Hva du skal gjøre når Google Assisten-talekommandoen ikke fungerer

Når Google Assisten-talekommandoen ikke fungerer, er det vanligvis på grunn av noen problemer med Google-appen. Noen av de vanligste problemene inkluderer feil tillatelser som hindrer Google-appen med å få tilgang til mikrofonen din, ved et uhell slår den av talekommandoen og korrupterer data i appen.

Hvis Google Assistant ikke godtar talekommandoen, kan du prøve alle de følgende løsningene, i rekkefølge, til den begynner å fungere igjen. Hvis den fremdeles ikke fungerer etter at du har brukt alle disse løsningene, kan det hende du må vente på at Google løserdet spesifikke problemet du opplever.


Forsikre deg om at Google Talekommando har de riktige tillatelsene

Google Assistant trenger tillatelse for å få tilgang til mange forskjellige systemer på telefonen din. For eksempel trenger den tilgang til mikrofonen, ellers vil den ikke kunne høre talekommandoer i det hele tatt.

Hvis talekommandoen fra Google Assistant ikke fungerer på telefonen din, er det første du må gjøre å sjekke tillatelsene. Hvis du finner ut at noen av tillatelsene er deaktivert, vil det sannsynligvis løse problemet når du aktiverer dem.

Google Assistant fungerer gjennom Google-appen, så du må sørge for at Google-appen har tilgang til mikrofonen din som et minimum hvis du vil at den skal svare på stemmen din. Hvis du vil at den skal kunne gjøre noe nyttig, må du sørge for å aktivere alle tillatelsene.

Slik får du tilgang til tillatelsesinnstillingene for Google-appen din:

  1. Åpen innstillinger > Apper og varsler.

  2. Trykk på i appinformasjonslisten Google.

  3. Trykk på Tillatelser.

  4. Hvis noen av glidebryterne er gråtonet, trykker du på dem slik at de glir til høyre. Forsikre deg om at hver glidebryter er slått på, og sjekk om Google Assistant-talekommandoer fungerer.

  5. Hvis Google Assistant fortsatt ikke svarer på stemmen din, kan du prøve å starte telefonen på nytt etter at du har aktivert alle apptillatelsene. Hvis det fortsatt ikke fungerer, må du sørge for at "OK Google" -kommandoen faktisk er aktivert.

Forsikre deg om at 'OK Google' -kommandoen er aktivert

Google Assistant kan godta både stemmekommandoer og tekstkommandoer, så det følger med muligheten til å slå av talekommandoer. Hvis du vil at den skal svare på talekommandoer, må du sørge for at "OK Google" -kommandoen er aktivert i innstillingene for Google-appen din.

  1. Åpne Google-appen, og trykk på Mer.

    Avhengig av hvilken versjon av Google-appen du har, kan du se det (tre vertikale prikker) eller ☰ (tre loddrette linjer), og du ser kanskje eller ikke Flere tekst.

  2. Trykk på innstillinger.

  3. Trykk på Talekommando.

  4. Forsikre deg om at glidebryteren bytter for Tilgang med talematch og Lås opp med Talekommando er begge skled til høyre. Hvis en av bryterne er skyvet til venstre og nedtonet, trykker du på den.

    Du kan spare litt tid ved å trykke på Omskolere stemmemodell på dette tidspunktet og omskolering av talemodellen. Ytterligere instruksjoner er tilgjengelig i neste avsnitt.

  5. Sjekk om Google Assistant talekontroller fungerer. Hvis den fremdeles ikke svarer, må du trene stemmemodellen på nytt.

Omskolere Google Assisten Talekommando Modelen

I noen tilfeller fungerer ikke Google Assistant-talekommandoen fordi Google Assistant ikke klarer å forstå deg. Den er avhengig av noe som kalles en stemmemodell, som er en oversikt over at du sier "Ok, Google" og "Hei Google" et par ganger.

Hvis stemmemodellen blir ødelagt, eller den er spilt inn i et høyt område eller av en tidligere eier av telefonen din, vil omskoling av modellen vanligvis løse problemet ditt.

Slik lærer du deg å bruke Google Assistant-talemodellen:

  1. Åpne Google-appen, og trykk på Flere . Trykk så på innstillinger > Talekommando.

    Dette er nøyaktig de samme trinnene du tok i den følgende delen for å slå på "Ok Google" -kommandoen. Hvis du fortsatt er på den skjermen, kan du hoppe over dette trinnet.

  2. Trykk på Omskolere stemmemodell, og skriv inn PIN-koden eller skann fingeravtrykket ditt hvis du blir bedt om det.

  3. Trykk på Jeg er enig.

  4. Si de angitte setningene når du blir bedt om det.

    Sørg for å uttale hver kommando tydelig. Det kan også være lurt å flytte til et stille rom hvis det er mye omgivelsesstøy eller andre som snakker, noe som kan ha en negativ innvirkning på nøyaktigheten til stemmemodellen din.

  5. Hvis stemmemodellopplæringen er vellykket, vil du se en skjerm som sier noe om det. Trykk på Ferdig for å fullføre prosessen.

  6. Sjekk om talekommandoer for Google Assistant fungerer. Hvis du fremdeles har problemer, kan det være et problem med Google-appen din.

Slett brukerdata og hurtigbuffer fra Google-appen

Google Assistant-talekommandoen er avhengige av at Google-appen fungerer, så problemer med Google-appen kan føre til at talekommandoer ikke fungerer. I noen tilfeller kan denne typen problemer rettes ved å tømme Google-appdata og hurtigbuffer. Hvis det ikke virker, må du kanskje avinstallere Google-appoppdateringer og returnere appen til den tilstanden den var i da du opprinnelig fikk telefonen. I verste fall må du vente på at Google skal gi deg en løsning.

Slik sletter du brukerdata og hurtigbuffer fra Google-appen din, og hvordan du avinstallerer oppdateringer hvis det alternativet er tilgjengelig på telefonen din:

  1. Åpne innstillinger app, og trykk på Apper og varsler.

  2. Trykk på Google.

  3. Trykk på Lagring.

  4. Trykk på KLAR OPPBEVARING.

  5. Trykk på Tøm alle data.

  6. Trykk på OK, og trykk deretter på tilbake knappen for å gå tilbake til forrige skjermbilde.

  7. Trykk på Tøm buffer, og trykk deretter på tilbake knappen.

  8. Trykk på de (tre vertikale prikker) ikon.

    Hvis du har en eldre versjon av Android eller Google-appen, ser du kanskje ikke (tre vertikale prikker) meny her. Hvis du ikke ser denne menyen, har du ikke muligheten til å rulle tilbake Google-appen din manuelt, og vente til Google utsteder en løsning.

  9. Trykk på Avinstaller oppdateringer.

  10. Trykk på OK.

  11. Sjekk om talekommandoer for Google Assistant fungerer.
  12. Hvis talekommandoer for Google Assistant fremdeles ikke fungerer, laster du ned og installerer den nyeste versjonen av Google-appen. Naviger til Google-appen i Google Play-butikken, og trykk deretter på OPPDATERING.

  13. Hvis Google Assistant-talekommandoer fremdeles ikke fungerer, må du vente til Google utsteder en løsning. Ta en titt på det offisielle Google Assistant-supportforumet for å rapportere problemet ditt og be om ytterlig hjelp.

Legg igjen en kommentar