Slik løser du det når iPhone ikke kobler til Wi-Fi

Det er veldig frustrerende når iPhone ikke vil koble til Wi-Fi (spesielt hvis du har en månedlig mobildatagrense i stedet for en ubegrenset dataplan). Ikke å kunne koble til Wi-Fi hindrer deg i å gjøre ting som å oppdatere iOS, laste ned store filer og streame musikk og video.

Derek Abella / Web

Du kan kanskje ikke koble til Wi-Fi hvis du er utenfor rekkevidde, eller hvis det er forstyrrelser i Wi-Fi-signalet. Forsikre deg om at du er nær den trådløse ruteren når du prøver å løse dette problemet.

Denne artikkelen ble skrevet ved hjelp av iOS 12 og iOS 13, men konseptene gjelder mange tidligere versjoner. I tidligere versjoner kan de nøyaktige trinnene beskrevet nedenfor være litt forskjellige.


Slik løser du problemer med Wi-Fi på iPhone

I de fleste tilfeller kan du fikse en iPhone som ikke vil koble til et Wi-Fi-nettverk etter noen enkle feilsøkingstrinn. I andre tilfeller er det behov for mer avanserte teknikker. Sjekk ut de mange måtene du kan fikse en iPhone som ikke kan koble til Wi-Fi og komme tilbake til høyhastighets internettilgang.

  1. Forsikre deg om at Wi-Fi er på.

    Den første regelen med teknisk støtte er å bekrefte at det du prøver å fikse er slått på. I dette tilfellet må du bare slå på Wi-Fi på iPhone. Å bruke Kontrollsenter for å slå på Wi-Fi er enklest.

    Et sjeldent problem som dukker opp er når iPhones Wi-Fi-alternativ er nedtonet. Heldigvis er det flere løsninger du kan prøve å fikse nedtonet Wi-Fi.

  2. Sjekk om flymodus er på.

    Hvis iPhone er i flymodus (kanskje du ved et uhell la det slik etter en nylig tur), er Wi-Fi-enheten ditt deaktivert.

  3. Sjekk om Wi-Fi-nettverket er passordbeskyttet.

    Du kan fortelle hvilke nettverk som er passordbeskyttet fordi de har låseikon ved siden av dem på Wi-Fi-innstillingsskjermen (gå til innstillinger > Wi-Fi). Hvis det gjør det, kan du be om passord fra nettverkseieren (enkelt hvis du for eksempel er på en kaffebar) eller se etter et ulåst nettverk.

    Du kan også prøve å koble fra og koble til igjen fra nettverket. Bla ned til delen som heter Hvordan få iPhone til å glemme Wi-Fi-nettverk i denne artikkelen om Wi-Fi på iPhone.

  4. Se etter iOS-oppdateringer.

    Hvis det er en oppdatering, installer den. Det kan løse problemet ditt.

  5. Start iPhone på nytt.

    Omstart av iPhone løser ofte problemene. Hvis det ikke virker, kan du tvinge omstart iPhone som en siste utvei.

  6. Tilbakestill iPhone-nettverksinnstillinger.

    Hvis en av Wi-Fi-innstillingene er ødelagt, kan det hindre deg i å koble til Wi-Fi. Selv om dette sletter noen preferanser, er det noen ganger det eneste alternativet.

  7. Slå av posisjonstjenester.

    Din iPhone gjør mange nyttige ting bak kulissene. En av disse innebærer å bruke Wi-Fi-nettverk i nærheten for å forbedre nøyaktigheten til kartleggingstjenester. Dette er en fin bonus, men det kan være årsaken til at iPhone ikke kan koble til Wi-Fi.

  8. Gjenopprett iPhone til fabrikkinnstillinger.

    Hvis du fremdeles ikke klarer å koble til Wi-Fi, må du kanskje ta et drastisk tiltak: gjenopprette iPhone til fabrikkinnstillingene. Dette sletter alt fra iPhone og returnerer det til sin opprinnelige, out-of-the-box tilstand.

    Før du gjør dette, må du sikkerhetskopiere alle dataene på telefonen din.

    Når tilbakestillingen er fullført, har du en fersk iPhone. Du kan deretter enten sette den opp som en ny iPhone eller gjenopprette fra sikkerhetskopien. Gjenoppretting fra sikkerhetskopiering er raskere, men det kan bringe tilbake feilen som forhindret deg i å få tilgang til Wi-Fi i utgangspunktet.  

  9. Kontakt Apple for teknisk støtte.

    Hvis ingen av de ovennevnte løsningene fungerer, kan det hende du har et maskinvareproblem som best diagnostiseres og repareres av Apple eller en autorisert Apple-tjenesteleverandør. Søk på Apples online støtteside hvis du fortsatt vil prøve å fikse det selv. Ellers tar du iPhone til en lokal Apple Store; Vi anbefaler å gjøre en Apple Genius-bareavtale.


Legg igjen en kommentar