Hvordan fikse Spotify som ikke fungerer

Spotify er en av de mest brukte musikkstrømmetjenestene på alle enheter. Likevel, hva skjer når Spotify ikke fungerer? For å komme tilbake til musikken din, må du gjøre litt feilsøking for å finne problemet, slik at du raskt kan fikse det.


Årsaker til at Spotify ikke fungerer

Det er mange grunner til at Spotify kanskje ikke fungerer. Noen av de vanligste er:

  • Internett-tilkoblings problemer
  • Appfeil
  • Problemer med Bluetooth-tilkobling
  • Avbrudd på Spotifys slutt
  • Mangler oppdateringer

Grunnleggende Spotify feilsøkingstrinn

Før du går dypere i feilsøking av musikkstrømmetjenesten, begynn med disse viktige trinnene. Dette kan løse en rekke problemer med appen:

  • Start enheten: Å starte en enhet på nytt er det første trinnet du må ta ved ett eventuelt problemer med en hvilken som helst app.
  • Start Spotify-tilkoblingen på nytt: Når du har startet enheten på nytt, åpner du Spotify-appen eller -tjenesten for å se om problemet fortsetter.

Hvis Spotify fortsatt nekter å samarbeide når andre nettsteder fungerer, er det på tide å gå videre til ytterligere feilsøkingstrinn.

sgcdesignso / Unsplash


Hvordan fikse Spotify Streamingfeil

Du er frakoblet-feilen er den vanligste feilen som Spotify-brukere ser i appen. Likevel kan du også se feilmeldingen Kan ikke spille av gjeldende spor. Disse problemene er vanlige streamingfeil i Spotify og krever de samme feilsøkingstrinnene.

  1. Sjekk internettforbindelsen din. Feil nettverkstilkoblinger kan forårsake en frakoblingsfeil. Forsikre deg om at du er koblet til internett og start Spotify på nytt.
  2. Sjekk Spotifys status. Hvis Spotify er nede for alle, kan det hende du ser en frakoblingsfeil. Du kan  besøke nettsteder som DownDetector for å sjekke Spotifys status.

    Du kan også besøke Spotifys Status på Twitter for liveoppdateringer.

  3. Oppdater Spotify-appen. Hvis enheten din ikke oppdaterer apper automatisk, kan du se om Spotify trenger en oppdatering. Noen ganger kan det oppstå problemer med eldre versjoner av apper på grunn av feil som nyere oppdateringer løser.
  4. Tilbakestill nettverksinnstillingene. Hvis alt annet mislykkes, må du kanskje tilbakestille nettverksinnstillingene.

    Tilbakestilling av nettverksinnstillinger fjerner alle nettverksinnstillinger fra en enhet. Selv om enheten skal koble seg til automatisk, kan du lagre nettverksinformasjonen din for en enkel tilbakestilling om nødvendig.


Slik løser du Spotify-lydproblemer

Stammer musikken eller går inn og ut? Hører du ikke noe lyd fra enheten, selv om Spotify viser musikken som spilles? Det er noen feilsøkingstrinn du kan prøve for å løse disse lydproblemene.

  1. Koble til Bluetooth-enheter. Sjekk om du er nær nok til at Bluetooth-hodetelefonene (eller høyttalerne) kan kobles til.
  2. Sjekk hodetelefonene for rusk. Kontroller at øretelefonene er rene. Hvis det er hindringer, kan dette føre til dårligere lyd. Rengjør dem med en myk klut og prøv igjen. Hvis hodetelefonene dine er ødelagte, kan det være en grunn til at du opplever disse problemene.
  3. Deaktiver maskinvareakselerasjon. Når du bruker en datamaskin, brukes denne innstillingen til å hjelpe svakere maskinvarer i en enhet til å holde tritt med streamingen. Deaktivering av dette kan løse lydproblemene.
  4. Stopp Spotify fra å spille sanger på samme volum. Hvis du bruker en datamaskin, må du slå av Spill alle sangene på samme volum funksjonen. Når du har slått av innstillingen, kobler du deg til igjen for å se om lydkvaliteten er bedre.

  5. Avinstaller og reinstallere Spotify. Avinstaller og installer appen på nytt. En ny installasjon kan fikse eventuelle ukjente feil i appen som forårsaket lydproblemene.

Hvordan fikse sanger som ikke blir lastet ned på Spotify

Spotify lar brukere laste ned musikk for å lytte uten nett. Kan du ikke laste ned en spilleliste eller en sang? Da er det noen få ting du kan prøve.

I følge Spotify er podcaster og album ikke tilgjengelig for nedlasting på skrivebordet.

  1. Kontroller nettverkstilkoblingen. Du må være koblet til internett for å laste ned sanger fra Spotify.
  2. Sjekk enhetens minne. Hvis enheten er tom for minne, kan Spotify ikke laste ned noen sanger. Fjern ubrukte apper eller data for å fortsette nedlasting av musikk.

    Forståelse av smarttelefonlagring: Er 16 GB lagringsplass virkelig nok?

  3. Forsikre deg om at du ikke har mer enn fem enheter som bruker Spotify. For øyeblikket kan du bare laste ned sanger til fem enheter per Spotify-konto. Fjern en enhet for å fortsette.

Nedlastinger mangler? Du må gå online og bruke Spotify minst en gang i løpet av en 30-dagers periode for å holde Premium-kontoen din aktiv. Hvis du ikke gjør det, blir nedlastningene fjernet.

Hvordan finne en spilleliste som mangler på Spotify

Mangler du favorittspillelisten din? Hvis ja, ikke få panikk. Fordi da kan du prøve disse feilsøkingstrinnene.

  1. Sjekk kontoen din. Hvis du har flere Spotify-kontoer, kan du være logget på feil konto. Logg ut, logg inn igjen, og finn deretter spillelisten din.

    Opprettet du en ny konto ved å koble den til Facebook? Hvis ja, må du logge inn med Facebook for å finne den kontoen.

  2. Gjenopprett en slettet spilleliste. Hvis du ved et uhell slettet en spilleliste, kan du få den tilbake. Spotify sikkerhetskopierer spillelistene du oppretter for dette tilfelle.

    Ikke sikker på om du har en til konto? Spotify kan hjelpe. Besøk deres kontohjelp-seksjon for å få hjelp.

Hvis du ikke klarer å løse problemet, kan årsaken være en feil som Spotify etterforsker. Ta en titt på Spotifys samfunn for pågående problemer for oppdateringer.


Legg igjen en kommentar