Hvordan ta et skjermbilde i Windows 10, 8, 7

Hva å vite

  • Det er flere måter å ta et skjermbilde i Microsoft Windows, men metodene avhenger av hvilken versjon du bruker.
  • Hurtigtaster Vinn + Skift + S, Vinn + PrtScneller Fn + Vinn + PrtScrn er de enkleste måtene å ta skjermbilder i Windows 10.
  • Ved å bruke klippeverktøyet til å ta skjermbilder i Windows kan du også forsinke skjermbilder for å fange menyer.

Microsoft Windows tilbyr flere måter å ta et skjermbilde på, noen ganger kalt skjermopptak. Metodene avhenger av hvilken versjon av Windows du bruker.

Informasjonen i denne artikkelen dekker Windows 10, Windows 8.1 og Windows 7.


Skjermbilder i Windows 10

Ta et skjermbilde i Windows 10 ved å trykke Vinne+Skift+S. Denne hurtigtasten åpner en liten utklippsmeny øverst på skjermen.

Du har tre alternativer for typen område du vil fange:

  • Rektangulær snip
  • Freeform Snip
  • Window Snip
  • Fullskjermsnip

Velg typen skjermbilde du vil ta. Å bruke en rektangulær or Freeform Snip, klikk og dra musen for å definere fangstområdet. Når du slipper museknappen, lagres området på utklippstavlen.

Hvis du velger Window Snip, blir det aktive vinduet du velger lagret på utklippstavlen.

Hvis du velger Fullskjermsnip, hele skrivebordet (inkludert eventuelle ekstra tilkoblede skjermer) lagres på utklippstavlen.

Med noen av snippene vil du få et varsel om at Snip lagret på utklippstavlen.

Web

Hvis du velger varselet før det forsvinner, åpner det snippet ditt Snip & Sketch, den nye versjonen av Utklippsverktøyet i Windows 10. Eller du kan lime inn det kopierte skjermbildet i en bildeditor, e-postmelding, OneNote eller et annet program.

Web


Snip & Sketch (Windows 10)

Snip & Sketch tar hurtigskjermbildet ovenfor og legger til beskjærings- og merknadsverktøy. Hvis du tar et skjermbilde med andre teknikker og har Snip & Sketch installert, ber Windows-varsler deg om å få tilgang til skjermbildet ditt i Snip & Sketch. Verktøyet tilbyr en tidtaker som er satt til en forsinkelse på 3 eller 10 sekunder.

Fullskjermopptak (Windows 10, 8 og 7)

Uansett hvilken Windows-versjon du kjører, ta et skjermbilde av hele skrivebordet ved å trykke på PrtScn (eller Skjermbilde, eller på noen bærbare datamaskiner Fn+Prnt Scrn).

Ved hjelp av PrtScn tar et skjermbilde av fullskjerm og kopierer det til systemutklippstavlen. Derfra kan du lime inn bildet der du trenger det, for eksempel i en e-post, eller i et bilderedigeringsprogram som Microsoft Paint eller Gimp for Windows.

For å lime inn bildet, velg stedet du vil plassere det og trykk på Ctrl+V.

Skjermbildet fanger opp alle aktive skjermer.


Alternativ fullskjermopptak (Windows 10 og 8)

De PrtScn metoden ovenfor fungerer i alle versjoner av Windows. Windows 10 og Windows 8 tilbyr imidlertid et ekstra triks som gjør skjermopptak litt raskere.

Press Vinne+PrtScn (eller Fn+Vinn + PrtScrn). Skjermen din forsvinner øyeblikkelig som om en kameralukker bare snappet, noe som indikerer skjermbildet. I stedet for å måtte lime inn bildet i et annet program, lagrer Windows imidlertid bildet til ditt Bilder > Skjerm mappe.

Web

Skjermbilder med ett vindu (Windows 10 og 8)

For å ta et skjermbilde av et enkelt vindu, må du først gjøre det til det aktive vinduet ved å velge tittellinjen (øverst). trykk andre+PrtScn. Et skjermbilde av bare det aktive vinduet lagres på utklippstavlen. Du kan deretter lime inn bildet til et annet program eller sted, for eksempel en e-postmelding eller Microsoft Paint-appen.


