Hva du skal gjøre når iPhone ikke kobles til datamaskinen

Mens iPhones generelt er uavhengige, selvforsynende enheter, kobler mange mennesker dem fortsatt til en datamaskin for å sikkerhetskopiere data eller flytte store filer til den.

La oss sjekke hvorfor Mac-en din ikke ser iPhone.


iPhone kobles ikke til datamaskinen

Pixabay

I fallende rekkefølge av alvor og kompleksitet, her er ting du bør prøve hvis din PC eller Mac ikke gjenkjenner iPhone når du kobler den til med en Lightning-til-USB-kabel.

  1. Gjør Åpenbare. Er iPhone faktisk slått på? Er det nok batterilading til at den kan starte opp? Er den ulåst?

  2. Sørg for å 'Stol på' datamaskinen din. Hvis du kobler iPhone til datamaskinen din ved hjelp av USB-kabelen, ser du etter en "Stol på denne datamaskinen? "-Varselet på telefonen din. Hvis du ser en, trykk på Stol. Ellers kobles ikke iPhone til PC eller Mac, og du vil ikke kunne overføre filer til og fra hver enhet (blant annet).

    Det er også en mulighet for at du av en eller annen grunn kanskje tidligere har trykket på "Ikke stol på", noe som vil forhindre at iPhone kobles til datamaskinen. I dette tilfellet må du tilbakestille iPhone-innstillingene for "Plassering og personvern" ved å gjøre følgende:

    1. Start innstillinger.
    2. Pek general.
    3. Pek Tilbakestill.
    4. Pek Tilbakestill plassering og personvern.

    Å gjøre dette vil gi deg sjansen til å stole på datamaskinen på nytt når du kobler til den via en USB-kabel.

  3. Sjekk kabelen. Ofte skyldes feilen på din iPhone å koble til datamaskinen din bare fra en feil kabel. Som sådan bør du sørge for at du bruker kabelen som fulgte med iPhone, eller i det minste en offisiell Apple-kabel du kjøpte separat.

  4. Kontroller USB-porten. Prøv å koble iPhone til en annen USB-port. I likhet med å prøve forskjellige USB-kabler, kan det være verdt å prøve å koble iPhone til en annen av datamaskinens USB-porter hvis den har mer enn en.

  5. Start iPhone og / eller datamaskinen på nytt. Dette er et annet enkelt råd, men det er utrolig hvor ofte en enkel omstart kan fjerne problemer. Til å begynne med må du starte iPhone på nytt normalt og se om det blir koblet til datamaskinen din igjen. Hvis ikke, prøv å starte datamaskinen på nytt.

  6. Oppdater iTunes. Vanligvis bruker iPhone-eiere iTunes for å koble til datamaskinene sine, uansett om de kjører en Mac eller en Windows-PC. Som sådan er det alltid en god ide å sikre at du er på den nyeste versjonen av iTunes, siden problemet kan stamme fra en slags feil som den nyeste versjonen løser.

  7. Oppdater din operativprogramvare. Hvis du har gjort alt ovenfor, inkludert oppdatering av iTunes, bør din neste anløpshavn være å prøve å oppdatere macOS eller oppdatere din versjon av Windows (hvis en oppdatering er tilgjengelig).

  8. Oppdater din Driverprogramvare. Dette trinnet gjelder bare Windows-brukere, og det innebærer å oppdatere programvaren som håndterer hvordan datamaskinen din kobles til iPhone.

    I de fleste tilfeller ville du ha lastet ned iTunes fra Microsoft Store, noe som betyr at du må følge trinnene nedenfor:

    1. Lås opp iPhone og åpne startskjermen, og koble den deretter via USB-kabelen til PCen din (lukk iTunes hvis den åpnes ved tilkobling).
    2. Klikk Start.
    3. Klikk Enhetsbehandling.
    4. Bla ned og klikk på Mobile enheter kategorien (merk: dette kan kalles "Imaging Devices" eller "Other Devices", avhengig av hvilken versjon av Windows du har).
    5. Høyreklikk driveralternativet som representerer din iPhone. Dette kan skrives som "Apple iPhone" eller "Apple Mobile Device", eller "Apple Mobile Device USB Driver".
    6. Klikk Oppdater driver.
    7. Klikk Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare.

    Etter oppdatering, bør du koble fra iPhone og deretter koble til på nytt. Forhåpentligvis vil PCen din gjenkjenne den.

    Men hvis du tilfeldigvis har lastet ned iTunes fra Apple (dvs. fra Apples nettsted), må du ta en litt annen rute for å oppdatere driverne, som beskrevet nedenfor:

    1. Lås opp iPhone og åpne startskjermen, og koble den deretter via USB-kabelen til PCen din (lukk iTunes hvis den åpnes ved tilkobling).
    2. Trykk på Windows+for å åpne kommandofeltet Kjør.
    3. Type: % Program Files% Vanlige filer Apple Mobile Device Support Drivere.
    4. Klikk OK.
    5. Høyreklikk på usbaapl64.inf fil (kan være oppført som "usbaapl.inf" i stedet).
    6. Klikk Install.

    Etter installasjon, bør du koble fra iPhone, starte PCen på nytt, og deretter koble iPhone igjen.


Når alt annet mislykkes ...

Vurder å gjenopprette iPhone til fabrikkinnstillingene. Hvis iPhone fremdeles ikke vil koble til datamaskinen din etter å ha prøvd alt det ovennevnte, bør du vurdere å utføre en tilbakestilling av fabrikken. Dette er et drastisk alternativ, men det fungerer noen ganger. Dette vil slette alle dataene fra enheten din, så vurder det som et siste alternativ.

  1. Start innstillinger.

  2. Pek general.

  3. Pek Tilbakestill.

  4. Pek Tilbakestill alt innhold og innstillinger.

    Dette alternativet skal bare prøves hvis du har en nylig sikkerhetskopi for å gjenopprette etter tilbakestilling av iPhone. Og gitt at du ikke har kunnet koble iPhone til datamaskinen din, kan det være at du ikke har en nylig. Hvis dette er tilfelle, kan det være bedre å bestille en avtale i en Apple Store.


Legg igjen en kommentar