Skjermbilde på Mac Fungerer ikke? 5 måter å fikse det på

Skjermbildefunksjonen er innebygd i macOS, slik at du ikke trenger noen ekstra programvare; det skal bare fungere. Når skjermbildet på en Mac ikke fungerer, mangler du et nyttig verktøy for feilsøking og formidling av ideer via e-post og tekstmeldinger.

Enten du bruker de prøvde og sanne hurtigtastene for å ta skjermbilder eller foretrekker å gå gjennom Preview-appen eller Screenshot-appen (i Mojave eller senere) for det formålet, bør en av disse løsningene få skjermbildefunksjonen til Mac-maskinen din i gang.

Getty Images

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Mac-maskiner med macOS Catalina (10.15) gjennom macOS Sierra (10.12), bortsett fra som nevnt.


Hvordan fikse et skjermbilde på en Mac som ikke fungerer

Det er sjelden at skjermbilder ikke fungerer på en Mac, så det kan være lett å oppdage hvorfor Mac-en din ikke fungerer som forventet. Det er flere ting du kan gjøre for å finne problemet. Hvis alt annet fungerer riktig på Mac, fungerer tastaturet som det skal, og kan utelukkes som kilden til problemet.

  1. Slå av Mac-en og slå den på igjen. Å kjøre en Mac i lange perioder uten å slå den av kan føre til at den utfører ineffektivt eller forhindrer at visse apper fungerer som de skal. Hvis skjermbildefunksjonen på Mac-en din ikke fungerer, må du slå av Mac-en og slå den på igjen.

  2. Kontroller hurtigtastinnstillingene. Disse innstillingene er slått på som standard, men kan ha blitt slått av på et tidspunkt eller satt til andre tastaturkombinasjoner enn standardinnstillingene. For å sjekke dette, gå til system~~POS=TRUNC > Tastatur > Snarveier. Der kan du se om hurtigtaster er slått av eller omfordelt til andre handlinger.

  3. Tilbakestill NVRAM. I likhet med en enkel omstart kan tilbakestilling av det ikke-flyktige tilfeldige tilgangsminnet (NVRAM) noen ganger løse problemer med grunnleggende Mac-apper og funksjonalitet. Dette minnet er ansvarlig for å kontrollere mange av de interne innstillingene på datamaskinen.

  4. Bekreft plasseringen for lagring av skjermbilder i Skjermbilde-appen. Selv om standard er å lagre skjermbilder på skrivebordet, kan skjermbildene dine skjule et sted du ikke har sett hvis du endret den innstillingen. Sjekk plasseringen på den flytende menylinjen.

  5. Sjekk innstillingene for Dropbox. Hvis du har Dropbox på din Mac, har du kanskje satt den slik at skjermbilder lagres på Dropbox i stedet for på Mac-skrivebordet.


Legg igjen en kommentar