Hva du skal gjøre hvis AirPlay ikke fungerer

AirPlay er en av iPadens kuleste funksjoner, spesielt når du bruker AirPlay til å koble iPad eller iPhone til TV-en din via Apple TV. Enten du holder en presentasjon, surfer på nettet eller spiller et spill, er det ingenting som å se det skje på widescreen-TV-en.

Fordi AirPlay ser ut til å fungere magisk, kan det virke forvirrende å feilsøke, men AirPlay fungerer på enkle prinsipper. Å løse AirPlay-tilkoblingsproblemer er vanligvis også enkelt.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder iPads og iPhones som kjører iOS 12, 11 eller 10. En andre generasjon eller nyere Apple TV kreves.


Opprette en AirPlay-tilkobling

Når alt fungerer som det skal, får du tilgang til AirPlay ved å trekke ned på øvre høyre side av iPad- eller iPhone-skjermen (i iOS 12 eller iOS 11) for å åpne Kontrollsenter. Trekk opp fra bunnen av skjermen for å åpne Kontrollsenter i tidligere versjoner av iOS.

Pek Screen Mirroring (i iOS 12 eller iOS 11) eller AirPlay (i tidligere versjoner av iOS) og velg deretter Apple TV fra vinduet som åpnes. Det er alt som trengs for å begynne å speile iPad-skjermen på TV-en din ved hjelp av en Apple TV.

Når alt ikke fungerer som det skal, følg disse feilsøkingstrinnene, så kommer du tilbake til å speile iOS-enheten din på TV-en på kort tid.


Bekreft at Apple TV AirPlay er slått på

I Apple TV Settings-appen må du kontrollere at AirPlay-funksjonen er aktivert. Velge innstillinger > AirPlay på Apple TV og bekreft at den er slått på. 

Bekreft Wi-Fi-nettverkstilkoblingen

AirPlay fungerer gjennom Wi-Fi-nettverket, så begge enhetene må være i samme nettverk for at funksjonen skal fungere. Sjekk hvilket nettverk din iPad eller iPhone er koblet til ved å åpne Innstillinger-appen. Wi-Fi-nettverkets navn skal vises ved siden av Wi-Fi i venstre panel. 

Hvis Wi-Fi-innstillingen lyder Av, går du til Wi-Fi i hoveddelen av skjermen og flytt glidebryteren til På / grønn posisjon. Velg deretter et nettverk fra alternativene som vises.

Sjekk Wi-Fi-nettverket på Apple TV ved å gå inn på det innstillinger og velge Network (for 4. generasjon Apple TV eller nyere) eller general > Network (for tidligere versjoner av Apple TV). Den må vise at den er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som iOS-enheten din.


Start begge enhetene på nytt

Start begge enhetene på nytt hvis problemet vedvarer. For Apple TV-er betyr dette å koble den fra stikkontakten eller koble ledningen fra baksiden av Apple TV. La den være koblet fra i noen sekunder, og koble den deretter til igjen. Etter at Apple TV har startet på nytt, vent til den er koblet til nettverket for å prøve AirPlay.

For å starte iOS-enheten din på nytt, avhengig av modell, må du kanskje trykke og holde inne Sleep / Wake knappen, og skyv deretter glidebryteren på skjermen for å slå av enheten, eller trykk og hold inne Side eller øverste knapp og en av volumknappene for omstart.

Start ruteren på nytt

I de fleste tilfeller løser problemet å bekrefte at begge enhetene er koblet til samme nettverk og starte dem på nytt. Imidlertid blir ruteren i sjeldne tilfeller problemet. Hvis du har prøvd alt annet, må du starte ruteren på nytt. Hvis du ikke ser en av / på-bryter på baksiden av ruteren, må du koble den fra stikkontakten, vente noen sekunder og deretter koble den til igjen.

Det tar flere minutter for en ruter å starte opp og koble til Internett på nytt. Vanligvis vet du når den er koblet til fordi lysene flimrer. Mange rutere har også et nettverkslys som viser deg når internettforbindelsen er opprettet.

Det er en god ide å advare alle i husstanden om at ruteren startes på nytt, slik at de kan lagre alt arbeid på datamaskiner som trenger internettforbindelse.


Legg igjen en kommentar