Hva er Android-operativsystemet?

Hva er Android? Vi snakker ikke om roboter. I dette tilfellet snakker vi om smarttelefoner. Android er et populært Linux-basert mobiltelefonoperativsystem utviklet av Google. Android-operativsystemet (OS) driver telefoner, klokker og til og med bilstereoer. La oss se nærmere på og lære hva Android egentlig er. 

Web / Luyi Wang


Android Open Source Project 

Android er et allment godkjent open source-prosjekt. Google utvikler aktivt Android-plattformen, men gir en del av den gratis til maskinvareprodusenter og telefonselskaper som vil bruke Android på enhetene sine. Google belaster bare produsenter hvis de også installerer delen Google-apper av operativsystemet.

Mange (men ikke alle) store enheter som bruker Android, velger også Google-app-delen av tjenesten. Et bemerkelsesverdig unntak er Amazon. Selv om Kindle Fire-nettbrett bruker Android, bruker de ikke Google-delene, og Amazon har en egen Android-appbutikk. 


Utover telefonen

Android driver telefoner og nettbrett, men Samsung har eksperimentert med Android-grensesnitt på ikke-telefonelektronikk som kameraer og til og med kjøleskap. Android TV er en spill- / streamingplattform som bruker Android. Parrot lager en digital fotoramme og et bilstereoanlegg med Android. Noen enheter tilpasser Android med åpen kildekode uten Google-appene, slik at du kanskje eller ikke gjenkjenner Android når du ser det. Listen over tilpasninger og applikasjoner fortsetter og fortsetter.

De 10 beste Android-telefonene i 2020


Åpne håndsettalliansen

Google dannet en gruppe maskinvare-, programvare- og telekommunikasjonsselskaper kalt Open Handset Alliance med målet om å bidra til Android-utvikling. De fleste medlemmer har også som mål å tjene penger på Android, enten ved å selge telefoner, telefontjenester eller mobilapplikasjoner.

Google Play (Android Market)

Alle kan laste ned SDK (programvareutviklingssett) og skrive applikasjoner for Android-telefoner og begynne å utvikle for Google Play-butikken. Utviklere som selger apper på Google Play-markedet belastes omtrent 30% av salgsprisen i avgifter som går til å opprettholde Google Play-markedet. (En avgiftsmodell er ganske typisk for distribusjonsmarkeder for apper.)

Noen enheter inkluderer ikke støtte for Google Play og kan bruke et alternativt marked. Kindles bruker Amazons eget appmarked, noe som betyr at Amazon tjener pengene på ethvert app-salg. 


Service Providers

IPhone har vært veldig populær, men da den først ble introdusert, var den eksklusiv for AT&T. Android er en åpen plattform. Mange operatører kan potensielt tilby Android-drevne telefoner, selv om enhetsprodusenter kan ha en eksklusiv avtale med en operatør. Denne fleksibiliteten gjorde at Android kunne vokse utrolig raskt som en plattform. 

Google-tjenester

Fordi Google utviklet Android, kommer det med mange Google-apptjenester installert rett ut av esken. Gmail, Google Kalender, Google Maps og Google Nå er alle forhåndsinstallert på de fleste Android-telefoner.

Men fordi Android kan modifiseres, kan operatører velge å endre dette. Verizon Wireless har for eksempel modifisert noen Android-telefoner for å bruke Bing som standardsøkemotor. Du kan også fjerne en Gmail-konto alene fra de fleste Android-telefoner. 

Berøringsskjerm

Android støtter en berøringsskjerm og er vanskelig å bruke uten en. Du kan bruke styrekulen for litt navigering, men nesten alt gjøres via berøring. Android støtter også bevegelser med flere berøringer som klemme-til-zoom. Når det er sagt, er Android fleksibel nok til at den potensielt kan støtte andre inndatametoder, for eksempel joysticks (for Android TV) eller fysiske tastaturer. 

Det myke tastaturet (skjermtastatur) i de fleste versjoner av Android støtter enten å trykke på tastene enkeltvis eller dra mellom bokstaver for å stave ord. Android gjetter deretter hva du mener og fullfører ordet automatisk. Denne dra-stil-interaksjonen kan virke tregere til å begynne med, men erfarne brukere finner det mye raskere enn trykk-trykk-på-meldinger. 

Sikkerhet

Nesten alle Android-telefoner tilbyr et visst nivå av sikkerhet nå, fra fingeravtrykkidentifikasjon til ansiktsgjenkjenningsfunksjoner. De fleste støtter også tofaktorautentiseringsprosesser, og tilbyr sikkerhetsalternativer for låseskjerm som å spore et mønster over prikker eller legge inn en PIN-kode eller passord for å hindre fremmede i å få tilgang til en telefon. Du kan også låse apper på forskjellige måter.

Oppdag 8 måter å sikre Android på

Fragmentering

En hyppig kritikk av Android er at det er en fragmentert plattform. Telefonselskaper som Motorola, HTC, LG, Sony og Samsung har lagt til sine egne brukergrensesnitt til Android og har ingen intensjoner om å stoppe. De føler at det skiller merkevaren deres, selv om utviklere ofte uttrykker sin frustrasjon over å måtte støtte så mange varianter.

En titt på de beste Android-telefonene på markedet i dag

Fragmenteringens gode og dårlige

Android er en spennende plattform for forbrukere og utviklere. Det er det filosofiske motsatte av iPhone på mange måter. Der iPhone prøver å skape den beste brukeropplevelsen ved å begrense maskinvare- og programvarestandarder, prøver Android å sikre det ved å åpne opp så mye av operativsystemet som mulig.

Dette er både bra og dårlig. Fragmenterte versjoner av Android kan gi en unik brukeropplevelse, men de betyr også færre brukere per variant. Det betyr at det er vanskeligere å støtte apputviklere, produsenter av tilbehør og teknologiforfattere (ahem). Fordi hver Android-oppgradering må endres for de spesifikke maskinvare- og brukergrensesnittoppgraderingene til hver enhet, betyr det også at det tar lengre tid før modifiserte Android-telefoner mottar oppdateringer.

Fragmenteringsproblemer til side, Android er en robust plattform som kan skryte av noen av de raskeste og mest fantastiske telefonene og nettbrettene på markedet.


Legg igjen en kommentar