Slik lukker du apper på Android

Å lukke apper på Android betyr at du stenger appene. Du kan slå av en Android-app hvis den ikke svarer normalt, hvis det er lite minne på telefonen eller nettbrettet, eller for å rydde opp i skjermen.

Du trenger vanligvis ikke å lukke appene på Android for at enheten din skal håndtere appene på riktig måte, de fordeler minnet frem og tilbake mellom appene du aktivt bruker og appene som kjører i bakgrunnen automatisk. Hvis du lukker apper kontinuerlig, kan det hende at enheten din kjører tregere. Men hvis det er en grunn til at du vil tømme appene, kan du gjøre det enkelt.

Å slå av, eller fjerne Android-apper er ikke det samme som å slette apper. Du må avinstallere en Android-app for å fjerne den helt.

Disse instruksjonene fungere uansett uavhengig av hvem som har laget nettbrettet eller telefonen din - Google, Samsung, Xiaomi, etc.


Hvordan skru av apper på Android

Det er et par måter å slå av apper på Android. Du kan lukke apper som kjører fra startskjermen eller fra enhetsinnstillingene.

Fra startskjermen

Den raskeste måten å lukke apper på er å gjøre det fra startskjermen når som helst:

  1. Se appene som kjører på enheten din. Hvordan du gjør dette avhenger av telefonen din og Android-versjonen. Hvis du ikke er sikker på hvordan enheten din viser apper som kjører, kan du prøve disse forskjellige metodene som er vist under:
    • Sveip opp fra bunnen av skjermen (men ikke sveip for langt opp, ellers åpnes appskuffen).
    • Trykk på det lille firkantede ikonet nederst på skjermen.
    • Trykk på den fysiske knappen på bunnen av telefonen eller nettbrettet som ser ut som to overlappende rektangler. Det kan hende du ikke ser det lyse før du trykker på det området ved siden av Hjem-knappen.
    • Trykk på på Samsung Galaxy-enheter Nylige apper -knappen til venstre for Hjem-knappen.
  2. Sveip opp og ned eller til venstre og høyre (avhengig av telefon) for å finne appen du vil lukke.
  3. Sveip opp på appen du vil skru av, som om du kastet den av skjermen. Dette fungerer hvis appene dine er oppført horisontalt.

    Eller, for vertikalt oppførte apper, sveip appen mot venstre eller høyre for å lukke den umiddelbart.

    På noen Android-enheter er det en utgangsknapp øverst til høyre i hver app når du er i denne visningen, kan du trykke på den for å lukke appen. Hvis du ser en treformet knapp nederst med en liten x på den, trykk på den for å lukke alle nylig åpnede apper.

    Noen enheter har et Rydd alt alternativet hvis du sveiper helt til venstre. trykk på den for å skru av alle appene samtidig.

  4. Gjenta trinn 2 og 3 for å lukke de andre appene som kjører. Når du er ferdig, velger du en tom plass ved siden av skjermen eller trykker på Hjem-knappen.

Bruk Apps Manager

Telefonen eller nettbrettet har en innebygd manager for apper som du bør bruke hvis du trenger å lukke bakgrunnsapper (apper som kjører, men ikke vises når du følger metoden ovenfor).

Når du bruker innstillingene til å lukke apper som kjører, er det flere alternativer enn det du finner i sveipemetoden ovenfor. Dette alternativet er ikke så vennlig og er mer rettet mot å skru av apper som ikke svarer, i stedet for å gå elegant ut.

  1. Åpne innstillingene og trykk på Apper og varsler. På noen Android-enheter, se etter Apps, Appadministrasjon, Programbehandlingeller general > Apps.

  2. Trykk på Se alle <#> appene og finn deretter app-appen du vil slå av. Hvis du ikke ser det alternativet, kan du se en liste over appene på enheten din, i så fall kan du velge å bla gjennom for å finne appen du vil lukke.

  3. Velg appen og velg Tving Stopp.

    På noen Android-enheter er denne skjermen også der du kan avinstallere appene dine, så hvis du ikke er sikker på hvorfor du har den i utgangspunktet.

  4. Trykk OK eller Tving Stopp for å bekrefte at du vil skru av den kjørende appen.

    Når appen har stoppet, kan du åpne den igjen normalt. Imidlertid kan den ødeleggende arten av å tvinge en app til å stenge føre til korrupsjon eller unormal oppførsel.


Slik slår du av løpende tjenester på Android

Tjenesten er vanligvis ikke noe den vanlige personen trenger å forholde seg til, spesielt med tanke på at muligheten til å gjøre det ikke er tilgjengelig som standard. Men hvis du vet hva du gjør, og du må avslutte en tjeneste som for eksempel en bestemt app som kjører, er det en grei prosess.

  1. Aktiver utviklermodus. Dette er en spesiell modus på Android-enheten din som lar deg se og redigere innstillinger som en vanlig bruker ikke kan se.
  2. Gå til innstillinger > system > Avansert, og trykk deretter på Utviklermuligheter. Noen eldre Android-enheter lagrer utvikleralternativene i innstillinger > system.

  3. Plukke ut Driftstjenester, og bla gjennom listen for å finne og velge appen som kjører tjenesten du vil skru av.

  4. Velg Stopp ved siden av tjenesten du vil avslutte. Avhengig av enheten din, kan det hende du må trykke OK å bekrefte.


Legg igjen en kommentar