Slik løser du feilen ‘iPhone er deaktivert’

Hvis iPhone ikke vil låse opp og viser en iPhone er Deaktivert-melding, kan du bli bekymret for at det er et alvorlig problem med enheten din. Imidlertid er problemet sannsynligvis ikke så ille som det virker. Hvis iPhone (eller iPad eller iPod touch) er deaktivert, forklarer denne artikkelen hva som skjer og hvordan du fikser det.

Disse instruksjonene fungerer for alle iPhone-, iPod touch- og iPad-modeller.

Web / Miguel Co.


Årsaker til iPhone-deaktivert feil

Enhver iOS-enhet (iPhone, iPad eller iPod touch) kan deaktiveres, men meldingene du ser kommer i noen forskjellige former. Noen ganger får du en melding om at iPhone er deaktivert. Andre ganger ber meldingen deg om å prøve igjen om 5 minutter eller koble til iTunes. Årsaken er nesten alltid den samme: Et feil passord har blitt tastet for mange ganger.

Passordet er et sikkerhetstiltak som krever at du oppgir et nummerert passord for å låse opp enheten. Hvis feil passord er angitt seks ganger på rad, låser enheten seg selv og forhindrer deg i å prøve flere passord. Hvis feil passord er angitt flere ganger, tolker enheten det som et forsøk på å hacke eller bryte seg inn i den. Deaktivering av telefonen forhindrer slik aktivitet.

Enheter kan settes til å slette data etter 10 feil passordforsøk. Selv om det er ekstremt, er denne innstillingen den beste måten å beskytte sensitive data på. Hvis du bruker Touch ID, kan et annet problem - feil 53 - hindre deg i å få tilgang til telefonen.


Hvordan fikse en deaktivert iPhone, iPad eller iPod

Uansett hvordan iPhone, iPod eller iPad ble deaktivert, er det relativt enkelt å fikse det. Det er det samme settet med alternativer som du følger når du glemmer passordet. Ulempen er at du må gjenopprette enheten.

Gjenoppretting betyr at du erstatter eksisterende data med en sikkerhetskopi. Dette resulterer i tap av data som ble lagt til siden da den siste sikkerhetskopien ble gjort. Desto mer grunn til å sikkerhetskopiere data regelmessig.

Det er fire hovedalternativer for å fikse en deaktivert iPhone, iPad eller iPod:

  1. Gjenopprett iPhone ved hjelp av en sikkerhetskopi. Det første trinnet du bør prøve er å gjenopprette enheten fra en sikkerhetskopi ved hjelp av iTunes. Hvis du ikke lenger bruker iTunes, er det en måte å gjenopprette ved hjelp av en sikkerhetskopi uten iTunes. Gjenoppretting av telefonen kan løse det deaktiverte problemet, men du vil da mister data som ikke er inkludert i den siste sikkerhetskopien.
  2. Bruk gjenopprettingsmodus. Hvis det ikke fungerer, eller hvis du aldri har synkronisert enheten med iTunes, kan du bruke gjenopprettingsmodus. Igjen, du kan miste dataene du la til etter at du sist tok sikkerhetskopi av enheten.
  3. Bruk DFU-modus. Hvis metodene ovenfor ikke fungerer, kan du prøve DFU-modus - en mer omfattende versjon av gjenopprettingsmodus.
  4. Bruk iCloud eller Finn min iPhone for å slette data. Enten logg på iCloud på nettet eller last ned Finn min iPhone-appen til en annen iOS-enhet. Logg på med iCloud-brukernavnet og passordet ditt. Bruk Finn min iPhone til å finne enheten din, og tørk den deretter eksternt. Dette sletter dataene på enheten din og tilbakestiller den slik at du får tilgang til den igjen. Bare prøv dette hvis alle dataene dine er sikkerhetskopiert. Hvis du sikkerhetskopierer dataene dine til iCloud eller iTunes, kan du gjenopprette den fra den kilden.

Hvis du støter på feilen 4013 i det du prøver å gjenopprette iPhone, er det også flere måter å løse det problemet på.


Hvordan unngå å få en deaktivert iPhone

Å få en deaktivert iPhone er irriterende og upraktisk, så du vil gjøre det du kan for å unngå at det skjer igjen.

Du har to alternativer:

  • Sett et nytt passord som er lettere å huske. Hvis du husker passordet ditt og ikke trenger å gjette det, er det mindre sannsynlig at du skriver inn feil passord, noe som fører til en deaktivert iPhone.
  • Bruk Touch ID eller Face ID. Med disse alternativene aktivert, trenger du ikke å oppgi passordet ditt. Bare vis ansiktet ditt eller skann fingeren, så låses enheten opp.

Legg igjen en kommentar