Slik setter du opp e-post på Android-telefonen din

En av de beste fordelene med Android-smarttelefonen din er å kunne holde styr på e-posten din. Hvis du venter på et viktig svar, eller hvis du trenger å finne litt viktig informasjon, kan du gi deg sjelefred ved å ha e-postmeldingen din med deg uansett hvor du går. Men først må du opprette en e-postkonto.

Så på tre av de vanligste e-postleverandørene: Gmail, Outlook og Yahoo. Fortsett å lese for å lære hvordan du konfigurerer dem.

Hvis du oppretter en e-postkonto med ekstra sikkerhet (for eksempel en jobb- eller skole-e-post), må du kontakte IT-avdelingen din for å se hvilke ytterligere trinn du må gjennom for å bekrefte kontoen din.


Hvordan sette opp Gmail på Android

Gmail er den enkleste e-postleverandøren å konfigurere på Android-enheten din, siden den er forhåndsinstallert. Alt du trenger å gjøre er å logge på kontoen din. Dette er hva du gjør:

 1. Pek innstillinger > kontoer.

  Avhengig av telefonen din, må du kanskje jakte gjennom Innstillinger for å finne kontoer. Noen ganger ligger den under den personlige delen.

 2. Pek Legg til konto > Google.

 3. Dette fører deg til Legg til konto skjerm. Herfra kan du enten opprette en ny Gmail-konto eller angi din eksisterende e-postadresse og passord.

 4. Pek Aksepterer på servicevilkårssiden som følger, og kontoen din skal være klar.


Hvordan sette opp Yahoo e-post på Android

Å sette opp Yahoo e-post på Android-enheten din følger en lignende prosess.

 1. Pek innstillinger > Legg til konto.

 2. Pek E-post, og trykk deretter på Yahoo post. Hvis du ikke ser alternativet for det, kan du laste ned appen gratis fra Google Play Store.

 3. Skriv inn din eksisterende Yahoo e-postadresse og passord, eller velg å konfigurere en ny e-post.

 4. Du vil få noen få alternativer, som å justere hvor ofte e-postmeldingen din synkroniseres og hva du vil at visningsnavnet ditt skal være med utgående e-post.

 5. Etter at du har valgt alternativene du vil trykke på neste for å fullføre kontooppsettet.


Hvordan sette opp Outlook på Android

 1. Åpne Google Play Store og last ned Outlook for Android-appen. Det er en gratis nedlasting.

 2. Hvis du oppretter en ny konto, trykker du på Kom i gang. Det vil automatisk oppdage noe av kontoinformasjonen din.

  Hvis du får tilgang til en eksisterende e-post, åpner du telefonens innstillinger og klikker på Legg til konto > Outlook.

 3. Skriv inn din e-postadresse og passord. Hvis det krever ytterligere informasjon, vil det informere deg om hva som er nødvendig.

Legg igjen en kommentar