Hvordan bruke Microsofts gratis PowerPoint-seere

Du trenger ikke Microsoft PowerPoint installert på datamaskinen din for å åpne eller redigere et PowerPoint-dokument. Det er to Microsoft-godkjente måter å opprette, dele, redigere, skrive ut og åpne PowerPoint-filer, og begge er 100 prosent gratis.

Microsoft pleide å la deg åpne PowerPoint-filer uten PowerPoint ved å bruke deres gratis PowerPoint Viewer-verktøy, men det var begrenset til visning og er ikke lenger tilgjengelig fra nettstedet deres. Det du kan bruke nå er enten en nettbasert versjon av PowerPoint eller PowerPoint-mobilappen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for PowerPoint Online, PowerPoint for iPad, PowerPoint for iPhone, PowerPoint for Android og PowerPoint Mobile for Windows-telefoner og nettbrett.


Microsoft PowerPoint Online

PowerPoint Online er nettversjonen av PowerPoint. Den har ikke alle funksjonene som desktop-utgaven, men den lar deg likevel redigere eksisterende filer, opprette nye, dele presentasjoner med andre og skrive ut presentasjoner. Alt fungerer fra nettleseren din, slik at du ikke trenger å laste ned eller installere noe.

Denne versjonen av PowerPoint er tilgjengelig hvis du har en Microsoft-konto (hvilken som helst e-postadresse som slutter med hotmail.com, outlook.com, live.com eller msn.com) eller en Microsoft 365 arbeids- eller skolekonto.

Den enkleste måten å vise eller redigere en eksisterende PowerPoint-fil på nettet er å dra den fra datamaskinen og slippe den direkte på PowerPoint Online-nettsiden. Du kan også lagre den på OneDrive-kontoen din og deretter bruke filet menyen for å finne den.

PowerPoint Online er kompatibel med alle versjoner av PowerPoint.


PowerPoint-mobilapper

Microsoft tilbyr også PowerPoint til mobilbrukere. Det er en app for Android-, iPhone-, iPad- og Windows 10-enheter.

Last ned for:

Android iOS Windows 10

I likhet med den elektroniske PowerPoint-visningen, har appen deg til å logge på med Microsoft-kontoen din slik at du får tilgang til alle filene fra OneDrive-kontoen din, de som er lagret på enheten din, og PowerPoint-filer lagret i andre skylagringstjenester.

Andre gratis PowerPoint-seere

De to alternativene som er nevnt ovenfor er Microsofts gratis metoder for å åpne PowerPoint-filer, men tredjepartsprogrammer kan også brukes.

Sjekk ut våre lister over gratis presentasjonsprogramvare, gratis presentasjonsprodusenter på nettet og gratis Microsoft Office-alternativer for noen ekstra valg som ikke koster deg en krone. Du kan bli lettet over det utvalgte som er tilgjengelig, spesielt hvis du leter etter en måte å åpne og redigere PowerPoint-filer i et program som ikke ligner Microsoft PowerPoint så mye.


Legg igjen en kommentar