iPhone-lommelykt fungerer ikke? Prøv disse løsningene

IPhone har en lommelykt som kommer godt med når du trenger en rask og praktisk lyskilde, selv om den noen ganger ikke kan fungere. Hvis iPhone-lommelyktikonet er gråtonet og utilgjengelig, eller lommelykten ikke fungerer, er det noen få ting du kan prøve å få den til å fungere igjen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for alle iPhone-modeller.

John Moore / Getty Images


Slik løser du iPhone-lommelykt som ikke fungerer

Det er flere grunner til at iPhone-lommelyktfunksjonen kanskje ikke fungerer. Vanligvis forårsaker en programvarefeil eller feil feil i funksjonen. Andre ganger avslører den nøyaktige årsaken bare seg med den tilsvarende løsningen.

Følg disse trinnene i rekkefølgen som er oppført for å feilsøke en iPhone-lommelykt som ikke fungerer.

  1. Lukk Camera-appen. Å ha Camera-appen på kan skape en konflikt mellom kameraets blits og lommelykten, siden disse begge bruker samme pære og derfor ikke kan brukes samtidig.

  2. Start iPhone på nytt. Mange programvareproblemer og feil kan løses ved å starte enheten på nytt. Dette tilbakestiller effektivt noen av de midlertidige innstillingene som får apper og funksjoner til å fungere.

  3. Utfør en hard tilbakestilling. En grunnleggende omstart er noen ganger ikke nok til å løse et problem. I noen tilfeller må du kanskje gjøre det som kalles en hard reset, som egentlig er en kraftigere reset.

  4. Tilbakestill iPhone-innstillingene. Denne prosessen er ikke så dramatisk som den høres ut, da den ikke sletter dine personlige data eller apper. Snarere tilbakestiller den iPhone til standardinnstillingene, noe som kan få lommelyktikonet (og lommelykten) til å fungere igjen.

    Slette iPhone-innstillingene kan slette bakgrunnen.

  5. Gjenopprett iPhone til en tidligere sikkerhetskopi. Å gjenopprette en iPhone fra en sikkerhetskopi er en relativt enkel måte å reparere tapte eller ødelagte data på, noe som kan være grunnen til at lommelyktfunksjonen ikke fungerer.

  6. Gjenopprett iPhone til fabrikkinnstillinger. Dette er en mer ekstrem, tidkrevende løsning som skal løse en defekt lommelyktfunksjon. Hvis ikke, har du nesten helt sikkert et maskinvareproblem.

    En tilbakestilling av fabrikken sletter dataene på iPhone, så det er viktig at du sikkerhetskopierer dataene dine før du tilbakestiller fabrikken.


Hva skal jeg gjøre hvis iPhone-lommelykten ikke fungerer

Noen brukere kan oppleve at lommelykten ikke slås på, selv når knappen lyser som normalt. Dette er et maskinvareproblem, så du må kontakte Apple eller ta telefonen til et lisensiert reparasjonsuttak. Hvis iPhone fortsatt er under garanti, bør du kunne reparere den gratis.

Det er best å ikke prøve å fikse lommelykten selv, da dette kan ugyldiggjøre garantien du har på telefonen. Det kan også risikere å forverre problemet.

Legg igjen en kommentar