AIR-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen .AIR er sannsynligvis en AIR (Adobe Integrated Runtime) Installer Package-fil som lagrer nettbaserte applikasjoner som er programmert med Adobe Flash, ActionScript eller Apache Flex.

AIR-filer er vanligvis ZIP-komprimerte og kan brukes på alle stasjonære og mobile operativsystemer som støtter Adobe AIR-kjøretiden, som Windows, macOS, Android, iOS og BlackBerry Tablet OS.

Web / Theresa Chiechi

MUGEN videospillmotoren bruker AIR-filtypen som en ren tekstfil som lagrer animasjonsinnstillinger. Det kan forklare hvordan en karakter skal bevege seg eller hvordan en bakgrunnsscene skal simulere bevegelse. De forklarer også hvordan MUGEN Sprite-filer (.SFF) animeres.

AIR er også et akronym for automatisert bilderegistrering.


Hvordan åpne en AIR-fil

Siden noen Adobe AIR-filer er ZIP-baserte filer, bør du kunne trekke dem fra hverandre ved hjelp av PeaZip, 7-Zip eller andre gratis zip / unzip-programmer. For å ha full tilgang til de originale applikasjonsfilene, kan det imidlertid være nødvendig med en dekompilator.

Vær forsiktig når du åpner kjørbare filformater som .AIR-filer du har mottatt via e-post eller lastet ned fra nettsteder du ikke er kjent med. Se vår liste over kjørbare filutvidelser for en liste over filtyper som skal unngås og hvorfor.

For å faktisk bruke .AIR-filer på datamaskinen din, må du installere et miljø for dem å kjøre i, noe som gjøres via gratis Adobe AIR. Dette er en forutsetning før du kan bruke AIR-applikasjonen. Etter at den er installert, kjører applikasjonen som alle andre programmer eller videospill.

AIR-applikasjoner kan bygges ved hjelp av Adobe Animate (tidligere kalt Adobe Flash Professional).

Avhengig av om applikasjonen er ment for mobil eller stasjonær bruk, kan Adobe AIR-applikasjoner bygges med Adobe Flex, Adobe Flash, HTML, JavaScript eller Ajax. Å bygge Adobe AIR Applications er en PDF-fil fra Adobe som forklarer alt dette i detalj.

For mer informasjon om bruk av AIR-applikasjoner på et skrivebord, Android, BlackBerry Tablet OS og iOS-enheter, se Adobes emballasje Adobe AIR-applikasjoner.

MUGEN Animasjonsfiler brukes med Elecbytes MUGEN Du kan redigere en eller se tekstinnstillingene inne med en tekstredigerer som Notepad-programmet innebygd i Windows. Men hvis du vil ha noe mer avansert, eller et program som kan åpne AIR-tekstfiler på en Mac, kan du se vår liste over beste gratis tekstredigeringsprogrammer for våre favoritter.

Hvis du har en AIR-fil som er tilknyttet Automated Image Registration-filer, bør du kunne åpne den med programserien med samme navn.


Hvordan konvertere en AIR-fil

Se Adobes artikkel om pakking av et installert skrivebord for å lære hvordan du kan lage en EXE-, DMG-, DEB- eller RPM-installasjonsfil fra et AIR-program ved hjelp av AIR Developer Tool (ADT). Å konvertere AIR-filen til et av disse formatene betyr at applikasjonen kan åpnes selv om Adobe AIR-kjøretiden ikke er installert.

For å opprette PDF-filer på klientsiden fra et AIR-program ved hjelp av AlivePDF, se denne veiledningen fra Murray Hopkins.

Jeg ser ingen grunn til at du vil konvertere MUGEN-animasjonsfiler til noe annet format, fordi du gjør det slutter å jobbe med MUGEN. Siden de bare er tekstfiler, kan de teknisk sett konverteres til annen tekst- baserte formater som HTML og TXT, med de fleste tekstredigerere.

Hvis et hvilket som helst program kan konvertere en Automated Image Registration AIR-fil, blir det programmet som er nevnt ovenfor.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Noen filformater bruker en filtype som ligner på et suffiks som brukes til andre filformater. For eksempel, selv om en ARI-fil ser veldig ut som en AIR-fil, er de to ikke i det hele tatt relatert.

ARI-filer er ARRIRAW-bildefiler som er tatt med digitale ARRI-kameraer, og åpnes med en bildeviser / redigeringsprogram som Adobe Photoshop. Andre ARI-filer er arkiver komprimert med algoritmer som PPM eller LZP. Ingen av disse filformatene fungerer på samme måte som AIR-filer.

Den samme feilen kan gjøres med ethvert filformat som bruker en filtype som er stavet som .AIR. Hvis du ikke har å gjøre med en AIR-fil, må du undersøke den virkelige filtypen, slik at du kan finne ut hvilke programmer som kan åpne din spesifikke fil.

Legg igjen en kommentar