ikke har løst det, har problemet ditt sannsynligvis å gjøre med programvaren på telefonen din, ikke maskinvaren.

    Det er vanskelig for den gjennomsnittlige personen å finne ut om det er et problem med iOS eller en app du har installert, så det beste er å gjenopprette iPhone fra sikkerhetskopi. Hvis du gjør dette, tar du alle dataene og innstillingene fra telefonen din, sletter dem og installerer deretter alt på nytt for å gi deg en ny start. Det løser ikke hvert problem, men det løser mye.

  4. Kontakt Apple-support. Hvis ingen av disse trinnene har løst problemet ditt, og iPhone fortsatt ikke vil slå seg av, kan problemet være større eller mye vanskeligere enn du kan løse hjemme. Det er på tide å hente inn ekspertene: Apple.

    Du kan få telefonsupport fra Apple (avgifter påløper hvis telefonen ikke lenger er under garanti). Sjekk Apples liste over supporttelefonnumre her.

    Du kan også gå til en Apple Store for å få hjelp ansikt til ansikt. Hvis du foretrekker det, må du sørge for at du avtaler en Apple Genius Bar-avtale på forhånd. Det er mye etterspørsel etter teknisk støtte hos Apple Stores, og uten avtale vil du sannsynligvis vente lenge på å snakke med noen.


En kommentar om “Slik løser du en iPhone som ikke vil slå av”

  1. Hei! Min iPhone 11 har plutselig sluttet å virke. Fikk en svart skjerm inne i skjermen som gjør at jeg ikke får slått av å restartet telefonen. Det skjedde når jeg var på Snapchat. Jeg har også tatt ut SIM-kort og satt inn igjen. Da får jeg sim-kort låst, og får ikke gjort noe. Telefonen er på men får ikke brukt noen av appene. Dem er låst. Får ikke ringt Har ingen kontroll over min egen telefon

    Svar

Legg igjen en kommentar