Hvorfor fortsetter Android eller iPhone å fryse?

Som en hvilken som helst datamaskin, kan en smarttelefon noen ganger slutte å svare. En treg prosessor, ikke nok minne eller mangel på lagring kan være skyldige. En app eller et operativsystemfeil hindrer også at telefonen fungerer, og det samme som en langsom eller frakoblet internettforbindelse.


Hvordan fikse den frysende telefonen

  1. Start enheten på nytt. Som med nesten alle elektroniske enheter, er det første feilsøkingstrinnet å slå den av og slå den på igjen. Telefonen din er ikke annerledes. En omstart eller omstart kan løse et overraskende antall problemer. Start iPhone på nytt eller start Android-enheten på nytt for å fjerne disse problemene.

  2. Oppdater systemprogramvaren og appene dine. En feil i systemprogramvaren kan forårsake sporadiske og uforutsigbare problemer. Hvis du oppdaterer til den nyeste versjonen av Android eller ser etter en iOS-oppdatering, får du i det minste tilgang til kjente og faste systemfeil.

  3. Oppdater apper. En feil i en app kan påvirke enhetens tilgjengelige minne eller ytelse. De beste programvareutviklerne vedlikeholder programvaren og publiserer periodiske oppdateringer. Konfigurer iPhone automatisk, se etter appoppdateringer eller oppdater apper på Android-smarttelefonen din.

  4. Tving appen til å avslutte (eller lukke). Denne prosedyren fungerer når en app ganske enkelt setter seg fast i en ubrukelig tilstand - du trykker på den, men den åpnes ikke eller svarer ikke. På samme måte som på en datamaskin, stopper appen å tvinge en app til å lukke, slik at du kan starte den på nytt. Tving avslutte apper på iPhone og lukk apper på Android.

    På iOS trenger du ikke å avslutte apper med noen regelmessighet. IOS tar hensyn til hvilke apper som skal kjøres, og stopper de som ikke trenger så mye av enhetens ressurser.

  5. Rydd litt lagringsplass. Lagre videoer og bilder et annet sted enn på enheten. Videoer kan ta betydelig lagringsplass, og mangel på lagringsplass kan føre til at en telefon stopper eller ser ut til å slutte å fungere, mens full (eller nesten full) lagring kan gjøre enheten din treg.

    Du kan bruke Androids filbehandling til å rydde litt plass, mens du kan frigjøre lagring på iPhone gjennom innstillingene, ved å slette apper, eller slette bilder og videoer i Bilder-appen.

  6. Fjern problemapper. Hvis du merker at telefonen din fryser ofte etter at du har åpnet en app, vil du kanskje fjerne den appen. Noen apper er rett og slett feil og / eller utsatt for kollisjon. Du kan enkelt slette apper fra iPhone eller avinstallere applikasjoner fra Android.

  7. Tilbakestill telefonen. Hvis du har prøvd alle trinnene ovenfor, og telefonen din fortsatt fryser, må du tilbakestille telefonen. Tilbakestill en iPhone gjennom innstillingene — prosessen er lik på Android.

    Etter en tilbakestilling må du gjennomgå standard telefonoppsettprosess, akkurat som du gjorde da telefonen din var ny. På både iOS og Android, bør du kunne gjenopprette fra en tidligere laget sikkerhetskopi.

    Sikkerhetskopier telefonen før du tilbakestiller. Sikkerhetskopiering av en Android er ganske grei og kan gjøres på mange forskjellige måter. På iOS innebærer prosessen enten å sikkerhetskopiere til iTunes eller bruke iCloud.

  8. Besøk et lisensiert reparasjonsanlegg. Hvis du har prøvd alle trinnene ovenfor, og telefonen fortsatt fryser, kan du søke en spesialist for å finne ut om det er et maskinvareproblem med enheten. Hvis du har en iPhone, kan du ta enheten din til en Apple-butikk eller kontakte Apple Support. Hvis du har en Android-enhet, kan du kontakte produsenten av telefonen eller kontakte operatøren din for support.


Legg igjen en kommentar