10 tips hvis Skype ikke kan koble til eller ikke fungerer ordentlig

Hvis du ikke kan få Skype til å fungere, er det en rekke feilsøkingstrinn du kan følge for å se hva problemet er og for å få ting i gang igjen.

Kanskje det er et mikrofonproblem eller et problem med lydinnstillingene dine, og du kan ikke høre den andre personen, eller de kan ikke høre deg. Eller kanskje du ikke kan logge på Skype fordi du har glemt passordet ditt. Likevel kan en annen grunn være at de eksterne høyttalerne eller mikrofonen ikke lenger fungerer, og at du trenger ny maskinvare. Kanskje Skype ikke kobler seg til.

Web 

Uansett problemet er det egentlig bare en håndfull verdifulle ting å prøve, som vi har skissert nedenfor.

Selv om du allerede har fulgt noen av disse trinnene, gjør du dem igjen i den rekkefølgen du ser dem her. Vi starter deg med de enkleste og mest sannsynlige løsningene først.

Hvis du har problemer med å ringe HD-videosamtaler med Skype, er det en rekke andre faktorer som går til feilsøking av årsaken.

  1. Tilbakestill passordet ditt hvis du ikke kan logge på Skype. Gå til Microsofts gjenopprette konto for å gå gjennom tilbakestilling av Skype-passordet ditt.

    Skriv inn e-postadressen du brukte da du registrerte deg for første gang, og følg instruksjonene der for å lære hvordan du får et nytt passord, og logg inn igjen for å starte video- og lydanrop igjen.

    Hvis du trenger en ny Skype-konto, kan du opprette en via Opprett konto-siden.

  2. Se om andre også har problemer med Skype. Det er ikke mye du kan gjøre for å fikse Skype hvis det ikke er ditt problem å fikse. Noen ganger går det galt på Skypes slutt, og det eneste du kan gjøre er å vente på det.

    Den beste måten å sjekke om Skype er nede, eller om det har problemer med meldingstjenesten, er å sjekke Skype-status / hjerterytme. Hvis det er et problem med Skype, vil det påvirke alle plattformer, det være seg på nettet, den mobile enheten, den bærbare datamaskinen, Xbox osv.

    Noe annet du kan gjøre for å feilsøke et Skype-problem, er å sjekke Down Detector for å se om andre Skype-brukere rapporterer at Skype er nede eller har et annet tilkoblingsproblem.

    Hvis begge nettstedene viser et problem, betyr det mest sannsynlig at du ikke er den eneste som ikke kan bruke Skype. Bare vent en time eller så, og prøv igjen.

  3. Forsikre deg om at det ikke er et nettverksproblem. Skype fungerer ikke hvis du ikke har en nettverkstilkobling. Dette gjelder hvis du bruker Skype fra en hvilken som helst enhet, det være seg på nettet, telefonen, datamaskinen osv.

    Hvis du ikke kan åpne nettstedene fra trinn 1 eller ingenting annet fungerer, fungerer ikke hele nettverket ditt. Prøv å starte ruteren på nytt eller følg trinnene for feilsøking for Wi-Fi-problemer.

    Hvis andre nettsteder fungerer normalt, kan årsaken til at Skype ikke kan ringe eller hvorfor den opplever mistet samtaler, være relatert til bruk av båndbredde.

    Hvis det er flere andre mennesker i nettverket ditt som bruker internett samtidig, kan du stoppe eller stoppe aktiviteten på disse enhetene og deretter se om Skype begynner å fungere igjen.

  4. Sjekk Skypes lydinnstillinger og tillatelser. Hvis du ikke kan høre de andre innringerne når du er i Skype, må du dobbeltsjekke at andre lydkilder, som en YouTube-video, fungerer som du forventer. Bare åpne en video der for å se om du kan høre den.

    Hvis det er en avspillingsfeil i Skype spesifikt (og ikke på YouTube osv.), Og du ikke kan høre den andre personen du skriver med, eller de ikke kan høre deg, må du sjekke at Skype har tilgang til høyttalere og mikrofon.

