Xbox One vil ikke slå på? Hvordan fikse det

Xbox One er en populær videospillkonsoll, men som enhver teknologi har den noen ganger noen problemer. Noen ganger nekter den å slå på. I motsetning til Xbox 360 og dens røde dødsring, har ikke Xbox One så mange eksplisitte eksterne signaler til problemer. Dette betyr at du må ta en tilnærming som utelukker problemer fra det mest til det mest sannsynlige, spesielt hvis enheten nekter å slå på og tilbyr en feilkode.

Microsoft


Årsaker til at Xbox One ikke slås på

Det er flere mulige årsaker til at Xbox One-konsollen ikke slås på. Strømforsyningen kan være feil eller feil tilkoblet. Konsollen kan være ødelagt eller overopphetet. Eller kontrolleren trenger bare en lading.

Hvordan fikse en Xbox One som ikke vil slå på

Prøv noen av løsningene nedenfor før du kontakter Microsoft for reparasjoner eller kjøper en ny enhet.

  1. Forsikre deg om at kontrolleren fungerer. Hvis du prøvde å slå på konsollen ved å trykke på Xbox-knappen på kontrolleren, trykker du på av / på-knappen på konsollen i stedet. Hvis den slås på, bytter du ut batteriene i kontrolleren. Slå deretter av konsollen og slå den på med kontrolleren igjen. Hvis det mislykkes, kobler du kontrolleren direkte til konsollen med en USB-ledning og prøver på nytt. Hvis ingen av disse tingene fungerer, må du bytte ut kontrolleren.

  2. Kontroller strømforsyningen. Forsikre deg om at ledningen sitter ordentlig i konsollen og er ordentlig koblet til stikkontakten. Hvis ikke, sett den på begge steder og prøv igjen. Hvis konsollen fortsatt ikke slås på, sjekk LED-lampen på strømsteinen. Hvis den ikke lyser, eller hvis lampen blinker oransje, må du bytte ut strømforsyningen. Du må kanskje få konsollen betjent hvis det er et hvitt eller jevnt oransje lys.

  3. Sjekk strømuttaket. Hvis du bruker en strømuttak, må du sørge for at den er på og fungerer som den skal. Noen har sikringer som blåser inn en kraftoverspenning og beskytter elektronikk mot skade. Sjekk andre gjenstander som er koblet til stripen for å sikre at disse enhetene fungerer som de skal, og prøv et annet uttak på stripen. Hvis et stikkontakt på strømuttaket er dødt, bør du skifte det umiddelbart.

  4. Prøv et annet vegguttak. Ta konsollen og strømforsyningen til et annet stikkontakt, koble den til og se om den slås på. Hvis det gjør det, er det sannsynligvis et elektrisk problem. Hvis andre ting i rommet ditt og huset ikke fungerer, må du slå av alt som er koblet til kretsen og gå til sikringsskapet eller strømbryteren. Se etter en bryter som er snudd til off posisjon. Flytt den til on og vent. Hvis alt annet fungerer, kan det være et problem med stikkontakten; kontakt en autorisert elektriker.

  5. Tilbakestill den interne strømforsyningen. Koble kablene fra konsollen, stikkontakten og strømforsyningen, og vent ti sekunder. Koble den deretter til igjen og trykk på Xbox-knappen foran på konsollen.

  6. Forsikre deg om at Xbox One har riktig ventilasjon. Hvis konsollen slås av midt i en spilløkt og ikke slås på igjen, kan det være overopphetet. Fjern gjenstander rundt konsollen og plasser den slik at ventilasjonene på huset enkelt kan trekke inn luft.

    Det kan være lurt å bruke hermetisk luft eller en tørr klut for å rengjøre støv ut av ventilasjonsåpningene, hvis noen er synlige.

  7. Sjekk konsollinnstillingene. Åpne innstillinger menyen og velg Kraft og oppstart. De Umiddelbart på funksjonen setter konsollen i hvilemodus når du slår den av, i stedet for å slå den helt ned. Dette gjør at konsollen kan slå på raskere, men det kan også forstyrre start. Sett den til Energisparing i stedet. Kontroller deretter Automatisk avslåing innstilling på samme meny. Slå den av om nødvendig.

    Microsoft 

  8. Hvis ingen av løsningene ovenfor fungerer, kan det hende at konsollen din trenger reparasjoner. Kontakt Xbox kundestøtte.


Legg igjen en kommentar