RAW-redigering i Snapseed for Android

I 2014 kunne Android-telefoner skyte i RAW-format. RAW-formatet er i DNG, som er en Adobe-standard for bilder. RAW-format betyr at bildet er tatt uten tap, noe som betyr at det behandles minimalt gjennom kamerasensoren. Hva dette betyr for mobilfotografer er at bildet ditt er lettere å redigere med så mye informasjon som mulig. Dette er den foretrukne metoden for mange fotografer, slik at når det gjelder redigering eller etterbehandling av bilder, mister du liten eller ingen informasjon. Windows-telefoner skyter allerede i dette formatet med 1020-serien for noen år tilbake, og Android kunngjorde at den ble lagret i RAW i 2014. Problemet her er at du var i stand til å skyte i RAW, men du måtte fortsatt ta den med på redigeringen på skrivebordet. programvare for å dra nytte av RAW-filen.


Bruke Snapseed

Snapseed, eid av Google, er egentlig Photoshop for mobilfotografering. Det er enkelt å bruke, og brukergrensesnittet er veldig enkelt. Kast inn det faktum at hvis du er fotograf som bruker en Android-telefon, får du nå redigere RAW-bildene dine via Snapseed på telefonen. 

Dette er en stor oppgradering for Android-skyttere. Unødvendig å si, dette hjelper videre med ideen om å bære rundt et mobilt mørkerom. Du har et av de kraftigste redigeringssystemene på telefonen din og er i stand til å maksimere mulighetene for etterbehandling gjennom det med RAW-bilder.

Vi ser på appen som Photoshop eller Lightroom for mobilfotografering til tross for at Adobe prøver å utvikle en app som er kraftig nok i navnet til å trone Snapseed. Dessverre har ikke iOS-versjonen av appen denne muligheten.


Begrensninger av telefonbilder i RAW

Husk at smarttelefonkameraer fremdeles er veldig begrenset av sensorstørrelsen. Det er rett og slett fysikkens lover, men det hindrer ikke fotografen i å lage fantastiske kvalitetsbilder gjennom telefonene sine. Kast muligheten nå for å redigere RAW, og gapet mellom nå lukkes i en alarmerende hastighet. Android Marshmallow OS har gjort Androids mye mer lik iOS-systemet, og igjen er det et annet gap som lukkes så langt som kvalitet. Legg til det faktum at RAW-opptak og redigering bare er tilgjengelig på Android, og det gjør argumentet om å la Apple være litt mer overbevisende.

Den store muligheten til å redigere RAW betyr at mobilfotografer vil ha den etterlengtede fleksibiliteten enn å jobbe i standard JPEG-format. Du får originale data som fanges opp av kameratelefonen din.

Når du åpner Snapseed og et RAW-bilde, åpner du umiddelbart Utviklingsverktøy. Derfra kan du hoppe rett inn og manipulere eksponering, kontrast, hvitbalanse, metning, skygger, høydepunkter og struktur og alt ved hjelp av RAW-data levert av kameraet og dets sensor. 

Dette er et stort skritt i å øke kontrollen og kvaliteten på utdataene for mobilfotografering.