Hva du skal gjøre når USB-portene ikke fungerer

Enten du kobler til en USB-flash-enhet, hodesett, skriver, prøver å synkronisere MP3-spilleren eller til og med smart telefonen din, forventer du at USB-enhetene bare fungerer når du kobler dem til. Det er skjønnheten og enkelheten med USB, eller universell seriell buss, som er designet for å tillate at enheter kobles og kobles fra når som helst, ofte til både Windows- og Mac-datamaskiner, uten mye bry.


Hvordan fikse problemer med USB-port

Når USB-portene plutselig slutter å virke, kan problemet alltid spores opp til enten maskinvare- eller programvarefeil. Noen av disse problemene er de samme på både Windows og Mac, mens andre er unike for bare den ene eller den andre.

  1. Start datamaskinen på nytt. Noen ganger blir du heldig, og den enkleste løsningen ender med å fikse de største problemene.Hvis omstart ikke gjør susen, vil du gå videre til mer kompliserte reparasjoner.

    Hvorfor omstarte noe har en tendens til å løse de fleste problemer

  2. Se etter rusk i USB-porten. Disse portene er vidt åpne når du ikke har en enhet koblet til, så det er lett for søppel, som støv eller mat, å klemme seg inn.Hvis du ser noe som sitter fast inne, må du slå av datamaskinen og fjerne hindringen forsiktig med et tynt plast- eller treverk som et tannpirker.

    I noen tilfeller kan et produkt som hermetisk luft være nyttig for å blåse hindringer ut av en USB-port. Bare vær forsiktig så du ikke skyver hindringen lenger inn.

  3. Se etter løse eller ødelagte interne tilkoblinger. En måte å teste dette på er å sette inn USB-enheten og deretter vri på tilkoblingen. Hvis den kort kobles til og fra, er det et fysisk problem med enten kabelen eller USB-porten.Hvis du føler mye bevegelse når du svirrer USB-kontakten forsiktig, indikerer det at den kan være bøyd eller ødelagt av brettet. Og selv om det noen ganger er mulig å fikse denne typen problemer, er det sannsynligvis bedre å ta det til en profesjonell.
  4. Prøv en annen USB-port. Mange datamaskiner har mer enn en USB-port, så en god måte å utelukke en enkelt ødelagt port på er å koble fra USB-enheten og prøve den i forskjellige porter.Koble USB-enheten til noen av portene både foran og bak på datamaskinen. Hvis enheten ikke fungerer i noen av portene, er det sannsynligvis et problem med maskinvaren.

    Hvis enheten begynner å fungere når den er koblet til forskjellige porter, har den første porten sannsynligvis et fysisk problem som må løses.

    Det er også mulig at det er et tilkoblings problem med alle USB-porter på forsiden eller baksiden, og det er derfor det er viktig å prøve mer enn en på begge sider.

  5. Bytt til en annen USB-kabel. USB-kabel feil er vanligere enn USB-port feil, så sørg for å bytte inn en annen kabel hvis du har en hendig. Hvis enheten plutselig begynner å fungere, vet du at problemet var en ødelagt ledning inne i den andre kabelen.
  6. Koble enheten til en annen datamaskin. Hvis du har en annen datamaskin eller bærbar datamaskin, kan du prøve å koble USB-enheten til den. Dette er en enkel måte å utelukke et problem med selve enheten.Hvis USB-enheten din blir levende i det øyeblikket du kobler den til sikkerhets kopimaskinen, vet du sikkert at du har å gjøre med et USB-port problem.
  7. Prøv å koble til en annen USB-enhet. Hvis du ikke har en ekstra datamaskin, men du har en ekstra flash-stasjon som ligger rundt, eller en hvilken som helst annen USB-enhet, kan du prøve å koble den til før du går videre til noe mer komplisert.Hvis den andre enheten din fungerer bra, vil du vite at portene dine er i god stand. I dette tilfellet må du kanskje fikse eller erstatte enheten som ikke klarte å koble til.
  8. Sjekk enhetsbehandling (Windows). Det er to ting du kan gjøre med enhetsbehandling i Windows for å få USB-porter til å fungere igjen.

    Skann etter maskinvare endringer ved å høyreklikk på navnet på datamaskinen din og deretter klikke på skann etter maskinvare endringer. Når skanningen er fullført, og deretter sjekke USB-enheten for å se om den fungerer.

    Et annet alternativ er å deaktivere og aktivere USB-kontrolleren på nytt. I enhets behandleren klikker du på pilen ved siden av den lille USB-kabelen slik at den peker ned i stedet for til høyre. Høyreklikk på den første USB-kontrolleren i listen og velg Avinstaller enheten. Gjenta for hver USB-kontroller du finner.

    Slå av datamaskinen og deretter på igjen. Windows installerer automatisk USB-kontrollerne på nytt, så sjekk for å se om enheten din fungerer.

    Noen av trinnene kan være litt forskjellige, avhengig av hvilken versjon av Windows du har, men disse fungerer på Windows 10.

  9. Tilbakestill System Management Controller (Mac). Hvis du har en Mac, kan det løse problemet ditt å tilbakestille systemadministrasjons kontrolleren (SMC).Disse instruksjonene gjelder ikke hvis Mac-en har Apple T2 Security Chip.

    Tilbakestiller SMC for Mac-maskiner

    1. Slå av datamaskinen
    2. Koble til strømadapteren
    3. trykk og hold skift+kontroll+alternativ og trykk deretter på strøm knappen.
    4. Hold alle fire tastene nede i 10 sekunder.
    5. Slipp tastene og av / på-knappen samtidig.
    6. Trykk på av / på-knappen for å slå på Mac-en.
    7. Når Mac-en starter opp igjen, vil SMC ha tilbakestilt.
    8. Sjekk om USB-enheten din fungerer.

    Tilbakestiller SMC for iMac, Mac Pro og Mac Mini

    1. Slå av datamaskinen
    2. Trekk ut strømadapteren.
    3. Trykk på strøm knappen og hold den inne i minst fem sekunder.
    4. Slipp av / på-knappen.
    5. Koble til strømadapteren og start datamaskinen.
    6. Sjekk om USB-enheten din fungerer.
  10. Oppdater systemet ditt. Selv om det er mindre sannsynlig, er det en sjanse for at oppdatering av systemet ditt kan løse problemer med USB-porten. Denne prosessen er forskjellig avhengig av om du oppdaterer Windows eller macOS.

    For å oppdatere macOS på Mojave og senere, klikk på Apple-ikonet øverst til venstre og velg system~~POS=TRUNC > programvare~~POS=TRUNC. Klikk Oppdater nå hvis det er en tilgjengelig.

    Åpne App Store på macOS på High Sierra og tidligere. Klikk oppdateringer på verktøylinjen. Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, klikker du på Oppdater or Oppdater alt.

    Start datamaskinen på nytt og sjekk om USB-enheten fungerer.


Legg igjen en kommentar