Hvordan pakke ut filer på Android-smarttelefoner og nettbrett

ZIP-filer gir en måte å sende flere filer i en ryddig digital pakke. Du må laste ned en spesiell app for å pakke ut filer på en Android-enhet.

Informasjonen nedenfor skal gjelde uansett hvem som har laget Android-enheten din: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.


Hvordan pakke ut filer på Android

I sammenheng med ZIP-filer betyr utpakking å trekke ut filene fra en komprimert mappe. Å pakke ut filer på en Android-nettbrett eller smarttelefon for å kreve en spesiell tredjepartsapp, men det kan nå gjøres med den offisielle Files by Google-appen.

Files Go ble omdøpt til filer av Google i slutten av 2018. Hvis du ikke har oppdatert operativsystemet på en stund, kan appen fremdeles hete Files Go på Android-enheten din. Oppdater din versjon av Android før du fortsetter.

 1. Gå til Google Play Store og installer Files by Google.

 2. Åpne filer av Google og finn ZIP-filen du vil pakke ut. Hvis du lastet ned ZIP-filen fra et nettsted, kan den være i Nedlastinger mappe.

  ZIP-filer har alltid .zip-utvidelsen.

 3. Trykk på filen du vil pakke ut. Listen over filer i den komprimerte ZIP-mappen vises.

 4. Pek Pakk for å pakke ut filen. Etter at filene er hentet ut, vises en liste over de utpakkede filene.

 5. Pek Ferdig.

 6. Alle de utpakkede filene kopieres til samme sted som den opprinnelige ZIP-filen.


Hva brukes ZIP-filer til?

Filer som bruker .zip-utvidelsen blir referert til som ZIP-filer. ZIP (uttalt som ordet "zip") filer komprimerer og bunter mange filer sammen for å gjøre det lettere å sende, laste opp og laste ned en gruppe filer. ZIP-filer brukes på nettsteder for å hjelpe besøkende med å laste ned et stort antall dokumenter eller medier på en gang uten å måtte laste ned hver fil manuelt.

RAR er et lignende format for komprimerte filer. Programmer som kan trekke ut innhold fra ZIP-filer, kan også pakke ut RAR-filer (filer med filtypen .rar).


Fungerer ZIP-filer annerledes på smarttelefoner og nettbrett?

Det er ingen forskjell mellom hvordan ZIP-filer administreres på Android-telefoner eller nettbrett. ZIP-filer er kompatible med alle enheter som kjører moderne operativsystemer som Android, iOS, macOS og Windows.

Må jeg bruke ZIP-filer på Android?

Hvis du bruker Android-nettbrettet eller mobiltelefonen din for forretninger, kan du støte på ZIP-filer som du trenger å pakke ut, eller pakke ut for å se innholdet. Hvis du vil lage dine egne ZIP-filer, må du laste ned en annen app.

Hva er noen populære glidelåser for Android?

Mens du åpner ZIP-filer på Android kan gjøres med Files by Google-appen, er det flere alternative ZIP-filutpakkerapper hvis du vil ha en dedikert løsning. Du trenger en av disse appene hvis du vil opprette ZIP-filer på Android-smarttelefonen eller nettbrettet.

 • ZArchiver: ZArchiver-appen er en av de beste gratis ZIP-filutpakkerappene på Android. Den har et brukervennlig grensesnitt og støtter over 30 forskjellige typer filer, inkludert ZIP og RAR.
 • WinZip: Enkel den mest berømte ZIP-appen, WinZips offisielle Android-app åpner og oppretter ZIP-filer og støtter ZIPX, 7X, RAR og CBZ filtyper. Ekstra funksjoner, for eksempel Google Drive-støtte, krever en betalt oppgradering. WinZip-apper kan være glitchy og har annonser.
 • RAR: RAR Android-appen oppretter og trekker ut ZIP- og RAR-filer på alle Android-enheter. Det åpner også TAR-, GZ-, BZ2-, XZ-, 7z-, ISO- og ARJ-filer.

Trenger jeg i det hele tatt å bruke en ZIP-filer-app?

Fordelene ved å bruke ZIP-filer kommer ned til personlige preferanser. Noen mennesker elsker å bruke dem, mens andre synes det er upraktisk og foretrekker å laste ned individuelle filer.

Som et alternativ er e-post av filer som vedlegg fortsatt en pålitelig måte å sende media og dokumenter til folk på. En annen måte å sende noen en fil på er å laste den opp til en skylagringstjeneste, for eksempel OneDrive, Google Drive eller Dropbox, og sende personen en lenke til filplasseringen i skyen. Det er også mulig å sende filer ved hjelp av en chat-app som Facebook Messenger, WhatsApp, Line og WeChat.


Legg igjen en kommentar