    Skype for datamaskiner

    Hvis du bruker Skype på en datamaskin, åpner du Skype og klikker på andre tasten slik at du kan se hovedmenyen. Gå deretter til verktøy > Lyd- og videoinnstillinger.

    1. Når innstillingen er åpen, legg merke til volumområdet under Mikrofon. Mens du snakker, bør du se baren lyse opp som sett på dette bildet.
    2. Hvis mikrofonen ikke fungerer med Skype, velger du menyen ved siden av Mikrofon og se om det er andre alternativer; du har valgt feil mikrofon.
    3. Hvis det ikke er andre å velge mellom, må du sørge for at mikrofonen er koblet til, slått på (hvis den har en strømbryter) og har batterier (hvis trådløs). Til slutt trekker du ut mikrofonen og setter den på igjen.
    4. For å sjekke lyden i Skype for å sikre at den bruker de rette høyttalerne, velg Lydtest under Høyttalere alternativ. Du bør høre lyd i hodesettet eller høyttalerne.
    5. Hvis du ikke hører noe når du spiller av lyden, må du sørge for at høyttalerne eller hodetelefonene dine er skrudd helt opp (noen hodetelefoner har fysiske volumknapper) og at innstillingene på skjermen er på 10.
    6. Hvis volumet er bra, dobbeltsjekker du menyen ved siden av Høyttalere og se om det er et annet alternativ å velge mellom, og prøv prøvelyden igjen.

    Skype for mobile enheter

    Hvis du bruker Skype på et nettbrett eller en telefon, er høyttalerne og mikrofonen din innebygd i enheten din og kan ikke justeres manuelt.

    Imidlertid er det fortsatt riktige tillatelser som Skype krever for å bruke mikrofonen din, og hvis den ikke har dem, vil den ikke la noen høre hva du sier gjennom den.

    På iOS-enheter som iPhones, iPads og iPod touch:

    1. Gå inn i innstillinger app.
    2. Bla helt ned til Skype, og trykk på den.
    3. Sørg for at Mikrofon alternativet er slått på (boblen er grønn) slik at Skype kan få tilgang til enhetens mikrofon. Bare trykk på knappen til høyre hvis den ikke allerede er grønn.

    Android-enheter kan gi Skype tilgang til mikrofonen slik:

    1. Åpen innstillinger og deretter Apps.
    2. Finn og åpne Skype og deretter Tillatelser.
    3. Plukke ut Allow.
  5. Sjekk Skypes videoinnstillinger og tillatelser. Problemer med hvordan Skype får tilgang til kameraet kan være grunnen til at personen du skyper med ikke kan se videoen din.

    Skype for datamaskiner

    Hvis Skype-videoen ikke fungerer på datamaskinen din, åpner du Skypes videoinnstillinger gjennom verktøy > Lyd- og videoinnstillinger menyelement (trykk på andre tasten hvis du ikke ser menyen).

    Du bør se et bilde i den ruten hvis webkameraet ditt er riktig konfigurert. Hvis du ikke ser livevideo av deg selv foran kameraet, kan du ta følgende tips:

    • Prøv å koble fra og deretter koble til webkameraet på nytt hvis det er et eksternt.
    • Forsikre deg om at det ikke er noe som blokkerer kameraet fysisk.
    • Bruk menyen til høyre for Kamera området i innstillingene for å velge et annet kamera hvis du har mer enn ett.

    Skype for mobile enheter

    Hvis Skype-video ikke fungerer på iPad, iPhone eller andre iOS-enheter:

    1. Gå inn i innstillinger app og finn Skype fra listen.
    2. Slå på Kamera tilgang hvis det ikke allerede er.

    Hvis du bruker en Android-enhet:

    1. Start innstillinger app og deretter finne Apps.
    2. Åpne Skype alternativet og velg deretter Tillatelser fra den listen.
    3. aktiver Kamera alternativet.

    Hvis enheten fremdeles ikke lar deg bruke video i Skype, husk at det er veldig enkelt å bytte mellom front- og bakkameraet. Hvis telefonen din ligger nede på et bord, eller du holder den på en bestemt måte, kan den blokkere videoen fullstendig og få det til å virke som om kameraet ikke fungerer.

