DWG-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .DWG-filtypen er en AutoCAD Drawing Database-fil. Den lagrer metadata og 2D- eller 3D-vektorbildetegninger som kan brukes med CAD-programmer.

DWG-filer er kompatible med mange 3D-tegne- og CAD-programmer, noe som gjør det enkelt å overføre tegninger mellom programmer. Imidlertid, fordi det er mange versjoner av formatet, kan noen DWG-visere ikke åpne alle typer DWG-filer.


Hvordan åpne en DWG-fil

Autodesk har en gratis DWG-filvisning for Windows kalt DWG TrueView. De har også en gratis online DWG-visning kalt Autodesk Viewer som vil fungere med etthvert operativsystem.

Selvfølgelig gjenkjenner Autodesk-programmene - AutoCAD, Design Review og Fusion 360 - også DWG-filer.

Noen andre DWG-filvisere og -redigerere inkluderer ABViewer, CorelCAD, DoubleCAD XT, ArchiCAD, eDrawings Viewer, BricsCAD og DWG DXF Sharp Viewer. Dassault Systemes DraftSight er en annen DWG-filvisning for Mac, Windows og Linux.


Hvordan konvertere en DWG-fil

Zamzar kan konvertere DWG til PDF, JPG, PNG og andre lignende filformater. Siden det er en online DWG-omformer, er det mye raskere å bruke enn en du må installere på datamaskinen. Det er imidlertid kun det beste alternativet dersom filen ikke er for stor, siden store filer vil ta lang tid å laste opp / laste ned.

Andre DWG-filer kan konverteres med DWG-visere nevnt ovenfor. For eksempel kan DWG TrueView konvertere DWG til PDF, DWF og DWFX; DraftSight kan konvertere DWG-filer til DXF, DWS og DWT gratis; og DWG DXF Sharp Viewer kan eksportere DWG som SVG.

Nyere DWG-filformater kan ikke åpnes i eldre versjoner av AutoCAD. Se Autodesk sine instruksjoner om lagring av en DWG-fil til en tidligere versjon, som 2000, 2004, 2007, 2010 eller 2013. Du kan gjøre det med det gratise DWG TrueView-programmet gjennom DWG Konverter knapp.

Microsoft har instruksjoner om hvordan du bruker en DWG-fil med Microsoft Visio. Når den er åpnet i Visio, kan DWG-filen konverteres til Visio-former. Du kan også lagre Visio-diagrammer i DWG-format.

AutoCAD skal kunne konvertere DWG-filen til andre formater som STL (Stereolitografi), DGN (MicroStation Design) og STEP (STEP 3D-modell). Du kan imidlertid få en bedre konvertering til DGN-format dersom du bruker MicroStation-programvaren til å importere DWG-filen.

TurboCAD støtter også disse formatene, slik at du kan bruke den til å lagre DWG-filen i STEP, STP, STL, OBJ, EPS, DXF, PDF, DGN, 3DS, CGM, bildeformater og flere andre filtyper.


Andre AutoCAD-formater

Som du kan se ovenfra, er det flere forskjellige CAD-filformater som kan inneholde 3D- eller 2D-data. Noen av dem ser veldig ut som ".DWG", så det kan være forvirrende hvordan de skiller seg ut. Imidlertid bruker andre helt forskjellige filtyper, men brukes fortsatt i AutoCAD-programmet.

DWF-filer er Autodesk Design Web Format-filer som er populære fordi de kan gis til inspektører som ikke har kunnskap om formatet eller CAD-programmene. Tegningene kan sees og manipuleres, men noe av informasjonen kan skjules for å forhindre forvirring eller tyveri.

Noen versjoner av AutoCAD bruker DRF-filer, som står for Discreet Render Format. DRF-filer er laget fra VIZ Render-applikasjonen som følger med noen eldre versjoner av AutoCAD. Fordi dette formatet er så gammelt, kan at du åpner det i AutoCAD føre til at du lagrer det i et nyere format som MAX, for bruk med Autodesk 3DS MAX.

AutoCAD bruker også PAT-filtypen. Dette er vektorbaserte, luke tekstfilmer som brukes til å lagre bildedata for å lage mønstre og teksturer. PSF-filer er AutoCAD PostScript Patterns-filer.

I tillegg til å fylle ut mønstre, bruker AutoCAD Color Book-filer med ACB-filtypen for å lagre en samling farger. Disse brukes til å male overflater eller fylle ut linjer.

Tekstfiler som holder på sceneinformasjon opprettet i AutoCAD, lagres med filtypen ASE. Dette er vanlige tekstfiler slik at de lettere brukes av lignende programmer.

Digital Asset Exchange-filer (DAEs) brukes av AutoCAD og en rekke andre lignende CAD-programmer for å utveksle materiale mellom applikasjonene, som bilder, teksturer og modeller.


Legg igjen en kommentar