Glemt iPhone-passordet ditt? Slik løser du det

Passord funksjonen til en iPhone er en viktig måte å holde nysgjerrige øyne utenfor dine personlige data, men hva om du glemte iPhone-passordet ditt?

Hvis du glemmer passordet og skriver inn feil seks ganger, vil iPhone fortelle deg at den er deaktivert. Og avhengig av innstillingene dine, kan du angi feil passord for mange ganger føre til at iPhone sletter alle dataene. Du vil ikke ha det!

Enten du har fått denne meldingen eller bare vet at du har glemt iPhone-passordet ditt, følg disse trinnene for å få tilbake tilgang til iPhone.

Disse instruksjonene fungerer på alle iPhone-modeller. Selv om denne artikkelen fokuserer på iPhone, gjelder trinnene også iPod touch og iPad.


Løs et glemt passord ved å slette iPhone

Det er egentlig bare en måte å fikse det på når du glemmer iPhone-passordet. Det kan hende du ikke liker det, men du må slette alle dataene på iPhone og gjenopprette dataene dine fra sikkerhetskopi (forutsatt at du har en sikkerhetskopi, altså).

Hvis du sletter alle dataene fra iPhone, slettes også passordet du glemte, og lar deg sette opp telefonen igjen med et nytt passord. Det kan virke ekstremt, men det gir mening fra et sikkerhetsperspektiv. Hvis iPhone ble stjålet, vil du ikke at det skal være enkelt å omgå passordet og få tilgang til dataene dine.

Problemet er selvfølgelig at denne tilnærmingen sletter alle dataene på iPhone. Dette er ikke et problem hvis du har en nylig sikkerhetskopi av disse dataene for å gjenopprette på telefonen din (dette er en god påminnelse: ta regelmessige sikkerhetskopier av dataene på iPhone!). Men hvis du ikke gjør det, vil du miste noe som er lagt til telefonen mellom sist du synkroniserte med iCloud eller iTunes, og når du gjenoppretter den.

Vil du lære å sikkerhetskopiere iPhone? Sjekk ut hvordan du sikkerhetskopierer iPhone og hvordan du konfigurerer iCloud og bruker iCloud-sikkerhetskopi.


De tre måtene å fikse et glemt iPhone-passord

Det er tre måter du kan slette dataene fra iPhone, fjerne passordet og starte på nytt: ved hjelp av iTunes, iCloud eller gjenopprettings modus.

  • iTunes: Hvis du har fysisk tilgang til iPhone, synkroniserer den regelmessig med en datamaskin og har datamaskinen i nærheten, kan dette være det enkleste alternativet. Få trinnvise instruksjoner om hvordan du bruker iTunes for å slette og gjenopprette iPhone i Slik gjenoppretter du iPhone fra en sikkerhetskopi.

  • iCloud: Hvis du har aktivert Finn min iPhone på enheten din, kan du bruke iCloud til å slette den. Bruk dette alternativet hvis du ikke har tilgang til telefonen eller hvis du synkroniserer telefonen med iCloud og ikke iTunes. Sjekk ut disse instruksjonene for hvordan du bruker iCloud til å slette iPhone.

  • Gjenopprettings modus: Dette er det eneste alternativet hvis du aldri har synkronisert telefonen med iTunes eller iCloud. I så fall vil du sannsynligvis ikke ha sikkerhetskopiert dataene dine og miste det som er på telefonen din. Det er ikke bra, men i det minste vil du kunne bruke telefonen din igjen. Les dette for å lære hvordan du setter iPhone i gjenopprettings modus.

Shutterstock


Hva du skal gjøre etter at du har slettet iPhone

Uansett hvilke av disse alternativene du bruker, vil du ende opp med en iPhone som er i den tilstanden den var da du først tok den ut av esken. Du har tre alternativer for ditt neste trinn:

  • Sette opp iPhone fra bunnen av: Velg dette hvis du vil starte helt fersk med iPhone og ikke vil gjenopprette data (eller ikke har noen å gjenopprette).
  • Gjenopprette fra sikkerhetskopi: Dette er best hvis du har en sikkerhetskopi av dataene dine, enten på iTunes eller iCloud, og vil sette dem tilbake på telefonen. Vi har instruksjonene for å gjenopprette en iPhone fra sikkerhetskopiering.
  • Last ned innhold på nytt: Selv om du ikke hadde en sikkerhetskopi, kan nesten alt du har kjøpt fra iTunes, App og Apple Books Stores lastes ned på nytt til enheten din. Lær hvordan du laster ned iPhone-kjøp på nytt.

Sett deretter opp en ny passord på iPhone - og sørg for at den er en du kan huske!

I noen tilfeller kan det oppstå et problem når du gjenoppretter iPhone som hindrer deg i å fullføre prosessen. Hvis du støter på dette problemet, kan du lære hvordan du løser det i Slik løser du iPhone-feil 4013.


Hva hvis du glemte begrensninger eller passord for skjermtid?

Det er en annen type passord du kan ha på iOS-enheten din: passordet som beskytter begrensninger eller skjermtid.

Denne passordet lar foreldre eller IT-administratorer blokkere bestemte apper eller funksjoner, og forhindrer alle som ikke kjenner passordet fra å endre disse innstillingene. Men hva om du er foreldre eller administrator og glemmer passordet?

I så fall vil alternativene som er nevnt tidligere for sletting og gjenoppretting fra sikkerhetskopiering, fungere. Hvis du ikke vil gjøre det, er det tredjepartsprogrammer som kan hjelpe deg med å omgå denne passordet og få tilgang til enheten din igjen. Vi har ikke testet alle alternativene der ute, så litt forskning på din favoritt søkemotor er det beste alternativet for å finne et verktøy som kan hjelpe.


Poenget om å glemme et iPhone-passord

Passord funksjonen på en IPhone er sterk er bra for sikkerheten, men dårlig hvis du glemmer passordet ditt. Ikke la et glemt passord nå forhindre deg i å bruke et passord i fremtiden; det er for viktig for sikkerheten. Bare vær sikker på at neste gang du bruker et passord som blir lettere for deg å huske (men ikke for lett å gjette!)

Legg igjen en kommentar