    • Prøv å trykke på den lille kameraets vippeknapp under samtalen for å bytte mellom det fremovervendte og bakovervendte kameraet.
    • Hvis du ikke er i en samtale akkurat nå, kan du bruke Kamera alternativet for å teste videoen fra enheten.
  6. Foreta en testanrop i Skype. Nå som du har sørget for at maskinvaren er slått på og aktivert i Skype, er det på tide å foreta en testlydsamtale.

    Testanropet vil verifisere at du kan høre gjennom høyttalerne og snakke gjennom mikrofonen. Du vil høre testtjenesten snakke til deg og deretter få muligheten til å spille inn en melding som kan spilles av til deg.

    Hvis du ikke kan høre stemmen under lydtesten, eller innspillingen ikke blir spilt av for deg, og du får beskjed om at det er et problem med lydopptaksenheten, kan du gjenta trinnene ovenfor for å sikre at maskinvaren fungerer riktig og satt opp riktig. 

    Ellers fortsett med trinn 7 nedenfor for noen andre alternativer.

    Du kan også bruke Echo / Sound Test Service-kontakten til å foreta en testvideosamtale, men alt dette virkelig viser deg din egen video under lydanropet. Dette er en annen måte å teste Skype videosamtaler på.

  7. Installer Skype. Hvis du fremdeles ikke kan få Skype til å fungere etter å ha prøvd feilsøkingstrinnene ovenfor, og det definitivt ikke er et problem med Skype-tjenesten (trinn 2), kan du prøve å fjerne appen eller programmet og deretter installere det på nytt.

    Hvordan installere programvare på nytt på riktig måte i Windows

    Når du fjerner Skype og deretter installerer den nyeste versjonen, tilbakestiller du i utgangspunktet programmet og alle dets forbindelser med kameraet og mikrofonen, noe som kan løse eventuelle problemer. Imidlertid kan det hende du må følge trinnene som er beskrevet ovenfor igjen for å sikre at de nye tilkoblingene er riktig konfigurert.

    Du bør absolutt ta tak i den ferskeste kopien av Skype hvis du kan bruke Skype normalt via nettversjonen, men ikke på stasjonærversjonen. Hvis webkameraet og mikrofonen fungerer bra gjennom nettleseren din, er det et problem med den frakoblede versjonen som må tas hånd om ved en ominstallering.

    Last ned Skype

  8. Oppdater enhetsdrivere. Hvis Skype fremdeles ikke lar deg ringe eller motta video, og du bruker Skype på Windows, bør du vurdere å sjekke enhetsdriveren for webkamera og lydkort.

    Hvis det er noe galt med noen, fungerer ikke kameraet og / eller lyden din noe sted, inkludert Skype, og du må kanskje oppdatere driverne.

  9. Kontroller at mikrofonen fungerer. Hvis mikrofonen din til slutt ikke fungerer, kan du prøve å teste den med Online Mic Test. Hvis det ikke lar deg snakke gjennom det der heller, så fungerer sannsynligvis ikke mikrofonen din lenger.

    Å bytte ut mikrofonen din vil være en god ide på dette tidspunktet, forutsatt at det er en ekstern mikrofon. Hvis ikke, kan du alltid legge til en.

    De 8 beste mikrofonene for streaming

  10. Sjekk systemlyden. Hvis du ikke kan høre lyd noe annet sted på internett, er høyttalerne koblet til (hvis de er eksterne), og lydkortdriverne oppdateres, og se om operativsystemet blokkerer lyden.

    Du kan gjøre dette i Windows ved å velge det lille volumikonet ved siden av klokken. skru opp volumet så høyt som mulig for testformål, og prøv å bruke Skype igjen.

    Hvis du bruker en mobil enhet, åpner du Skype-appen og bruker deretter volumknappene på siden for å sikre at telefonen eller nettbrettet er høyt.

Hvis du har fulgt alt på denne siden for å finne ut at testanropet fungerer helt fint, og du kan se din egen video, er sjansen liten at eventuelle eksisterende Skype-problemer ligger hos deg. La den andre personen følge disse trinnene også, siden det nå mest sannsynlig er et problem på deres side.


Legg igjen en kommentar