Windows snippeverktøy (Windows 10, 8 og 7)

Microsoft inkluderer et innebygd verktøy for Windows kalt Snipping Tool som gir deg en annen måte å lage skjermbilder på, men med mye mer kontroll over området som blir tatt. Den er tilgjengelig i Windows-versjoner som starter med Vista, men noen versjoner er forskjellige fra hverandre.

Klippeverktøyet i Windows blir innlemmet i et nytt verktøy kalt Snip & Sketch. Snip & Sketch lar deg ta skjermbilder akkurat som Snipping Tool, men også å kommentere og beskjære bilder. Begge verktøyene er fortsatt tilgjengelige for bruk i Windows 10.

  1. Plukke ut Start og skriv snipping i Søk eske. Å velge Utklippsverktøyet i søkeresultatene.

  2. Dette er hvor Snipping Tool i Windows 10 skiller seg fra tidligere versjoner.

    In Windows 10: Plukke ut Modus i Snipping Tool-menyen.

    In Windows 7 og 8: Plukke ut Ny nedtrekksmenyen.

    Web

    Velg blant flere alternativer for formen på skjermbildet:

    • Gratis form snip lar deg tegne skjermbildet på frihånd. Klikk og hold venstre museknapp og flytt musen for å tegne området du vil fange.
    • Rektangulær snip bruker det velkjente venstreklikk og dra for å lage et rektangulært område på skjermen. Alt inni rektangelet blir fanget opp i bildet.
    • Window Snip fanger opp et helt vindu. Etter at du har aktivert et vindusklipp, flytt musen til vinduet du vil fange. Vinduet som blir tatt, blir valgt. Venstre klikk musen for å lage bildet.
    • Fullskjerm Snip tar et bilde av hele skrivebordet og åpnes i Snipping Tool.
  3. Alternativer for fri form eller rektangulær klipp: Når du har tegnet området du vil fange i et skjermbilde, slipper du museknappen, og bildet åpnes i Snipping Tool. Skjermbildet går også til utklippstavlen.

    Web

    Window Snip: Flytt musepekeren til det aktive vinduet og klikk for å ta vindusbildet.

    Hvis du bruker Window Snip-alternativet og klikker på et vindu bak det aktive vinduet, blir det tatt et skjermbilde av det vinduet bak, pluss alle andre vinduer foran det.

    Fullskjerm Snip: Så snart du velger dette valget, tar Snipping Tool hele skrivebordsbildet.

  4. Hvis skjermbildet ikke er som forventet, kan du ta et nytt ved å velge Ny i menyen.

  5. Når du er fornøyd med skjermbildet ditt, velger du filet > Lagre som for å lagre den eller trykke på Ctrl+S eller velg floppy disk i Snipping Tool-menyen for å lagre.

Snipping Tool fanger ikke åpnede kontekstmenyer eller andre popup-menyer. Når du prøver å lage et skjermbilde av disse, så snart klippeverktøyet er aktivert, lukkes disse menyene.

Bruke forsinkelse for å fange popup-menyer (Windows 10)

Windows 10 tilbyr en forsinkelsesfunksjon for å lage skjermbilder med Snipping Tool. Forsinkelsen lar deg sette opp skrivebordet ditt før programmet fryser skjermen.

  1. Klikk Utsette og velg hvor lang tid du vil at Snipping Tool skal vente før du tar bildet, opp til maksimalt fem sekunder.

  2. Plukke ut Ny og sett opp skjermen slik du vil at den skal vises før timeren løper ut. Hvis du for eksempel prøver å fange en åpen kontekstmeny, åpner du den menyen før timeren går ut. Når forsinkelsen slutter, tar Snipping Tool skjermbildet, inkludert åpne menyer.

Klippeverktøyet har ikke en live timer som viser deg hvor mye tid du har igjen. For å være på den sikre siden er det best å gi deg selv fem sekunder for hvert skudd.

Andre metoder for skjermopptak

OneNote pleide å ha en skjermklippfunksjon du kan bruke til å ta skjermbilder. Skjermklippingsfunksjonen er imidlertid ikke tilgjengelig i nyere versjoner, men hvis du har en eldre versjon av OneNote, kan du fremdeles bruke denne metoden til å lage et skjermbilde.

Bruk skjermbildefunksjonen for automatisk lagring på et Windows-nettbrett ved å trykke på Vinne+Volum ned.


Legg igjen en kommentar