iPhone blir varm? Her er hvorfor og hvordan du løser det

iPhoner, inkludert iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus og X-modellene, kan oppleve overoppheting. En iPhone-overoppheting kan bli forårsaket av mange forskjellige faktorer, avhengig av helsen og hvordan den brukes.

Denne guiden gjelder alle modeller av iPhone, inkludert iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus og X-modellene.


Normale årsaker til iPhone-varme

Det er en forskjell mellom en iPhone som er varm å ta på og en iPhone som er varm. Det er faktisk mange grunner til at enheten din til tider kan føles varm. Noen av disse grunnene inkluderer:

  • Bruker iPhone i mens du lader.
  • Ser på video av høy kvalitet over lengre perioder.
  • Bruker GPS-en i over lengre perioder.
  • Spiller videospill eller streame videointensive apper.

En varm iPhone er ikke en grunn til alarm og er en normal forekomst. Hvis du opplever en varm iPhone, kan du bare la den avkjøles før du fortsetter å bruke den.

Hvis iPhone overopphetes, må du slutte å bruke den umiddelbart. Slå den helt av. Du bør la enheten få avkjøling for å unngå ytterligere skade. Du kan feilsøke når iPhone er kjølt ned.


Hvordan fikse iPhone når det blir varmt

  1. Kontroller at den tunge saken rundt iPhone ikke forårsaker overoppheting. For å gjøre dette, fjerner du saken fra iPhone og test ved å bruke den i en dag eller så.

    Ikke plasser iPhone direkte i kald luft som i kjøleskapet. Dette kan føre til at det dannes kondens på innsiden av telefonen og forårsake indre vannskader.

  2. Sjekk iPhone som krasjer apper. Enkelte apper som krasjer i bakgrunnen på iPhone kan føre til at telefonen din blir overopphetet. For å sjekke dette, må du gå til innstillinger > Privatliv > Analyse > Analyse-data. Ser du en app som krasjer ofte? Slett appen og prøv en annen. Eller slett appen og last den ned igjen.

    Vil du ikke miste favorittappen din? Gjør et raskt online søk for å finne sammenlignbare apper for iPhone.

  3. Oppdater iPhone-appene dine som trenger oppdatering. Det er noen apper som ikke oppdateres automatisk. Utdaterte apper som har feil kan tømme iPhonens-kraft og forårsake overoppheting.
  4. Se etter apper som bruker alt iPhone-batteriet og tømmer iPhonens-prosessor. Gå til innstillinger > Batteri, og sjekk deretter listen over apper. Er det en app som bruker mye av batteriet eller tømmer det raskt? Da er det på tide å slette den og erstatte den.

  5. Sørg for at iPhone er oppdatert ved å installere nye oppdateringer. En utdatert iPhone kan forårsake en overbelastet CPU, noe som kan føre til overoppheting. Det er viktig å holde iPhone oppdatert hver gang en ny oppdatering slippes.
  6. Sjekk iPhones nettverkstilkobling. Noen ganger kan en dårlig nettverkstilkobling også føre til at iPhone går i overdrive mens du søker etter et signal. Dette kan skje i områder med dårlig service eller når Wi-Fi ikke blir oppdaget.
  7. Prøv å endre lysstyrken på iPhone-skjermen. Noen ganger kan det skje overoppheting når iPhones lysstyrke er på maksimumsnivået mens den er i bruk. Bare gå til iOS-kontrollsenteret og bruk glidebryteren for å redusere det.
  8. Fjern widgets som kjører i bakgrunnen på iPhone. Når flere widgets kjører i bakgrunnen samtidig, kan det overbelaste CPUen. Sveip til høyre på enten lås eller startskjerm for å se widgetene dine, og trykk deretter på Rediger nederst på skjermen for å legge til eller fjerne dem.

  9. Prøv å slå av bakgrunnsoppdateringer av apper. Oppdatering av bakgrunnsapper lar appene dine til enhver tid lete etter ny informasjon. Når alle appene dine oppdateres samtidig, kan det tømme iPhones CPU. For å slå det av, gå til innstillinger > general > Bakgrunn App-oppdatering > Bakgrunn App-oppdatering, og trykk deretter på Av.

  10. Prøv å tilbakestille iPhone-innstillingene. Hvis du vil sikre at ingen av innstillingene forårsaker overoppheting, kan du tilbakestille dem alle uten å miste data. Dette kan være nyttig for å finne en useriøs app eller en problematisk innstilling.

    Du kan tilbakestille iPhone-innstillingene dine uten å miste data. Men det er viktig å sikkerhetskopiere iPhone uansett, i tilfelle det verste tilfellet skulle skje.

  11. Vurder å tilbakestille iPhone helt tilbake til sin opprinnelige tilstand. Du kan også prøve en tvungen omstart.
  12. Sjekk iPhone-laderen. Bruker du en lader som ikke er Apple-sertifisert? Billige ladere kjøpt fra forskjellige selskaper eller på nettet har potensial til å være defekte. Bruk den originale Apple-laderen som fulgte med telefonen, eller bestill en ny.
  13. Ring Apple Genius Bar og planlegg en avtale. Hvis iPhone fortsatt har problemer med overoppheting, kan det være på tide å be om hjelp fra Apple Genius Bar.

Legg igjen en kommentar