Hvordan fikse en Xbox One-kontroller som ikke vil slå på

Ingenting tar deg raskere ut av spillet enn en Xbox One-kontroller som ikke vil slå på. Selv om det er ganske solid, kan det bryte ned av flere grunner. Du kan vanligvis fortelle at den ikke fungerer når Xbox-knappen ikke lyser. Når en kontroller fungerer normalt, trykker du på Xbox-knappen at den blinker og fortsetter å være på.

Noen problemer som forhindrer at en Xbox One-kontroller slås på, kan kreve profesjonelle reparasjoner eller at du må kjøpe en ny kontroller. Det er imidlertid flere ting du kan prøve først for å løse problemet. Vi beskriver disse feilsøkingstrinnene nedenfor.


Vanlige årsaker til at en Xbox One-kontroller ikke vil slå på

De fleste av problemene som forhindrer at en Xbox One-kontroller slås på, er relatert til batteriene eller batterikontaktene, lade- og avspillingssettet, firmwareproblemer eller interne maskinvarefeil. Noen av disse kan løses hjemme, og andre ikke.

Her er de vanligste problemene som kan hindre at en Xbox One-kontroller slår seg på:

  • batterier: Den vanligste årsaken til at en Xbox One-kontroller ikke slår på, har med batteriene å gjøre. Hvis batteriene er utslitte eller trenger lading, slår den ikke på. Det vil heller ikke slå seg på hvis batteriene er installert feil.
  • Batterikontakter: Kontrolleren slår seg ikke på hvis batterikontaktene er utslitt eller bøyd for mye. Den slår seg heller ikke på hvis batteriene ikke kommer i kontakt med andre grunner.
  • Ladekabelproblemer: Hvis du bruker et lade- og avspillingssett for å lade kontrolleren, kan kabelen være dårlig. Disse kablene svikter internt, så du kan ikke nødvendigvis fortelle at det er dårlig bare ved å se på det.
  • Fastvareproblemer: En kontroller kan ikke slå seg på igjen når en fastvareoppdatering for kontrolleren avbrytes.
  • Interne feil: Noen ganger er noe fysisk ødelagt inne i kontrolleren som forhindrer at den slås på.

Hvis kontrolleren tennes, men ikke kobler seg til, kan du se Hva du skal gjøre når Xbox One-kontrolleren ikke vil koble til for mer grundig feilsøkingsinformasjon om det spesifikke problemet.


Hvordan fikse en Xbox One-kontroller som ikke vil slå på

Her er noen feilsøkingstips og løsninger for en rekke problemer med Xbox One-kontrolleren:

  1. Kontroller batteriene. Fjern batterirommet på baksiden av kontrolleren. Fjern hvert batteri og kontroller at det er satt i riktig retning. Hvis den ble installert feil, sett den tilbake i riktig retning. Hvis begge batteriene er riktig installert, må du installere et par nye batterier.

    Ikke ta batteriene ut av en annen enhet. For å være sikker på at problemet ikke er batteriene, bruk et helt nytt par rett ut av pakken, eller et par nyoppladede.

  2. Kontroller batterikontaktene. I stedet for å bruke fjærer som noen elektroniske enheter, bruker Xbox One-kontrolleren metallfliker som bøyer seg litt når du setter inn batteriene. Disse tappene kan bli permanent bøyd hvis det blir brukt for mye kraft, og kan sette seg fast eller svekke seg over tid. Fjern batteridekselet og batteriene, og undersøk kontaktene på høyre side av rommet. Kontaktene skal strekke seg på skrå. Hvis en av dem er bøyd, bruk en liten skrutrekker eller et annet nysgjerrig verktøy for å bøye den forsiktig ut igjen.

    Ikke prøv å lirke kontaktene med installerte batterier. Ikke bruk overdreven kraft. Hvis du er ukomfortabel med dette, kan du be noen som har mer erfaring med denne typen arbeid om hjelp.

  3. Test Xbox One Play & Charge Kit. Kabelen kan være utslitt eller ødelagt. Forsikre deg om at den er koblet til i begge ender. Hvis det ikke er problemet, kobler du den fra Xbox One og kobler den til en annen USB-port på konsollen. Hvis kontrolleren fortsatt ikke slår seg på, kobler du fra Play & Charge-kabelen og prøver en annen mikro-USB-kabel.

  4. Oppdater fastvaren. Xbox One-kontrollere er avhengige av at firmware fungerer korrekt. Hvis det blir ødelagt, eller hvis en oppdatering blir avbrutt ved å slå av konsollen, slår ikke kontrolleren seg på.

  5. Koble kontrolleren via USB. Når alt annet mislykkes, kobler du Xbox One-kontrolleren til konsollen direkte ved hjelp av en USB-kabel. I noen tilfeller vil en trådløs kontroller som ikke kan slå på med installerte batterier, eller med et lade- og avspillingssett, fungere når den er koblet til med en USB-kabel. Hvis kontrolleren fungerer når den er koblet til, bør du vurdere å kjøpe en lang USB til mikro-USB-kabel og bruke kontrolleren i kablet modus. Hvis denne løsningen ikke fungerer, kan kontrolleren ha en intern feil og kreve profesjonelle reparasjoner.

  6. Kontakt Microsoft for kundestøtte. Hvis ingen av de ovennevnte løsningene fungerer, kan det være på tide å søke kundestøtte. Hvis kontrolleren din er under garanti, kan du sannsynligvis få en erstatning.


Legg igjen en kommentar