Slik sikkerhetskopierer du iPhone 8 og 8 Plus til iCloud og Mac

Det er viktig at du sikkerhetskopierer iPhone 8 eller 8 Plus regelmessig. Med en sikkerhetskopi kan du gjenopprette fra et problem eller å gjenopprette dataene dine på en ny iPhone når du oppgraderer. Det er to måter å sikkerhetskopiere iPhone 8 og 8 Plus på. Her er hva du trenger å vite om begge deler.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder iPhone 8 og 8 Plus-modeller som kjører iOS 12 og nyere. Hvis du har andre modeller, har vi også artikler om hvordan du sikkerhetskopierer iPhone 7 eller sikkerhetskopier iPhone X.

hanieriani / iStock / Getty Images Plus


Slik sikkerhetskopierer du iPhone 8 og 8 Plus til iCloud

Den enkleste måten å sikkerhetskopiere iPhone 8 og 8 Plus på er sannsynligvis å bruke iCloud. Når du gjør dette, sikkerhetskopierer telefonen automatisk dataene til iCloud-kontoen din når den er koblet til Wi-Fi. Det er ikke mye enklere enn automatisk. Her er hva du trenger å gjøre:

  1. Forsikre deg om at iPhone er logget på iCloud-kontoen din.

    ICloud-kontoen din har sannsynligvis det samme brukernavnet og passordet som Apple-ID-en din, og du logget sannsynligvis på når du konfigurerte iPhone.

  2. Koble iPhone til Wi-Fi hvis den ikke allerede er koblet til.

  3. Pek innstillinger.

  4. Trykk på navnet ditt øverst på skjermen.

  5. Pek iCloud.

  6. Pek iCloud Backup.

  7. Flytt iCloud Backup glidebryteren til på / grønn.

  8. Når dette er gjort, vil iPhone automatisk sikkerhetskopiere til iCloud når telefonen din er koblet til Wi-Fi, koblet til strøm og låst.

    Vil du ikke vente på automatisk sikkerhetskopiering? Du kan sikkerhetskopiere manuelt til iCloud ved å følge alle trinnene ovenfor. Når du kommer til iCloud Backup-skjermen, trykker du på Sikkerhetskopier nå.


Hvordan oppgradere iCloud-lagring

Hver iCloud-konto leveres med 5 GB gratis lagringsplass for sikkerhetskopier og andre data. Ikke alle dataene dine teller mot den grensen; musikk og apper trenger ikke sikkerhetskopieres fordi du kan laste dem ned på nytt.

Når det er sagt, er 5 GB ikke mye lagringsplass, og du vil sannsynligvis gå tom for plass til sikkerhetskopier i iCloud-kontoen din ganske raskt. Hvis du står overfor den situasjonen, kan du oppgradere iCloud-lagring ved å gjøre følgende:

  1. Pek innstillinger.

  2. Trykk på navnet ditt.

  3. Pek iCloud > Administrere Storage > Endre lagringsplan.

  4. Trykk på den nye lagringsplanen du vil ha.

  5. Pek Kjøpe.

  6. Skriv inn ditt Apple ID brukernavn og passord når du blir bedt om det. Den månedlige kostnaden for det nye lagringsbeløpet blir fakturert på kortet du har registrert i Apple-ID-en.


Slik sikkerhetskopierer du iPhone 8 og 8 Plus ved hjelp av macOS Catalina (10.15)

Selv om iCloud kan være den mest praktiske måten å sikkerhetskopiere iPhone 8 og 8 Plus, er det ikke det eneste alternativet. Du kan også sikkerhetskopiere iPhone til datamaskinen din, men hvordan du gjør det, avhenger av hva slags datamaskin du har og hvilket operativsystem du bruker.

Hvis du bruker Windows eller macOS Mojave (10.14) eller tidligere, kan du hoppe til neste avsnitt. Hvis du bruker macOS Catalina (10.15), kan du lese videre.

Det pleide å være at du sikkerhetskopierte iPhones til Mac-maskiner ved hjelp av iTunes, men Apple avviklet iTunes-appen på macOS Catalina (10.15). I stedet sikkerhetskopierer du iPhone ved hjelp av Finder. Slik gjør du:

  1. Koble iPhone til Mac-en din enten ved hjelp av synkroniseringskabelen eller via Wi-Fi.

  2. Åpne et nytt Finder-vindu.

  3. I kolonnen til venstre i Finder-vinduet, se etter steder seksjonen og klikk på navnet på iPhone.

  4. Hvis du blir bedt om det, klikker du Stol.

  5. Deretter lastes en skjerm som ser nesten ut som iPhone-administrasjonsskjermen fra iTunes, i Finder-vinduet. I sikkerhetskopier seksjonen (i general fanen), klikk Ta sikkerhetskopi av alle dataene på iPhone til denne Mac-en.

    Hvis du har en Apple Watch, må du huske å merke av i ruten ved siden av Krypter lokal sikkerhetskopiering. Hvis du ikke gjør det, blir ikke helse- og aktivitetsdataene dine sikkerhetskopiert.

  6. Du kan bli bedt om å oppgi passordet ditt på iPhone. Når du har gjort det, bør sikkerhetskopien begynne. Hvis ikke, klikker du Sikkerhetskopier nå for å sikkerhetskopiere iPhone til Mac.


Slik sikkerhetskopierer du iPhone 8 og 8 Plus ved hjelp av iTunes

Hvis du kjører macOS Mojave (10.14) eller tidligere på din Mac eller på en hvilken som helst versjon av Windows, kan du fortsatt sikkerhetskopiere iPhone ved hjelp av iTunes. Dette er hvordan:

  1. Koble iPhone til datamaskinen du vil synkronisere den med.

    Du kan bruke den medfølgende synkroniseringskabelen eller, hvis du allerede har konfigurert dette alternativet, kan synkronisere via Wi-Fi.

  2. Åpne iTunes hvis det ikke åpnes automatisk.

  3. Klikk på iPhone øverst til venstre, rett under avspillingskontrollene.

  4. På iPhone-administrasjonsskjermen, finn sikkerhetskopier og merk av i ruten ved siden av Denne datamaskinen.

    Som nevnt tidligere, hvis du har en Apple Watch, må du sørge for å kryptere sikkerhetskopien slik at helse- og aktivitetsdataene dine er inkludert.

  5. Klikk Sikkerhetskopier nå.


Legg igjen en kommentar