SFV-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En enkel filverifiseringsfil brukes til å verifisere data. En CRC32-kontrollsumverdi er lagret i en fil som vanligvis, men ikke alltid, har .SFV-filtypen lagt til.

Et program som kan beregne kontrollsummen til en fil, mappe eller disk, brukes til å produsere SFV-filen. Hensikten er å verifisere at et bestemt stykke data virkelig er dataene du forventer at det skal være.

Kontrollsummen endres med hvert tegn som legges til eller fjernes fra en fil, og det samme gjelder filer og filnavn i mapper eller disker. Dette betyr at sjekksummen er unik for hver enkelt data, selv om ett tegn er av, størrelsen er litt annerledes osv.

Når du for eksempel verifiserer filene på en plate etter at de har blitt brent fra en datamaskin, kan programmet som kontrollerer, kontrollere at alle filene som skulle kopieres, faktisk finnes på CDen.

Det samme gjelder hvis du beregner sjekksummen mot en fil du har lastet ned fra internett. Hvis sjekksummen beregnes og vises på nettstedet, og du sjekker den igjen etter at den er lastet ned, kan en kamp forsikre deg om at den samme filen du ba om er den du har nå, og at den ikke ble ødelagt eller målrettet endret i nedlastingen. prosess.

SFV-filer kan noen ganger bli referert til som Simple File Validator-filer.


Slik kjører du en enkel filbekreftelse (Lag en SFV-fil)

MooSFV, SFV Checker og RapidCRC er tre gratis verktøy som kan generere kontrollsummen til en fil eller en gruppe filer, og deretter plassere den i en SFV-fil. Med RapidCRC kan du opprette filen (og til og med en MD5-fil) for hver enkelt fil i listen eller hver katalog, eller til og med lage bare en SFV-fil for alle filene.

En annen er TeraCopy, et program som brukes til å kopiere data. Det kan verifisere at de alle ble kopiert, og ingen av dataene ble sluppet underveis. Den støtter ikke bare CRC32 hash-funksjonen, men også MD5, SHA-1, SHA-256, Whirlpool, Panama, RipeMD og andre.

Opprett en SFV-fil på macOS med SuperSFV eller checkSum +. Du kan bruke Check SFV hvis du bruker Linux.

QuickSFV er en annen som fungerer på Windows og Linux, men den kjøres helt gjennom kommandolinjen. For eksempel, i Windows, med ledetekst, må du skrive inn følgende for å produsere SFV-filen:

quicksfv.exe -c test.sfv file.txt

I dette eksemplet, -c lager filen, identifiserer kontrollsummen av file.txt, og plasserer den deretter i test.sfv. Disse kommandoene antar at QuickSFV-programmet og TXT-filen er i samme mappe.


Hvordan åpne en SFV-fil

SFV-filer er ren tekst, noe som betyr at de kan vises med hvilken som helst tekstredigerer som Notisblokk i Windows, Leafpad for Linux og Geany for macOS. Andre fritekstredaktører støtter også formatet, som den populære Notepad ++.

Noen av programmene ovenfra som beregner kontrollsummen, kan også brukes til å åpne SFV-filer (TeraCopy er et eksempel). Imidlertid, i stedet for å la deg se informasjon om klartekst som er inneholdt i det som en tekstredigerer gjør, åpner de vanligvis SFV-filen eller filen det er snakk om, og sammenligner deretter en ny sjekksumtest med den du har.

Disse filene blir alltid opprettet slik: Filnavnet er oppført på en linje etterfulgt av et mellomrom, som deretter blir fulgt av kontrollsummen. Ytterligere linjer kan opprettes under andre for en liste over kontrollsummer, og kommentarer kan legges til ved hjelp av semikolon.

Her er et eksempel på en SFV-fil opprettet av RapidCRC:

; Generert av WIN-SFV32 v1 (kompatibel; RapidCRC http://rapidcrc.sourceforge.net)
;
uninstall.exe C31F39B6


Hvordan konvertere SFV-filer

En SFV-fil er bare en tekstfil, noe som betyr at du bare kan konvertere en til andre tekstbaserte formater. Dette kan omfatte TXT, RTF eller HTML / HTM, men de forblir vanligvis med SFV-filtypen fordi formålet bare er å lagre kontrollsummen.

På grunn av dette kan du ikke lagre SFV-filen din i et videoformat som MP4 eller AVI, eller noe annet slag som ISO, ZIP, RAR, etc.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Det er lite sannsynlig at en vanlig teksteditor automatisk gjenkjenner SFV-filer. Hvis dette er tilfelle, og ingenting skjer når du dobbeltklikker for å åpne det, kan du prøve å åpne programmet først og deretter bruke Åpne-menyen til å bla etter filen.

Hvis du vil at teksteditoren din skal gjenkjenne og automatisk åpne SFV-filer i Windows, kan du endre filtilknytning.

Enkelte filtyper kan se veldig mye ut som SFV-filer, men er faktisk ikke relatert til dem i det hele tatt. Dette er tilfelle med de som SFZ, SFM og SVF (et vektorfilformat).

SFVIDCAP er en interessant filutvidelse som begynner med de samme få bokstavene, men det er egentlig bare en tilfeldighet. Den brukes av et format som lagrer videoer for et videoredigeringsprogram.

Husk også at SFV-filer noen ganger lagres sammen med videoer. I denne samlingen er det ofte en SRT-fil som brukes til undertekster. Selv om de to formatene er tekstbaserte og kan se like ut i navnet, er de ikke relaterte og kan ikke konverteres til eller fra det andre formatet for noe nyttig formål.


Legg igjen en kommentar