Slik slår du på en Vizio TV uten fjernkontroll

De fleste moderne Vizio TV-er har smarte funksjoner, som inkluderer muligheten til å legge til og bruke apper som Netflix, Hulu og Spotify. Dette betyr at fysiske knapper ikke alltid er nødvendige, slik at noen brukere ikke kan slå på TV-en uten fjernkontroll.

Men alle Vizio-TV-er har innebygde knapper, og det er mange andre måter å slå på TV-en uten fjernkontroll. Slik slår du på Vizio TV uten en Vizio TV-fjernkontroll.


Slik slår du på en Vizio TV uten fjernkontroll

Alle Vizio-TV-er har knapper på selve TV-en, men de kan være vanskelig å finne steder. Du finner vanligvis knappene på baksiden av TVen, nederst til høyre eller nederst til venstre. Det varierer fra modell til modell, men når du først har funnet strømknappen, vil du alltid kunne slå på TV-en uten fjernkontroll.

Andre Vizio TV-knapper

I tillegg til en av / på-knapp, finner du også volum-, kanal- og inngangsknapper. Grunnen til at Vizio skjuler disse knappene er todelt. Den første gjelder estetikk - knapper kolliderer med den elegante, minimalistiske utformingen av de fleste moderne TV-er.

Den andre grunnen er at de innebygde knappene ikke er ment å brukes til å navigere i menyer. Den medfølgende fjern- og smarttelefonappen er begge mer effektive og praktiske måter å kontrollere fjernsynet på.


Slå på Vizio TV ved hjelp av SmartCast-appen

Den enkleste måten å slå på TV-en din når du har mistet eller forlagt fjernkontrollen, er via Vizio SmartCast-appen for iOS og Android.

Du kan også kontrollere TV-en din uten en fjernkontroll ved hjelp av den eksterne appen. Det betyr at selv om du ikke finner fjerningen, kan du fortsatt ha kontroll over TV-en.

  1. Finn og last ned Vizio SmartCast-appen fra enten Google Play-butikken eller App Store, avhengig av enheten din.

    Nedlasting:

    VIZIO SmartCast Mobile

    Nedlasting:

    VIZIO SmartCast Mobile

  2. Hvis dette er første gang du bruker appen, må du pare den. Plukke ut Enheter > Legg i øvre høyre hjørne. Du blir bedt om å holde telefonen i nærheten av enheten i kort tid.

  3. Når du er paret, velger du Kontroll nederst på skjermen.

  4. Plukke ut Enheter øverst til høyre og velg skjerm fra listen. 

  5. Når du har valgt det, kan du kontrollere fjernsynet som om smarttelefonen din var en fjernkontroll: Bruk den til å slå TVen av eller på, justere volumet, endre kanal, stille inn størrelsesforholdet og mer.

    Du trenger ikke å åpne appen for å slå på fjernsynet. Hvis TV-en er av, vil streaming av noe fra smarttelefonen din til TV-en føre til at den slås på automatisk.


Slik slår du på Vizio TV-en din med en PS4

Hvis du er en ivrig spiller, vil du kanskje effektivisere prosessen med å hoppe inn i et spill. Slik får du TV-en til å slå på bare ved å starte en spillkonsoll. 

  1. Koble PlayStation 4-konsollen til Vizio-TV-en ved hjelp av en HDMI-kabel og start den.

  2. Plukke ut innstillinger > system.

  3. Plukke ut Aktiver HDMI Device Link.

  4. Når du slår på PlayStation 4, slår Vizio TV seg automatisk på og bytter til riktig inngang. I tillegg vil valg av inngang fra listen automatisk slå på PlayStation 4.


Slik slår du på Vizio TV-en din med Nintendo-bryteren

Prosessen er litt annerledes for Nintendo Switch-brukere. 

  1. Koble Nintendo Switch-konsollen til Vizio-fjernsynet via dokken.

  2. Plukke ut Systeminnstillinger > TV-innstillinger.

  3. Rull nedover listen og velg Match TV Power State å slå den på.

  4. Når du setter konsollen i dvale, slås inngangen av. Når du slår på konsollen, bytter TV-en automatisk til riktig inngangskanal.

En merknad om HDMI-CEC og Xbox One

Dessverre for Xbox One-spillere er det ingen måte å aktivere HDMI-CEC. Mens Xbox kan kontrollere fjernsynet, gjør den det ved bruk av en IR-blaster og Xbox Kinect, et periferiutstyr som ikke lenger produseres av Microsoft. Hvorfor konsollen ikke støtter denne funksjonaliteten er uklart, men fans har bedt om at den skal legges til siden Xbox-utgivelsen. 


Legg igjen en kommentar