Hva det betyr å jailbreak din iPhone

Å jailbreak iPhone er å frigjøre den fra begrensningene som produsenten (Apple) og operatøren pålegger den (for eksempel AT&T, Verizon og andre). Etter en jailbreak kan enheten gjøre ting den tidligere ikke kunne, for eksempel å installere uoffisielle apper og endre innstillinger og områder på telefonen som tidligere var begrenset.

Daniel Fishel / Web

Selv om informasjonen i denne artikkelen er spesifikk for iPhones, kan den også gjelde for rooting Android-telefoner, uavhengig av hvem som har laget disse enhetene: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.


Hvorfor vil du kanskje jailbreak telefonen din?

Jailbreaking fungerer ved å installere et program på datamaskinen din og deretter få den til å overføre visse instruksjoner til telefonen, slik at den i det vesentlige kan åpne filsystemet. En jailbreak kommer med en samling verktøy som lar deg modifisere det som ellers ikke kunne endres.

Jailbreaking lar deg gjøre alt fra å tilpasse utseendet til din iPhone til å installere tredjepartsapplikasjoner, som er titler som ikke er autoriserte og tilgjengelige i App Store. En tredjepartsapp kan legge til funksjonalitet på telefonen din som du ellers aldri vil se gjennom App Store.

 Pixabay

Som standard, på en ikke-jailbroken iPhone, har ikke apputviklere lov til å endre visse deler av operativsystemet. Imidlertid, når operativsystemet er helt åpent for utviklere som jobber med jailbroken apps, kan du finne apper som kan redesigne lagerapper som Messages, legge til widgets på låseskjermen og mye mer.

Avhengig av hvor langt du er villig til å gå, kan du gjøre enda mer. Jailbreaking låser til og med telefonen din slik at du kan bruke den med en annen operatør enn den du kjøpte den fra.


Hvorfor du kanskje ikke vil jailbreak telefonen din

Når du jailbreak telefonen din, er du helt alene fordi du kan ugyldiggjøre garantien du har med operatøren din. Dette betyr at hvis det skjer noe forferdelig med telefonen din, kan du ikke stole på AT&T, Verizon eller Apple for å fikse det.

Mange brukere rapporterer en ustabil eller deaktivert telefon etter at de aktiverer jailbreak. Dette er en annen grunn til at du kanskje vil unngå å jailbreaking enheten. Smarttelefonen din kan ende opp med å være en dyr papirvekt.

 Pixabay

Dette er fordi det ikke er så sterk standard når det gjelder apputvikling som det er med de offisielle App Store-appene. Du kan installere et dusin tilpasninger som ender med å krasje telefonen eller senke den til en gjennomgang.

Siden utviklere av jailbroken apps kan endre kjernekomponenter i telefonen, er det mulig at en liten endring i en viktig eller sensitiv innstilling kan ødelegge programvaren.


Hvordan fikse en jailbroken iPhone

Noen brukere har rapportert at de var i stand til å koble en iPhone som ikke fungerer, til iTunes og gjenopprette den til sine opprinnelige innstillinger, som løste problemet. Imidlertid har andre blitt igjen med en ødelagt iPhone som ikke reagerer i det hele tatt eller starter på nytt kontinuerlig før batteriet dør.

Ikke alle brukere har hatt denne opplevelsen, men husk at du sannsynligvis ikke kan stole på at AT&T, Verizon eller Apple gir deg teknisk støtte når du tar dette uautoriserte trinnet.

Pixabay 


Er det ulovlig å jailbreak en telefon?

Lovligheten av jailbreaking av iPhone, iPod, iPad eller andre iOS-enheter endres noen ganger etter hvert som nye lover blir plassert. Det er heller ikke det samme i alle land.

Legg igjen en kommentar